ΒΟΛΕΪ

Στη Θεσσαλονίκη η Σλοβακία

Στη Θεσσαλονίκη η Σλοβακία

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας βόλεϊ της Σλοβακίας βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη ενόψει της συμμετοχής της στον όμιλο G του World League.

Η Σλοβακία ήταν η πρώτη από τις τέσσερις ομάδες του Ομίλου G του World League που «πάτησε» στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», το απόγευμα της Τρίτης 16/6, και η άφιξή της σήμανε την επιστροφή του Μίχαλ Μάσνι στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία, αφού την σεζόν 2005-06 είχε αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ για τέσσερις μήνες.

Κάτι ανάλογο συνέβη και για τον προπονητή Φλάβιο Γκουλινέλι, ο οποίος είχε να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη από τη σεζόν 2008-09, όταν καθόταν στον πάγκο του Ηρακλή.

Ο Μίχαλ Μάσνι έκανε δηλώσεις εκ μέρους των συμπαικτών του, αναφερόμενος στο 1ο τουρνουά της περασμένης εβδομάδας στο Μεξικό, αλλά και στο τι περιμένει από την ομάδα του εν όψει του 2ου τουρνουά: «Η κατάσταση στον όμιλο είναι αρκετά περίπλοκη. Στο 1ο τουρνουά είχαμε κάποια καλά διαστήματα, όπως ήταν τα δύο πρώτα σετ με Κίνα και Ελλάδα, καθώς και το ματς με το Μεξικό, αλλά και κακές στιγμές. Πρέπει να βρούμε μια μέση λύση και να παίξουμε πιο σταθερά».

Η Σλοβακία έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στο φάιναλ φορ ως διοργανώτρια. Ωστόσο, ο 36χρονος πασαδόρος τόνισε ότι η νικήτρια του ομίλου, που θα ακολουθήσει τη δική του ομάδα στην τελική φάση, θα κριθεί στις λεπτομέρειες: «Είναι δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη για τη νικήτρια του ομίλου. Η Κίνα έπαιξε καλά την περασμένη εβδομάδα, το ίδιο κι η Ελλάδα. Το τουρνουά θα είναι πολύ ενδιαφέρον, αφού ένα ματς μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν έχει... βαρεθεί να βλέπει τον Ντίμα Φιλίποφ, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην Γιαστρέμπσκι, απάντησε γελώντας: «Όχι, καθόλου! Είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε στο Μεξικό και θα πιούμε μια μπύρα σίγουρα κι εδώ, αφού είμαστε καλοί φίλοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ