ΒΟΛΕΪ

Στη Σύρο το ντέρμπι

Στη Σύρο το ντέρμπι
INTIME SPORTS

Το μεγάλο ντέρμπι της εξ αναβολής 1ης αγωνιστικής θα γίνει στη Σύρο όπου ο Φοίνικας θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Αρκετά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στο πρόγραμμα του Σαββάτου.

Με αρκετά ενδιαφέρουσες μονομαχίες και με... δύο εβδομάδες καθυστέρηση θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική στην Volleyleague. Δίχως αμφιβολία το ματς που ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα στον Φοίνικα Σύρου και τον Ολυμπιακό.

Στη Σύρο το ντέρμπι
INTIME SPORTS

* Βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό θα είναι ο Έγκλεσκαλνς

Το πρώτο κρας τεστ

Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και στις 10 του Οκτώβρη στην Πάτρα στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 σετ αλλά επί της ουσίας είναι συνέχεια των αναμετρήσεων τους στους ημιτελικούς του περσινού πρωταθλήματος όπου ο Ολυμπιακός με δύο νίκες σε Σύρο πέρασε στους τελικούς.

Αντίπαλοι Νίκολιτς - Έγκλεσκαλνς

Τα πρόσωπα του αγώνα ο τεχνικός του Φοίνικα Ντούσκο Νίκολιτς θα αντιμετωπίσει τον διαγώνιο του Ολυμπιακού Έρμανς Έγκλεσκαλνς. Τη σεζόν 2014-15 και οι δυο τους ήταν στη γαλλική Σομόν ως προπονητής - παίκτης. Επιστροφή στη Σύρο και για τους κεντρικούς του Ολυμπιακού Δημήτρη Σουλτανόπουλο, Γιώργο Σφενδυλάκη που στο παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα του «πειρατικού». Και οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες στο πρωτάθλημα, είναι σε καλή κατάσταση και αναμένεται να γίνει ένα μεγάλο ματς.

Ο Ντούσκο Νίκολιτς έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε μία από τις ομάδες που θέλει τον τίτλο και αυτό δίνει μεγάλη σημασία στον αγώνα. Ξέρω πως όλοι στο νησί περιμένουν αυτό το ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ οι δύο πιο δυνατές ομάδες. Είμαστε σε καλή κατάσταση, δεν νιώθουμε πίεση και άγχος. Θέλουμε να παρουσιάσουμε μια καλή εικόνα και στον κόσμο μας και στο τηλεοπτικό κοινό και εύχομαι να γινει ωραίος αγώνας».

Ο ακραίος του Φοίνικας Ηλίας Λάππας είπε στην εκπομπή «Στο Φιλέ» της NOVA: «Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Αν νικήσουμε θα δώσουμε μεγάλη χαρά στον κόσμο, αν χάσουμε δεν τρέχει και τίποτε. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς ξένους και πάει για πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να πω ότι πάμε να τον νικήσουμε. Αν πάρουμε βαθμό θα είναι επιτυχία, αν πάρουμε βαθμούς θα είναι τεράστια επιτυχία. Πρώτος στόχος θα είναι να σταματήσουμε τον διαγώνιο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει βάθος πάγκου, με τους ακραίους Τσουκ και Κοκκινάκη, έχει κεντρικούς και καλό πασαδόρο».

Η αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται στη Σύρο από το μεσημέρι της Παρασκευής χωρίς τον Ντίμα Φιλίποφ που είναι τραυματίας και δεν ακολούθησε στη Σύρο. Ο Ρομπέρτο Πιάτσα δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. Ο Ιταλός είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού (www.osfp.gr): «Ο στόχος κάθε φορά για την ομάδα μου και για εμένα προσωπικά είναι ο ίδιος. Να αποδεικνύουμε πράγματα. Σε αυτή τη φάση δεν είναι σημαντικό μόνο το αποτέλεσμα αλλά και να αποδεικνύουμε πράγματα σε κάθε ματς. Στο τελευταίο παιχνίδι κερδίσαμε 3-0 χωρίς να χρησιμοποιηθούν όλοι οι παίκτες. Νομίζω ότι το Σάββατο θα κάνω ορισμένες αλλαγές. Η Σύρος παίζει καλά ιδιαίτερα στην έδρα της, έχω δει τα δυο προηγούμενα παιχνίδια της και πιστεύω ότι έχουν καλή ομάδα και σοβαρή. Όμως η ομάδα μας είναι σε καλή κατάσταση. Είμαι χαρούμενος γιατί σε 3 ματς χρησιμοποίησα σχεδόν όλους τους παίκτες, εκτός από τον Σουλτανόπουλο επειδή ήταν τραυματίας. Όλα τα παιδιά είναι έτοιμα και θα είναι και για το επόμενο ματς».

Προβάδισμα του Ολυμπιακού

Για το πρωτάθλημα έχουν γίνει 23 αγώνες και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 17-6.

Στη Σύρο το ντέρμπι
INTIME SPORTS

* Την πρώτη τους νίκη θέλουν Λαμία και Παναθηναϊκός

Ψάχνουν την επανεκκίνηση Λαμία και Παναθηναϊκός

Μετά από δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα για Γ.Σ.Λαμία και Παναθηναϊκό το Σάββατο ζητείται νίκη στο «Χαλκιοπούλειο» σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της εξ εναβολής 1η αγωνιστική (14/11, 18.00, Διαιτητές: Μουλά Λ., Κουτσούλας)

Η Λαμία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη θέση των κεντρικών καθώς ο Γιάννη Μαδούρας στον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης πάτησε το πόδι του Τουράνιανιν μετά από μονομαχία στο φιλέ και έπαθε διάστρεμμα Β΄βαθμού. «Ο γιατρός μου είπε αρχικά για 10 ημέρες θεραπεία. Θα ήθελα πολύ να βοηθήσω την ομάδα μου αλλά δυστυχώς δε μπορώ», είπε ο Μαδούρας που θα δει τον αγώνα από την εξέδρα.

Ο Θανάσης Κατσιγιάννης έχει επιστρατεύσει τον βετεράνο Κώστα Καραγάτσο για παρτενέρ του Αμερικανού κεντρικού Γουίλιαμ Λέσκε ενώ δοκιμάζει και άλλες λύσεις. Το θετικό για την ομάδα του είναι ότι επιστρέφει κανονικά ο Βραζιλιάνος Αραούγιο Η Λαμία έχει γνωρίσει ήττες από τον Άρη εκτός και τον Εθνικό εντός. Και για τις δύο ομάδες είναι νίκη θα είναι βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα.

Ο πασαδόρος της Λαμίας Δημήτρης Δημητριάδης που την περσνή σεζόν αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό είπε: «Περιμένω να γίνει καλό και δυνατό ματς. Θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε την υποδοχή του Παναθηναϊκού και να κρατήσουμε την τακτική μας σε όλο τον αγώνα. Τον είδα τον Παναθηναϊκό στον αγώνα του με τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει το περσινό καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα αλλά αυτό έχει να κάνει περισσότερο με άλλους παράγοντες όπως η σειρά των αγώνων στο πρόγραμμα παρά με τη δυναμική της ομάδας. Είμαστε καλά με εξαίρεση το πρόβλημα με την απουσία του Μαδούρα που θα προσπαθήσουμε να λύσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Ο κόσμος της Λαμίας πάντα μας βοηθάει και ειδικά τώρα που βοηθάει και το όνομα του αντιπάλου περιμένουμε να έρθει στο γήπεδο».

Ο Παναθηναϊκός έχει ηττηθεί από ΠΑΟΚ και Κηφισιά και θέλει να κάνει νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα». Ο βραζιλιάνος ακραίος του τριφυλλιού Ούγκο Λεόν Γκιμαράες επιστρέφει στη Λαμία για να παίξει κόντρα στην περσινή του ομάδα, ενώ και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος κάθε φορά που επιστρέφει στη Λαμία θυμάται τα 7 χρόνια που αφιέρωσε στην ομάδα της Ρούμελης αλλά αυτή τη φορά «καίγεται» για τους βαθμούς του Παναθηναϊκού.

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης ειπε: «Πρέπει να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλες απώλειες. Μπορεί αυτές τις δύο ήττες με ΠΑΟΚ και Κηφισιά να τις κάναμε και την περσινή περίοδο, αλλά όπως και να το κάνεις το να ξεκινάει με δύο ήττες ο Παναθηναϊκός φέρνει και μία πίεση στην ομάδα. Είμαστε όλοι καλά, οι προπονήσεις των τελευταίων ημερών ήταν καλές. Θέλουμε να καλύψουμε έδαφος στη βαθμολογία. Παίξαμε ένα φιλικό με τη Λαμία στο τουρνουά της Χαλκίδας πριν ένα μήνα. Τότε τα παιδιά της Λαμίας δεν είχαν παίξει καλά γιατί ήταν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας τους. Σίγουρα θα είναι βελτιωμένοι και έχουν και το αβαντάζ του μεγάλου γηπέδου όπως είναι το Χαλκιοπούλειο. Γενικά θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη».

Ο διαγώνιος του «τριφυλλιού» Χρίστος Μπέλος είπε: «Αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι ως μια ευκαιρία να κάνουμε μια επανεκκίνηση, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών και ευελπιστούμε να σημειώσουμε την πρώτη μας νίκη και μάλιστα την… 1η αγωνιστική όπως είναι τυπικά. Είναι μία αναμέτρηση από την οποία το μοναδικό αποτέλεσμα που αποζητούμε είναι η νίκη και θέλουμε να αποτελέσει την αρχή μιας νέας προσπάθειας, στο πλαίσιο ενός δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί».

Νικούσε με Ανδρεόπουλο

Σε 23 αναμετρήσεις που έχουν γίνει για το πρωτάθλημα μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Λαμίας οι «πράσινοι» προηγούνται με 18-5 νίκες. Στο Χαλκιοπούλειο έχει γίνει 11 αγώνες και ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες 7-4. Μάλιστα και οι τέσσερις νίκες που έκανε η Λαμία επί του Παναθηναϊκού στο Χαλκιοπούλειο ήταν συνεχόμενες και στις τρεις από αυτές είχε προπονητή τον Ανδρεόπουλο που σήμερα είναι στον Παναθηναϊκό.

Στη Σύρο το ντέρμπι
INTIME SPORTS

Αμφίρροπη αναμέτρηση στην Κηφισιά

Ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς της 1ης αγωνιστικής αναμένεται να γινει στο Ζηρίνειο όπου ο ΑΟΠ Κηφισιάς θα υποδεχτεί την Παναχαϊκή Πετοσφαίριση. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από σπουδαίες νίκες την προηγούμενη αγωνιστική. Η Κηφισιά νίκησε τον Πανθηναϊκό και η Παναχαϊκή νίκησε στην Ορεστιάδα (1η αγωνιστική, 14/10, 18.00, Διαιτητές: Γεροθόδωρος-Χανδρινός).

Στην Κηφισιά το ιατρικό δελτίο περιλαμβάνει το όνομα του Νίκου Παπαγγελόπουλου που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Πριν τον αγώνα θα τιμηθεί ο Δημήτρης Νικολάκης που αναδείχτηκε MVP της 3ης αγωνιστικής.

Ο διαγώνιος και ο πιο παραγωγικός παίκτης της Κηφισιάς επιθετικά, ο διαγώνιος Ζόραν Γιοβάνοβιτς δήλωσε: «Έχουμε έναν ακόμα δύσκολο αγώνα. Προερχόμαστε από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Η ψυχολογία είναι καλή αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με επιτυχιες. Έχουμε πάντα διάφορα προβλήματα που μας κοστίζουν. Στην προπόνηση λόγω τραυματισμών δεν έχουμε υπάρξει μαζί όλοι οι παίκτες. Είμαστε μόνιμα 6-7 παίκτες. Εύχομαι περαστικά στον Παπαγγελόπουλο. Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος. Η Παναχαϊκή νίκησε στην Ορεστιάδα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Η Παναχαϊκή δίνει δεύτερο εκτός έδρας αγώνα μετά τη νίκη που σημείωσε με 3-2 στην Ορεστιάδα. Η εβδομάδα κύλησε στον απόηχο της απόφασης της ΕΕΑ για μηδενισμό της ομάδας για χρέος του Παγκρατίου στον Χρίστο Μπέλο τη σεζόν 2004-05 και πριν την πρώτη συγχώνευση της Παναχαϊκής με το Παγκράτι το 2006.

Ο ακραίος της Παναχαϊκής Μιχάλης Σαρικεΐσογλου που έχει αγωνιστεί στην Κηφισιά είπε: «Είναι καλή και ποιοτική ομάδα η Κηφισιά. Έχω παίξει στην Κηφισιά και στο Ζηρίνειο και ξέρω πόσο δύσκολο γήπεδο είναι για τους αντιπάλους. Έχουμε διαφορετικούς στόχους με την Κηφισιά αλλά ότι πάρουμε θα είναι κέρδος για μας. Την υπόθεση με την ΕΕΑ που εισηγήθηκε τον μηδενισμό της Παναχαϊκής για χρέος του Παγκρατίου από το 2006 την συζητάμε με δόση χιούμορ. Είναι λίγο περίεργο όλο αυτό που γίνεται αλλά δεν μας πέφτει λόγος. Είμαι σίγουρος πως ο Νίκος Ρουμελιώτης θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα».

Ο προπονητής της Παναχαϊκής, Γιώργος Λυκούδης, τόνισε: «Η μονομαχία με την Κηφισιά είναι ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας, απέναντι σε μια ομάδα που πλασάρεται στην πρώτη 4αδα της βαθμολογίας. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών που έχουμε, θα πάμε στο παιχνίδι να στόχο να βγάλουμε ενεργεία και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Μιλάει η έδρα

Η έδρα έχει παίξει το ρόλο της στους δύο αγώνες που έχουν γίνει μεταξύ των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα». Έχουν γίνει δύο αγώνες τη σεζόν 2003-14 και οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη.

Ντέρμπι από τα παλιά

Ντέρμπι από παλιές καλές εποχές του ελληνικού βόλεϊ αναδύεται στην Ορεστιάδα όπου η τοπική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή (1η αγωνιστική, 14/11, 18.00, Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής).

Η Ορεστιάδα έχει να νικήσει τον Ηρακλή στην έδρα της από τις 27 Νοεμβρίου 1999 σε έναν αγώνα που πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος που ο Νίκος Σαμαράς πάτησε το πόδι του στην Ορεστιάδα ως αντίπαλος της ομάδας που τον ανέδειξε. Ο αείμνηστος Σαμαράς πέτυχε 5 πόντους σε εκείνο τον αγώνα και ο Ηρακλής ηττήθηκε 3-0. Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων αυτή είναι και η μοναδική νίκη της Ορεστιάδας σε 20 αγώνες πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, ενώ αύριο στην Ορεστιάδα θα βρεθούν αντίπαλοι για πρώτη φορά μετά το 2007.

Η ακριτική ομάδα έχει ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και την προηγούμενη αγωνιστική από την Παναχαϊκή στην έδρα της και ζητάει την πρώτη της νίκη. Το μεγάλο πρόβλημα για τον Σουηδό προπονητή της Γιόχαν Ίσακσον είναι ο τραυματισμός του Μαυροβούνιου ακραίου Μάρκο Βουκασίνοβιτς. Έχει πάθει διάστρεμμα και δεν έχει προπονηθεί και τη θέση του καλούνται να καλύψουν ο Οικονόμου και ο Λαχτάρας.

Ο λίμπερο της Ορεστιάδας Δημήτρης Κωνσταντινίδης είπε: «Όπως φαίνεται θα γίνει ένα ντέρμπι. Είμαστε στεναχωρημένοι για τον τρόπο που χάσαμε από την Παναχαϊκή αλλά κοιτάμε μπροστά. Θέλουμε να παίξουμε καλά για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη και να δώσουμε χαρά στον κόσμο που μας βοηθάει Δεν θα είναι εύκολος αγώνας. Ο Ηρακλής παίζει καλά, έχει ενθουσιασμό, νεανική ομάδα και πάνω κάτω έχουμε τους ίδιους στόχους».

Ο Ηρακλής προέρχεται από τις δύο ήττες στους αγώνες με Εθνικό (πάλι στον Έβρο) και τον Ολυμπιακό. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Χρήστο Πάτρα και με όπλο την παράδοση και τον ενθουσιαμό ο «γηραιός» ταξιδεύει για τη νίκη.

Ο κεντρικός του Ηρακλή Κάσσανδρος Στίγγας είπε: «Για μας αυτός ο αγώνας είναι σαν τελικός. Είναι καλή ευκαιρία να πάρουμε βαθμούς. Παίζουμε με μία ομάδα που είναι στα μέτρα μας και πάνω κάτω έχουμε τους ίδιους στόχους. Η Ορεστιάδα είναι κι αυτή νέα ομάδα. Από υγεία είμαστε καλά, οι προπονήσεις πήγαν καλά κι ελπίζω να μας βγει όλο αυτό και στο παιχνίδι».

21ος αγώνας

Από το 1998 έχουν γίνει 20 αγώνες και η Ορεστιάδα έχει μόνο μία νίκη, το 1999 με αντίπαλο τον Νίκο Σαμαρά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα 1ης της αγωνιστικής

14/11/2015

18:00 Λαμία - Παναθηναϊκός

18:00 Κηφισιά - Παναχαϊκή

18:00 Ορεστιάδα - Ηρακλής

19:30 Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός

15/11/2015

20:00 Π.Α.Ο.Κ. - Παμβοχαϊκός

16/11/2015

18:00 Άρης - Εθνικός Αλεξ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ