ΒΟΛΕΪ

Στο Final-4 του League Cup ο Φοίνικας Σύρου

ΛΙΓΚ ΚΑΠ / ΜΠΑΡΑΖ / ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΙΓΚ ΚΑΠ / ΜΠΑΡΑΖ / ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Φοίνικας Σύρου νίκησε με 3-1 σετ τον Ηρακλή Χαλκίδας και για τέταρτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε στο Final-4 του League Cup "Νίκος Σαμαράς".

Ο Φοίνικας Σύρου νίκησε με 3-1 σετ τον Ηρακλή Χαλκίδας και για τέταρτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε στο Final-4 του League Cup "Νίκος Σαμαράς". Με πρώτο σκόρερ τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ, πίεση στο σερβίς και αποτελεσματικό μπλοκ - άμυνα ο Φοίνικας νίκησε δίκαια και πανηγύρισε την πρόκριση μαζί με τους ηρωικούς οπαδούς του που ταξίδεψαν από το όμορφο νησί των Κυκλάδων.

O Φοίνικας θα διοργανώσει στη Σύρο το Final-4 του League Cup και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Στον άλλο ημιτελικό ο ΓΑΣ Παμβοχαϊκός θα αντιμετωπίσει τον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Οι ημερομηνίες της τελικής φάσης θα ανακοινωθούν από την ΕΣΑΠ τις επόμενες ημέρες.

*Οι πόντοι του Φοίνικα προήλθαν από 5 άσσους, 50 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 32 λάθη αντιπάλων και του Ηρακλή Χαλκίδας προήλθαν από 2 άσσους, 49 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 18 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 25-19, 18-25, 25-11, 25-20 σε 108'

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Κάσμαρτσικ): Στεφανίδης 11 (10/22 επ., 1 άσσος, 65% υπ. - 41% άριστες), Χήρας 7 (3/5 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ), Μαρούλης 2 (2/3 επ.), Γιορντάνοφ 23 (22/44 επ., 1 μπλοκ), Πέτερλιν 12 (9/20 επ., 3 μπλοκ, 58% υπ. - 19% άριστες), Γάτσης 6 (4/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 50% υπ. - 12% άριστες), Ίλιτς, Ηλίας.

ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γκολίτσης): Χαραλαμπίδης 8 (8/14 επ.), Δεληπρίμης 3 (3/13 επ., 56% υπ. - 28% άριστες), Γκόμεζ 14 (13/27 επ., 1 άσσος), Μότα 9 (8/14 επ., 1 μπλοκ, 56% υπ. - 17% άριστες), Γκελίνσκι 3 (1/2 επ., 2 μπλοκ), Πεντράο 15 (11/16 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ) / Τσαδήμας (λ, 63% υπ. - 30% άριστες), Μακρυγιάννης, Κολτσιάκης 2 (2/4 επ., 57% υπ. - 0% άριστες), Αμαριανάκης, Αδάμ, Αναστασόπουλος, Τσολάκος 3 (3/7 επ.).

Ο προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Όσκαρ Κάρμαρτσικ, δήλωσε: "Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Είμαι ευτυχισμένος για τις δύο νίκες επί του Ηρακλή Χαλκίδας και μία επί του ΠΑΟΚ που δείχνει πως βρισκόμαστε σε άνοδο. Είμαι επίσης ευτυχισμένος που πήραμε την πρόκριση για το φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ και κυρίως επειδή δώσαμε χαρά στον κόσμο που μας ακολούθησε, στους φιλάθλους το νησιού, τη διοίκηση, τους χορηγούς μας και όσους μας στηρίζουν. Θα μείνουμε στην Αθήνα μέχρι το Σάββατο που έχουμε πάλι εδώ στο Ρέντη τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Με τον Ολυμπιακό θα παίξουμε και στον ημιτελικό του League Cup. Ευχή μου είναι να νικήσουμε και τους δύο αγώνες με τον Ολυμπιακό".

Ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας, Σπύρος Γκολίτσης, δήλωσε: "Δυστυχώς τη στιγμή που ισοφαρίσαμε τον αγώνα και είχαμε πάρει τον έλεγχο είχαμε την ατυχία με τον Μότα που τραυματίστηκε. Μου είπε πως πονάει στο γόνατο και τον έκανα αλλαγή. Έχει χρόνιο πρόβλημα αλλά τώρα έδειχνε να πονάει μετά από μία κίνηση που έκανε. Θα κάνουμε απόψε εξετάσεις για να μάθουμε το πρόβλημα που έχει. Ελπίζω να μην απουσιάσει από το ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας. Θέλαμε πολύ αυτή την πρόκριση αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα δεν θα είμαστε στην τελική φάση. Στεναχωριέμαι για αυτό και για τον κόσμο μας που περίμενε την διοργάνωση στην Χαλκίδα. Στρέφουμε αποκλειστικά το ενδιαφέρον μας στο πρωτάθλημα".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ