ΒΟΛΕΪ

Στον τελικό του Λιγκ Καπ ο Ολυμπιακός, 3-0 σετ τον Ηρακλή

Στον τελικό του Λιγκ Καπ ο Ολυμπιακός, 3-0 σετ τον Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε αντίσταση από τον Ηρακλή και πήρε εύκολα την πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς" στη Σύρο, επικρατώντας με 3-0 σετ. Πρώτος σκόρερ ο Έγκλεσκανς με 20 πόντους.

Εύκολα και χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ "Νίκος Σαμαράς" στη Σύρο, επικρατώντας με 3-0 σετ του Ηρακλή και διεκδικεί το τρίτο συγκεκριμένο τρόπαιο (2013 και 2015 τα δυο προηγούμενα).

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν για τρίτη φορά φέτος του "γηραιού" και μάλιστα με το ίδιο σκορ, δείγμα και της διαφοράς δυναμικότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δυο ομάδες. Με εξαίρεση το τρίτο σετ, όπου ο Ηρακλής στάθηκε καλά, στα άλλα δυο ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο τάραφλεξ και έφτασε άνετα στη νίκη-πρόκριση.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Έγκλεσκανς με 20 πόντους, ενώ στους κρίσιμους πόντους στο τελευταίο σετ ανέλαβε δράση ο Κοκκινάκης για την ομάδα του Ρομπέρτο Πιάτσα. Οι Πειραιώτες πίεσαν πολύ στο σερβίς, ήταν αποτελεσματικότεροι στην επίθεση, ενώ οι "κυανόλευκοι" υπερίσχυσαν στους πόντους από μπλοκ, αλλά αυτό δεν έφτανε για να κοιτάξουν στα ίσια έναν ανώτερο αντίπαλο.

Στο πρώτο σετ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 16-11 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και κάπου εκεί ο "γηραιός" εγκατέλειψε την προσπάθεια, αν και είχε ξεκινήσει καλά. Η διαφορά συντηρήθηκε και στους επόμενους πόντους, με το σετ να κλείνει στο +7 για την ομάδα του Πειραιά.

Ακόμα πιο εύκολα ήρθε το δεύτερο σετ με 25-13. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 8-3 και 16-8, ο Ηρακλής ποτέ δεν αντέδρασε και κράτησε δυνάμεις για την συνέχεια. Στο τρίτο κομμάτι του αγώνα πράγματι ήταν πολύ καλύτερος, πάλεψε στα ίσα, αλλά στο κρίσιμο σημείο έπαθε μπλακ άουτ, ο Κοκκινάκης έπαιρνε τον ένα πόντο μετά τον άλλο και μοιραία έχασε το σετ και το ματς.

Τα σετ: 25-18, 25-13, 25-22

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πιάτσα):Σουλτανόπουλος 3 (1/5 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Φιλίποφ 1 (μπλοκ), Έγκλεσκαλνς 20 (18/32 επ, 2 άσσοι), Κοκκινάκης 10 (7/14 επ, 3 άσσοι, 67% υπ - 67% άριστες), Τσουκ 11 (8/17 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 35% υπ - 29% άριστες), Σπίνου 6 (4/6 επ, 2 μπλοκ) / Ταμπουρατζής (λ, 46% υπ - 38% άριστες), Όγκουρτσακ.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός):Μαυροβουνιώτης 3 (1/5 επ, 2 μπλοκ, 100% υπ - 80% άριστες), Παλέντζας 6 (5/22 επ, 1 μπλοκ), Στίγγας 6 (3/5 επ, 3 μπλοκ), Πέντσεφ 2 (1/3 επ, 1 μπλοκ), Πίτζα 7 (5/15 επ, 2 μπλοκ, 68% υπ - 44% άριστες), Γάτσης 8 (6/12 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Παπαδημητρίου (λ, 50% υπ - 45% άριστες), Χατζηηλιάδης 3 (3/11 επ, 64% υπ - 55% άριστες), Τσολάκος.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών...

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα δήλωσε: "Ήταν μία εύκολη νίκη για μας σήμερα. Παίξαμε πολύ καλά στα δύο πρώτα σετ αλλά χαλαρώσαμε λίγο στο τρίτο. Αύριο θα διεκδικήσουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, θέλουμε την νίκη χωρίς να μας νοιάζει ποιος θα είναι απέναντι μας. Καμία ομάδα δεν θέλει να χάνει, ειδικά σε έναν τελικό και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Σουλτανόπουλος είπε: "Είναι θετικό που νικήσαμε 3-0 και χωρίς να χάσουμε πολλές δυνάμεις. Δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι και είχαμε νευρικότητα. Δε μας αποσχολεί ποιος θα είναι αντίπαλος μας στον τελικό αλλά το πως εμείς θα παίξουμε καλά για να πάρουμε την κούπα στο πρώτο από τους τρεις τίτλους της σεζόν. Ο Β΄ημιτελικός θα είναι ένα ανοικτό ματς γιατί ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός και ο Φοίνικας έχει την έδρα και είναι αήττητος εδώ".

O προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε: "Ξέραμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό. Ήμασταν ανταγωνιστικοί μόνο στο 3ο σετ. Επηρεαστηκαμε πολύ από την κατάσταση του Πέντσεφ. Εδώ και πέντε ημέρες είναι απροπόνητος και έπαιξε με πυρετό. Δεν είναι δικαιολογία. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και νίκησε. Δώσαμε ένα καλό ματς που θα μας βοηθήσει για τη δύσκολη συνέχεια. Στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο πρωτάθλημα όπου έχουμε στόχο την παραμονή μας. Έχουμε δύσκολο ματς με τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη και θέλουμε να πάρουμε κάτι θετικό. Δεν ξέρω τι θα γίνει στον τελικό του Λιγκ Καπ. Πάντως ο Ολυμπιακός έδειξε σε καλή κατάσταση".

Ο ακραίος του Ηρακλή Αργύρης Μαυροβουνιώτης δήλωσε: "Είμαστε και άτυχοι, είχαμε πρόβλημα με τους δύο πασαδόρους μας. Ο Πιπέργιας έμεινε Θεσσαλονίκη, ενώ ο Πέντσεφ έπαιξε με πυρετό. Βέβαια και εμείς δεν δείξαμε την εικόνα που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, νίκησε δίκαια και πλέον κοιτάζουμε τον μεγάλο μας στόχο στο πρωτάθλημα".

Ο Θάνος Παπαδημητρίου λίμπερο του Ηρακλή τόνισε: "Δεν χρειάζεται να πούμε για την διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Εμείς είχαμε τα προβλήματα μας με τους πασαδόρους μας και ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στη νίκη. Πλέον κοιτάμε τον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή. Σίγουρα για τον επόμενο ημιτελικό θα δούμε μεγάλο παιχνίδι, πιστεύω θα πάει στα πέντε σετ και εκεί όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα βγει νικητής".

Το λίμπερο του Ολυμπιακού Κώστας Ταμπουρατζής είπε: "Πιστεύω πως σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήμασταν καλύτεροι από τον Ηρακλή. Πιέσαμε στο σερβίς, είχαμε καλή ανάπτυξη και πλέον θέλουμε να ξεκουραστούμε για να είμαστε έτοιμοι για τον αυριανό τελικό. Είναι δύσκολο να κάνεις κάποια πρόβλεψη για τον άλλον ημιτελικό, εμείς ως Ολυμπιακός δεν έχουμε προτιμήσεις και θα είμαστε έτοιμοι απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ