ΒΟΛΕΪ

Τακουρίδης: "Ονειρευόμαστε τον τίτλο"

Τακουρίδης: "Ονειρευόμαστε τον τίτλο"
INTIME SPORTS

Ένας από τους καλύτερους παίκτες του Φοίνικα Σύρου στα τελευταία δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Τακουρίδης, μίλησε στην επίσημη σελίδα της Volleyleague.

Ο Γιάννης Τακουρίδης τη σεζόν 2011-12 ως παίκτης του Γ.Σ.Ηρακλής έζησε έντονα τις ιστορικές κόντρες με τον Φοίνικα Σύρου στους τελικούς των πλει οφ.

Τότε ο Ηρακλής είχε προηγηθεί με 2-0 στις νίκες και ο Φοίνικας νίκησε τον 3ο και το 4ο τελικό οδηγώντας τη σειρά σε 5ο τελικό ο οποίος αρχικά αναβλήθηκε, ορίστηκε μετά από 20 ημέρες και ο Φοίνικας δεν κατέβηκε να αγωνιστεί με αποτέλεσμα ο «γηραιός» να πάρει τον τίτλο άνευ αγώνα.

Ο Τακουρίδης είναι πλέον κεντρικός του Φοίνικα και αυτή τη φορά έζησε τις δύο νίκες επί του Ολυμπιακού στην ημιτελική φάση των πλέι οφ οι οποίες θυμίζουν έντονα εκείνους τους αγώνες με τον «γηραιό».

«Μου θύμισε λίγο εκείνους τους αγώνες. Αυτή τη φορά έζησα τα πράγματα από την άλλη πλευρά και αναρωτιέμαι ποιο θα είναι το σενάριο του 5ου αγώνα».

Ο Τακουρίδης μαζί με τον Ντιάτσκοφ πέτυχαν τα καθοριστικά μπλοκ στις «κόντρα» επιθέσεις του Μπόγιαν Γιορντάνοφ κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε ματς μπολ στο 14-12 του 5ου σετ στον 3ο ημιτελικό...

«Και οι δύο αγώνες ήταν συγκλονιστικοί. Ακόμα κι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δεν σκεφτήκαμε την ήττα. Είχαμε πίστη πως θα πάρουμε τη νίκη. Είχαμε ένα φοβερό διήμερο. Δείξαμε ψυχή και πάθος και παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και στους δύο αγώνες πήραμε τις νίκες».

Καλές είναι οι νίκες εντός έδρας αλλά για να έρθει η πρόκριση και στη συνέχεια ο τίτλος πρέπει να νικήσετε και εκτός έδρας...

«Η έδρα παίζει ρόλο, μη γελιόμαστε αλλά εδώ που φτάσαμε είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Κανείς δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό δύο ημέρες συνεχόμενες και το πετύχαμε εμείς. Γιατί να μη νικήσουμε και τρίτη; Δεν θα είναι εύκολο. Θα γίνει μία ακόμα μεγάλη μάχη και είμαστε έτοιμοι να την δώσουμε για να πάρουμε την πρόκριση. Θα αδικήσουμε τον εαυτό μας και την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα εάν γίνει κάτι διαφορετικό. Άλλωστε και στον αγώνα της κανονικής περιόδου χάσαμε 3-2 και για ένα λάθος στο τάι μπρέικ. Ξέρουμε πως για να πάρουμε τίτλο πρέπει να νικήσουμε εκτός έδρας και ήρθε η ώρα να το κάνουμε».

Στο πρώτο ματς χάνατε 1-0 και 2-1 σετ αλλά και 14-12 στο 5ο σετ. Στο δεύτερο ματς χάνατε 2-0 σετ. Που οφείλονταν οι ανατροπές στο σκορ που έκανε ο Φοίνικας Σύρου;

«Από ένα σημείο και μετά διαβάζαμε καλύτερα τον αντίπαλο μας. Δεν ξέρω αν έπαιζε ρόλο και η κούραση ή τυχόν προβλήματα που είχε ο Ολυμπιακός. Δε μπορώ να ξέρω τι γίνεται στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά. Σταδιακά βλέπουμε πιο καθαρά την τακτική του αντιπάλου και μας βγαίνει η δυναμική μέσα στο παιχνίδι. Το γεγονός ότι αντέξαμε σε υψηλό επίπεδο αυτούς τους αγώνες δείχνει πως είμαστε καλά προετοιμασμένοι».

Το όνειρο σας είναι να προκριθείτε σε βάρος του Ολυμπιακού ή και να πάρετε τον τίτλο;

«Εννοείται πως κάνουμε όνειρα τίτλου. Αν δεν είχαμε στόχο τον τίτλο δεν θα υπήρχε νόημα να σκιζόμαστε όλη τη χρονιά. Ονειρευόμαστε τον τίτλο του πρωταθλήματος από την πρώτη ημέρα που αρχίσαμε προπονήσεις στην Σύρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ