ΒΟΛΕΪ

Τα ερωτήματα της τελευταίας αγωνιστικής στη Volleyleague

Τα ερωτήματα της τελευταίας αγωνιστικής στη Volleyleague
MOTIONTEAM

Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για την τελευταία αγωνιστική στη Volleyleague με εννιά θέσεις να αναζητούν κατόχους.

Μπορεί και φέτος να έχουμε ένα πρωτάθλημα πολλών ταχυτήτων στη Volleyleague όμως πάλι στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου αναμένεται να κριθούν πολλά. Για την ακρίβεια εννιά θέσεις αναζητούν κατόχους!

Οι μόνοι που δεδομένα ξέρουμε σε ποιες θέσεις θα τερματίσουν είναι ο Ολυμπιακός (1ος), ο ΠΑΟΚ (2ος) και η Παναχαϊκή (12η).

Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου όπου αρκετές ομάδες ενισχύθηκαν και άλλες αποδυναμώθηκαν. Καλύτερο παράδειγμα για αυτό αποτελεί ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι σε δέκα αγώνες στο δεύτερο γύρο έχουν κατακτήσει υπερδιπλάσιους βαθμούς σε σχέση με τον πρώτο. Οι παίκτες του Ανδρεόπουλου σε 11 αγώνες είχαν οκτώ βαθμούς, ενώ στο δεύτερο σε 10 αναμετρήσεις έχουν 17!

Η πιο σταθερή ομάδα (πέρα από τον Ολυμπιακό που μετρά μόνο νίκες) είναι ο Ηρακλής ο οποίος έχει ακριβώς τους ίδιους βαθμούς στον πρώτο και το δεύτερο γύρο, ενώ ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη βαθμολογική πτώση είναι ο Ηρακλής Χαλκίδας (-12 πόντοι)!

Η βαθμολογία του πρώτου γύρου (Μετά από 11 αγώνες)

Ολυμπιακός 33

ΠΑΟΚ 27

Φοίνικας Σύρου 21

Ηρακλής Χαλκίδας 21

Ηρακλής 18

Εθνικός 16

Νίκη Αιγινίου 15

Κηφισιά 14

Εθνικός Αλεξανδρούπολης 12

Παμβοχαϊκός 11

Παναθηναϊκός 8

Παναχαϊκή 2

Η βαθμολογία του δεύτερου γύρου (Μετά από 10 αγώνες)

Ολυμπιακός 28

ΠΑΟΚ 22

Κηφισιά 19

Ηρακλής 18

Παναθηναϊκός 17

Παμβοχαϊκός 16

Φοίνικας Σύρου 16

Εθνικός 12

Νίκη Αιγινίου 12

Ηρακλής Χαλκίδας 9

Εθνικός Αλεξανδρούπολης 8

Παναχαϊκή 0

Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 61

2. ΠΑΟΚ 49

3. Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 37

4. Ηρακλής Πετοσφαίριση 36

5. Α.Ο.Π.Κηφισιάς 33

6. Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας 30

7. Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ. 28

8. Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 27

9. Μ.Α.Σ Νίκη Αιγινίου 27

10. Παναθηναϊκός Α.Ο. 25

11. Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 23

12. Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Οι σίγουροι: Ότι και να γίνει στην τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Φοίνικας Σύρου, ο Ηρακλής, η Κηφισιά και ο Ηρακλής Χαλκίδας θα βρίσκονται στα play off, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα παίξει στα play out. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα στις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και από εκεί και κάτω τα πάντα είναι ανοικτά.

Το μπάχαλο με την τέταρτη θέση: Τρεις ομάδες διεκδικούν δύο θέσεις στην τετράδα. Φοίνικας Σύρου, Ηρακλής και Κηφισιά παλεύουν για την τρίτη και την τέταρτη θέση. H διαφορά που χωρίζει τους συλλόγους είναι τέσσερις βαθμοί, οπότε τα δεδομένα είναι ότι η Κηφισιά δεν μπορεί να τερματίσει τρίτη, ενώ δεν γίνεται να έχουμε τριπλή ισοβαθμία.

Την τελευταία αγωνιστική ο Φοίνικας υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και με νίκη με οποιοδήποτε σκορ θα είναι σίγουρα τρίτος αφού υπερτερεί στην πιθανή ισοβαθμία με τον Ηρακλή με τις δύο ομάδες να τους χωρίζει αυτή τη στιγμή ένας βαθμός. Ο "γηραιός" από την πλευρά του φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ και θα κυνηγήσει τουλάχιστον έναν βαθμό από το ματς για να είναι σίγουρος για την τέταρτη θέση.

Σε αντίθετη περίπτωση θα έχει στραμμένο το βλέμμα του στην αναμέτρηση του Εθνικού με την Κηφισιά ελπίζοντας ότι η ομάδα των Βορείων προαστίων δεν θα πάρει το "τρίποντο". Εάν ο Ηρακλής χάσει με "καθαρό" σκορ από τον ΠΑΟΚ και η Κηφισιά πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Εθνικό τότε οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν στους 36 βαθμούς και η τέταρτη θέση θα καταλήξει στον ΑΟΚ. Στην ισοβαθμία Κηφισιάς και Ηρακλή Πετοσφαίρισης το πλεονέκτημα το έχει η Κηφισιά για μόλις έναν πόντο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις που κρίθηκαν με 3-1 σετ για κάθε έναν γηπεδούχο!

Ο γρίφος των play off και των play out: Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθούν τα πάντα και για τις οκτώ ομάδες που θα αγωνιστούν στα play offs αφού αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε μόνο τις έξι από αυτές. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου, Ηρακλής, Κηφισιά και Ηρακλής Χαλκίδας είναι οι σίγουροι και αναζητούμε τους άλλους δύο.

Αυτά τα δύο εισιτήρια διεκδικούν τέσσερις ομάδες με άλλες να έχουν προβάδισμα και τον Παναθηναϊκό να κυνηγά το θαύμα. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αυτή τη στιγμή ο Εθνικός έχει 28 βαθμούς, Παμβοχαϊκός και Νίκη Αιγινίου έχουν 27 και ο Παναθηναϊκός 25. Οι πράσινοι έχουν μόνο βαθμολογικές πιθανότητες αφού υστερούν σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες και θα πρέπει να κυνηγήσουν κάτι που μοιάζει απίθανο. Ποιο είναι αυτό; Να πάρουν τη νίκη στου Ρέντη απέναντι στον αήττητο φέτος Ολυμπιακό.

Από τους υπόλοιπους τρεις το πιο εύκολο έργο έχει ο Παμβοχαϊκός ο οποίος υποδέχεται την υποβιβασμένη Παναχαϊκή. Αντίθετα, ο Εθνικός υποδέχεται την Κηφισιά η οποία καίγεται για βαθμούς για να μπει στην τετράδα, ενώ η Νίκη Αιγινίου δοκιμάζεται εκτός έδρας κόντρα στον Ηρακλή Χαλκίδας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται με τα υπάρχοντα δεδομένα να έχουμε τετραπλή ισοβαθμία στους 30 βαθμούς! Εάν ο Ηρακλής Χαλκίδας χάσει με 3-0 από τη Νίκη Αιγινίου, ο Εθνικός πάρει δίποντο απέναντι στην Κηφισιά και ο Παμβοχαϊκός επικρατήσει με "καθαρό" σκορ απέναντι στην Παναχαϊκή.

Σε αυτή την περίπτωση έχει το πλεονέκτημα ο Ηρακλής Χαλκίδας, ενώ σε τριπλή ισοβαθμία Ηρακλή Χαλκίδας, Παμβοχαϊκού και Νίκης Αιγινίου η ομάδα από το Βραχάτι θα είναι έκτη, θα ακολουθήσει εκείνη της Εύβοιας και την οκτάδα θα κλείσει η Νίκη Αιγινίου με τον Εθνικό, τον Παναθηναϊκό και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να παίζουν play out.

Για τα play out ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι ο μόνος σίγουρος, ο Παναθηναϊκός αν δεν κάνει το θαύμα θα είναι ο δεύτερος και ψάχνουμε τον τρίτο. Σύμφωνα με τη βαθμολογία αυτή τη στιγμή την τριάδα θα συμπλήρωνε η Νίκη Αιγινίου. Η ομάδα του Αιγινίου για να αποφύγει τα πλέι άουτ θα πρέπει να προσπεράσει τον Εθνικό Πειραιώς ή τον Παμβοχαϊκό. Δηλαδή, να νικήσει η Νίκη στη Χαλκίδα τον Ηρακλή και να χάσει ο Εθνικός Πειραιώς από την Κηφισιά ή ο Παμβοχαϊκός από την Παναχαϊκή. Η Νίκη έχει μειονέκτημα σε διπλή ισοβαθμία με Παμβοχαϊκό και μειονέκτημα σε τριπλή ισοβαθμία με Ηρακλή Κηφισιάς και Παμβοχαϊκό.

Η μόνη ισοβαθμία που υπερτερεί η Νίκη Αιγινίου είναι αυτή με τον Εθνικό αφού έχει καλύτερο συντελεστή πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια (υπερτερεί κατά τρεις βαθμούς).

Η αδιάφορη: Η Παναχαϊκή είναι εδώ και καιρό αδιάφορη αφού έχει αποχαιρετήσει την Volleyleague και θα αγωνίζεται του χρόνου στην Α2 ή Pre League ή όπως αλλιώς θα τη βαφτίσουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ