BΟΛΕΪ SUPER CUP

Η συνέντευξη Τύπου ΟΣΦΠ και ΠΑΟ

Η συνέντευξη Τύπου ΟΣΦΠ και ΠΑΟ

Η συνέντευξη Τύπου για το Super Cup, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (19:00), διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα Τύπου του κλειστού γυμναστηρίου της Σαντορίνης.

Πρώτος πήρε το λόγο ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑΠ, Χάρης Βασιλείου.

" Ευχαριστώ το δήμαρχο Σαντορίνης, Άγγελο Ρούσο, τον αθλητικό οργανισμό και τον πρόεδρο που είναι εδώ δίπλα μου, που έκαναν τα πάντα για την επιτυχία της διοργάνωσης. Να είμαστε όλοι συμπαραστάτες και να τονίσουμε αυτό για το οποίο είμαστε εδώ, το αγώνισμα το οποίο μας ενώνει. Το βόλεϊ ενώνει και αυτό είναι το σύνθημά μας. Θέλουμε να ενισχύσουμε την περιφέρεια και την ανάπτυξη, αυτός είναι ο στόχος και της ΕΣΑΠ και της ομοσπονδίας", τόνισε αρχικά.

Σχολιάζοντας το... χαρακτήρα του αγώνα μεταξύ των "αιωνίων", είπε: " Είναι ανταγωνιστικός και δεν είναι φιλικό. Είναι ένα ματς με έπαθλο την καλύτερη κούπα. Ο ένας είναι πρωταθλητής και ο άλλος κυπελλούχος. Και οι δύο αξίζουν έναν δεύτερο τίτλο".

Ερωτηθείς για τα μέτρα ασφαλείας, απάντησε: " Δεν περιμένουμε και δεν θέλουμε ανεπιθύμητες παρουσίες. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είμαστε απόλυτα ασφαλείς".

Στη συνέχεια, εκπροσωπώντας τους διοργανωτές, μίλησε ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού Σαντορίνης, Μανώλης Ορφανός: " Να σας καλωσορίσω στο πανέμορφο νησί μας. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που καταφέραμε να διοργανώσουμε αυτόν τον τελικό, που είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει γίνει στις Κυκλάδες. Ευχαριστώ την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ για την εμπιστοσύνη. Όλα θα πάνε καλά, είμαστε πολύ αισιόδοξοι".

Όσον αφορά στους πρωταγωνιστές, αρχικά μίλησε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος τόνισε: " Ήρθαμε εδώ πέρα για τον άτυπο πρώτο τίτλο της σεζόν. Είναι, αν δεν κάνω λάθος, η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δύο ομάδες. Έχω συμμετάσχει άλλες δύο φορές στο παρελθόν σε Super Cup. Ο Ολυμπιακός έχει να κατακτήσει 10 χρόνια το συγκεκριμένο τίτλο. Οι ομάδες δεν είναι έτοιμες, έχουν πολλά προβλήματα.Εμείς θα παλέψουμε και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη".

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο έτερος αρχηγός, αυτός των "πρασίνων", Σωτήρης Πανταλέων: " Να ευχαριστήσω τη Λίγκα και το Δήμο Σαντορίνης που έφεραν τη διοργάνωση εδώ. Είναι ευχάριστο να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα της Αθήνας. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε κόσμο. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ομάδες δεν είναι σε ετοιμότητα. Οι πασαδόροι ήρθαν πριν δύο ημέρες σε εμάς και σήμερα στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, μόνο και μόνο τα ονόματα προδιαθέτουν για ένα ματς με συγκινήσεις και όποιος καταφέρει να έχει λίγο καλύτερο ρυθμό, θα έχει μεγαλύτερη τύχη. Μπορεί να είναι και συμπτωματικό, καθώς αυτό το παιχνίδι έρχεται πρώιμα. Θα παίξει ρόλο η κατάσταση παικτών-κλειδιά. Ο ντόπιος κόσμος να ευχαριστηθεί και να γίνουν και στο μέλλον τέτοια παιχνίδια στη Σαντορίνη".

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φλάβιο Γκουλινέλι, είπε: " Πιθανότατα αυτό το παιχνίδι δεν έρχεται σε καλή στιγμή για τις δύο ομάδες, για το ελληνικό βόλεϊ και για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ξέρετε ότι και οι δύο ομάδες έχουν πολλά προβλήματα, μέχρι και χθες μάλιστα. Συγκεκριμένα για εμάς, ξέρετε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο και αν δεν είχαμε την υποστήριξη από τον κ. Μαρινάκη, δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που θα αγωνιστούμε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω για τον Παναθηναϊκό, αλλά εμείς θα είμαστε στο γήπεδο για να δώσουμε το καλύτερο δυνατό".

Τέλος, ο λόγος πέρασε στον Στέλιο Καζάζη, τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος καλησπέρισε τους παρευρισκόμενους, λέγοντας "buona sera", προφανώς για να κάνει τον ομόλογό του του Ολυμπιακού να αισθανθεί πιο άνετα: " Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τη φιλοξενία τους. Οι εθελοντές είναι συνεχώς κοντά μας και κάνουν τα πάντα για τα προβλήματα που φυσικά δεν υπάρχουν γιατί όλα είναι τέλεια. Το κίνητρο και στις δύο ομάδες είναι υψηλό. Έχουμε έρθει για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Εύχομαι αυτό το παιχνίδι να είναι ένα βήμα που θα ενώσει, παρά θα χωρίσει. Είτε παίζουμε φιλικό είτε ματς σαν το αυριανό, η νοοτροπία είναι πάντα ίδια. Να είμαστε νικητές".

TAGS BΟΛΕΪ SUPER CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ