ΒΟΛΕΪ

Στον τελικό ο Ολυμπιακός με σούπερ Αγκάμες

ΛΙΓΚ ΚΑΠ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΛΙΓΚ ΚΑΠ / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λίμπερμαν Αγκάμες και άξιο συμπαραστάτη του τον Κοκκινάκη επιβλήθηκε με 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού και προκρίθηκε στον τελικό του League Cup.

Το πρώτο "εισιτήριο" για τον τελικό του League Cup απέκτησε κάτοχο και αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι έχοντας σε εξαιρετική ημέρα του Αγκάμες και Κοκκινάκη επιβλήθηκε με 3-1 σετ επί του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Ρέντη.

Το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά με τις δύο ομάδες να έχουν αρκετούς παίκτες τους σε μέτρια μέρα. Εκείνο όμως που μέτρησε ήταν η αποτελεσματικότητα των ερυθρόλευκων στην επίθεση αφού οι γηπεδούχοι ήταν σταθερά πάνω από το 50% ενώ οι πράσινοι το ξεπέρασαν μόλις στο ένα σετ (εκείνο που κατέκτησαν).

Σε ό,τι αφορά τους δύο πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού ο Αγκάμες ολοκλήρωσε το ματς έχοντας 26 πόντους με τρία μπλοκ και τέσσερις άσους, ενώ ο Κοκκινάκης είχε 16 έχοντας παράλληλα τρεις άσους και ένα μπλοκ. Στην αντίπερα όχθη ο Παναθηναϊκός είχε μόνο τον Γκονζάλες σταθερά καλό επιθετικά έχοντας 23 πόντους, ενώ υστέρησε ιδιαίτερα ο Μελγκαρέχο και οι κεντρικοί της ομάδας.

Πλέον, ο Ολυμπιακός περιμένει τον αντίπαλο του στον τελικό ο οποίος θα προκύψει από την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή την Τετάρτη (25/1) στο PAOK Sports Arena. Υπενθυμίζουμε ότι ο τελικός θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στου Ρέντη όποιο και εάν είναι ο αντίπαλος.

Το ματς: Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος ο οποίος μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε με όπλα του το σταθερό σερβίς του να διατηρεί ένα προβάδισμα δύο πόντων στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να ξαναμπει στο ματς με τον Γκονζάλες να είναι καθοριστικός και έτσι οι πράσινοι έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-21.

Η αντίδραση των ερυθρόλευκων ήρθε στο δεύτερο σετ με τους παίκτες του Μπόσκαν να φτάνουν τη διαφορά μέχρι και τους έξι πόντους (12-6). Από εκεί και πέρα όμως ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γκονζάλες. Ο Αργεντινός διαγώνιος είχε εξαιρετικά σερβίς και κάθε φορά που έφτανε η ώρα του να σερβίρει οι πράσινοι έτρεχαν ένα μικρό σερί. Μάλιστα, ο Γκονζάλες πήγε να γυρίσει μόνος τους το σετ αφού πήγε στη γραμμή του σερβίς με το σκορ στο 24-21 και με έναν άσο και μία εντυπωσιακή επίθεση μείωσε σε 24-23, αλλά το τρίτο του σερβίς ήταν άστοχο και ο Ολυμπιακός έκανε το 1-1 (25-23).

Το τρίτο σετ είναι άξιο αναφοράς μόνο για ένα λόγο. Οι οκτώ πόντοι που συγκέντρωσε τελικά ο Παναθηναϊκός αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για τους πράσινους σε ένα σετ από καταβολής του νέου συστήματος. Οι παίκτες του Μπόσκαν τα έκαναν όλα τέλεια έχοντας έξι άσους και τέσσερα μπλοκ. Όλα αυτά την ώρα που χρειάστηκαν να κάνουν μόλις ΕΠΤΑ(!!!) επιθέσεις αφού ο Παναθηναϊκός τους "χάρισε" 13 πόντους από λάθη του!

Στο τέταρτο σετ είχαμε και πάλι μάχη με τις δύο ομάδες να παλεύουν πόντο πόντο και τους Αγκάμες και Γκονζάλες να συνεχίζουν τη μονομαχία τους. Η πλάστιγγα όμως έγειρε προς την πλευρά του Ολυμπιακού αφού ο διαγώνιος τους Ολυμπιακού βρήκε συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Κοκκινάκη και κάπως έτσι φτάσαμε στο τελικό 25-21 που έδωσε τη νίκη με 3-1 σετ υπέρ των ερυθρόλευκων.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 3-1

Τα σετ: 21-25, 25-23, 25-8, 25-21

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 8 άσσους, 45 επιθέσεις, 16 μπλοκ και 33 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 6 άσσους, 47 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 20 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Νταφ 9 (3/6 επ, 6 μπλοκ), Στιβαχτής 1 (μπλοκ), Κοκκινάκης 16 (12/22 επ, 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 61% υπ - 39% άριστες), Άθος Κόστα 6 (4/5 επ, 2 μπλοκ), Αγκάμεζ 25 (18/30 επ, 4 άσσοι, 3 μπλοκ), Τσούπκοβιτς 12 (8/21 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ, 30% υπ - 10% άριστες) / Στεφάνου (λ, 44% υπ - 30% άριστες), Σουλτανόπουλος, Φράγκος (67% υπ - 33% άριστες), Ρουμελιωτάκης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης, Μελγκαρέχο 8 (8/25 επ, 53% υπ - 37% άριστες), Τσίροβιτς 13 (11/22 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 52% υπ - 44% άριστες), Γκονζάλες 23 (19/30 επ, 4 άσσοι), Ρανγκέλ 11 (3/9 επ, 1 άσσος, 7 μπλοκ), Πανταλέων 3 (2/7 επ, 1 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 36% υπ - 27% άριστες), Χαραλαμπίδης 3 (3/6 επ), Μπέλος 1 (1/1 επ), Ανδρεόπουλος, Δημητριάδης.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ