ΒΟΛΕΪ

Στη Σμύρνη η Εθνική ανδρών

Στη Σμύρνη η Εθνική ανδρών

Η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών, της προσπάθειες της οποίας στηρίζει η Stoiximan.gr, ταξίδεψε στη Σμύρνη όπου και θα δώσει φιλικά με την Τουρκία και την Ισπανία.

Για την Σμύρνη της Τουρκίας αναχώρησε η αποστολή της Εθνικής Ανδρών, η οποία θα συμμετάσχει σε διεθνές τουρνουά με την συμμετοχή των εθνικών ομάδων της Τουρκίας (θα συμμετάσχουν οι ομάδες με τα ρόστερ που έχουν δηλωθεί για το World League- Τουρκία Α και το European League- Τουρκία Β) και της Ισπανίας.

Αυτοί οι αγώνες αποτελούν ουσιαστικά την πρόβα τζενεράλε του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος καθώς είναι τα τελευταία φιλικά παιχνίδι πριν τους αγώνες στο Μεξικό (12-14 Ιουνίου) για το World League.

«Ο στόχος μας θα είναι διπλός σ' αυτά τα φιλικά παιχνίδια: Να βρούμε αυτοματισμούς, αλλά χωρίς να κουραστούμε υπερβολικά. Θέλουμε να δώσουμε χρόνο σ' ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό σύστημα, εξετάζοντας παράλληλα και τις εναλλακτικές του. Επιπλέον, όμως, θέλουμε να κατανείμουμε το χρόνο συμμετοχής των παικτών με τέτοιον τρόπο μέσα σ' αυτό το σύστημα, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρηθούν από τα τρία συνεχόμενα βαριά παιχνίδια. Μ' αυτή τη λογική θα πάμε στη Σμύρνη με 14 παίκτες, για να μοιράσουμε το χρόνο συμμετοχής, τουλάχιστον σε κάποιες θέσεις», τόνισε πριν από την αναχώρηση ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σωτήρης Δρίκος.

Επιπλέον, επισήμανε ότι τα τρία ματς επί τουρκικού εδάφους θα αποτελέσουν μία προσομοίωση του 1ου γύρου του ομίλου του World League, που θα ακολουθήσει μία εβδομάδα αργότερα στο Μεξικό: «Και από τα τρία φιλικά μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα. Από το σύνολο των αγώνων θα δούμε την απόδοση και την ποιότητα που είχαμε στις δεξιότητές μας, ως άτομα αλλά και ως ομάδα. Από την άλλη μεριά, σε ό,τι αφορά στο ψυχολογικό κομμάτι, θέλουμε να μπούμε στη λογική του τουρνουά: Η πρεμιέρα έχει πάντοτε ιδιαίτερη σημασία, αλλά και το τελευταίο ματς είναι σημαντικό, επειδή συνήθως κρίνει πολλά. Θα προσπαθήσουμε σ' αυτά τα σημεία να προσομοιάσουμε όσο γίνεται τη διαδικασία του ομίλου του Μεξικού».

Στην αποστολή της Εθνικής ομάδας ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος και ο συνεργάτης του Κώστας Δεληκώστας συμπεριέλαβαν τους εξής αθλητές:

Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ, Νίκος Αγγελόπουλος

Διαγώνιοι: Δημήτρης Τζούριτς, Νίκος Παλέντζας

Ακραίοι: Μένιος Κοκκινάκης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανέστης Δαλακούρας, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ανδρέας Φράγκος

Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας, Γιώργος Τζιουμάκας, Απόστολος Αρμενάκης

Λίμπερο: Γιώργος Στεφάνου, Κώστας Ταμπουρατζής.

Την αποστολή συνοδεύει ο τιμ μάνατζερ Βασίλης Καλλιμάνης, ο φυσιοθεραπευτής Νίκος Παπαγεωργίου, ο στατιστικολόγος Γιώργος Σομπόνης και ο γυμναστής Λάμπρος Δάνας.

Το πλήρες πρόγραμμα του τουρνουά

Πέμπτη 4/6

16.00, Ισπανία - Τουρκία Β

18.30, Ελλάδα - Τουρκία Α

Παρασκευή 5/6

16.00, Τουρκία Β - Ελλάδα

18.30, Τουρκία Α - Ισπανία

Σάββατο 6/6

14.00, Τουρκία Α - Τουρκία Β

16.30, Ελλάδα - Ισπανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ