ΒΟΛΕΪ

Συγκίνηση για τα 30 χρόνια από το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Γάνδης

Συγκίνηση για τα 30 χρόνια από το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Γάνδης

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΣΦΕΕΟΠ για την συμπλήρωση 30 χρόνων, από την κατάκτηση του χάλκινου μετάλλιο της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γάνδης.

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (30 Σεπτεμβρίου) στα Μελίσσια, η εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (ΣΦΕΕΟΠ) για την συμπλήρωση 30 χρόνων, από την κατάκτηση του χάλκινου μετάλλιο της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γάνδης.

Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στα Μελίσσια, η εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (ΣΦΕΕΟΠ) για την συμπλήρωση 30 χρόνων, από την κατάκτηση του χάλκινου μετάλλιο της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γάνδης.

Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων γέμισε ασφυκτικά με τον κόσμο να θυμάται τις ανεπανάληπτες στιγμές του ελληνικού θριάμβου και να χειροκροτεί τους παίκτες και τους προπονητές που πρωτοστάτησαν στον "χάλκινο" άθλο του 1987.

Με σύνθημα «Θυμόμαστε και ονειρευόμαστε», ο «αρχιτέκτονας» εκείνης της Εθνικής ομάδας, Θανάσης Μαργαρίτης, παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό από τον Ιανουάριο του 1986 που ανέλαβε, μέχρι και το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Σουηδία, τον Οκτώβριο του 1987, δημιουργώντας νοσταλγία και συγκίνηση σε όσους βρέθηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων.

Την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής και το μέλος του ΔΣ, Άγγελος Κυριακίδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Θανάσης Μπελιγράτης.

Την ΕΣΑΠ εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας, Θοδωρής Δεληγιαννάκης, τον ΣΕΠΠΕ, ο πρόεδρος του Κώστας Χαριτωνίδης, τον ΠΑΣΑΠ ο Γενικός Γραμματέας, Ανέστης Δημητριάδης και την ΟΔΒΕ ο πρόεδρος, Σταύρος Μαυρικίδης.

Ο Νεκτάριος Χαλβατζής στον χαιρετισμό του τόνισε: «Ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης, από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του είναι δίπλα στο ελληνικό βόλεϊ. Ως ΕΟΠΕ, χαιρετίζουμε κάθε γιορτή τιμής και βράβευσης της κορυφαίας Εθνικής ομάδας του 1987 που μας έκανε όλους περήφανους. Ήταν είναι και θα είναι για πάντα ο φάρος του αθλήματος μας εκείνη η μαγική νύχτα της 4ης Οκτωβρίου στη Γάνδη.

Έχουμε πάντα στο μυαλό μας τις αλησμόνητες στιγμές της ομάδας του Θανάση Μαργαρίτη, στιγμές που είχαμε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε στην όμορφη εκδήλωση. Ευελπιστώντας σε μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον, έχουμε σαν ασφαλή οδηγό όλους εσάς, τους πρωταγωνιστές του βόλεϊ και περιμένουμε από τους νέους πρωταγωνιστές του αθλήματος να ακολουθήσουν τα βήματα σας. Άλλωστε, καθρέφτης του ελληνικού βόλεϊ είναι οι επιτυχίες των Εθνικών ομάδων. Σε αυτές προσδοκούμε, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ομοσπονδία, στηρίζουμε και από αυτές περιμένουμε αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον».

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης και τις βραβεύσεις των διεθνών, ακολούθησε φιλικός αγώνας μεταξύ της Εθνικής ομάδας 1986-87 και της ανδρικής ομάδας του Φοίβου Μελισσίων, που ήταν συνδιοργανωτής της εκδήλωσης.

Για την ιστορία, η ομάδα των Μελισσίων νίκησε με 2-0 (25-19, 25-18). Για την ομάδα του Θανάση Μαργαρίτη αγωνίστηκαν οι: Γιώργος Ντράγκοβιτς, Σωτήρης Αμαριανάκης, Βαγγέλης Κουτσονίκας, Δημήτρης Γόντικας, Στέλιος Καζάζης, Δημήτρης Καζάζης, Γιάννης Φάκας, Γιώργος Λυκούδης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, ενώ στον πάγκο με πολιτικά ήταν οι Δημήτρης Ανδρεόπουλος και Γιάννης Νικολαΐδης. Προπονητής ήταν ο Θανάσης Μαργαρίτης, με βοηθούς τον Στέφανο Πολύζο και τον Κυριάκο Παντελιά.

Πηγή: volleyball.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ