ΒΟΛΕΪ

Στον ΠΑΟΚ ο Ελγκέτα

Στον ΠΑΟΚ ο Ελγκέτα

Ο Χόρχε Ελγκέτα είναι επίσημα ο νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας του ΠΑΟΚ και θα κάτσει στον πάγκο του "Δικεφάλου του Βορρά" μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο αντικαταστάτης του Γιάννη Καλμαζίδη είναι και επίσημα ο Χόρχε Ελγκέτα. Ο Αργεντινός προπονητής ανακοινώθηκε από το ΤΑΑ ΠΑΟΚ και θα κάτσει στον πάγκο της ομάδας μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο 48χρονος κόουτς θα παρουσιαστεί το απόγευμα στους νέους του παίκτες και αύριο αναμένεται να προπονήσει την ομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ ξεκινά στα πλέι οφ την ερχόμενη Πέμπτη (30/3) όπου θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Το Τ.Α.Α. ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασία του με τον προπονητή Jorge Elgueta. Ο Jorge Elgueta, είναι αυτός που αντικατέστησε τον Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο των πρωταθλητών.

Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ είναι γεννημένος στις 21 Νοεμβρίου 1969, στο Σαν Χουάν της Αργεντινής. Ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητής στις ακαδημίες της Ουνιόν Βενισάλ Τρινιδάδ της Αργεντινής. Ακολούθησε η Ουνιόν Τρινιδάδ, η Τσακαρίτα Ασούλ και η Ουνιόν Φορμόσα. Στη Γερμανία αγωνίστηκε για την Τους Κρίφστελ, στη Βραζιλία για την Φρανγκοσούλ, στην Ισπανία για Ουνικάχα Αλμερία και Αμάρ Πάλμα, στην Ιταλία για λογαριασμό της Ντέλα Καριφάνο και στο Πουέρτο Ρίκο στους Καρολίνα Τζάϊαντς. Στην Ελλάδα έπαιξε με τα χρώματα της Ορεστιάδας (2001-02), της Νίκαιας (2002-03), της E.A. Πατρών (2005-06) και του Ολυμπιακού (2006-07).

Μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας ως αθλητής, αποφασίζει να συνεχίσει στο άθλημα ως προπονητής. Αναλαμβάνει την Όμπρας Σαν Χουάν και το 2014 επιστρέφει στην Ελλάδα για την ΑΕΚ.

Από το 1994 μέχρι το 2007, αποτέλεσε μέλος της εθνικής ομάδα της Αργεντινής από το 1994, έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες συμμετοχές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ