ΒΟΛΕΪ

Σκάνδαλο στην Πολωνία με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο

Σκάνδαλο στην Πολωνία με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο

Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Πολωνία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας βόλεϊ της χώρας, Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι να συλλαμβάνεται μαζί με άλλους τέσσερις για μίζες που δόθηκαν στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Σεπτέμβριο διεξήχθη με διαφορά η πιο επιτυχημένη διοργάνωση στο βόλεϊ ανδρών. Οι Πολωνοί κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου έδωσαν το δικό τους ρεσιτάλ σε ότι αφορά την οργάνωση, ωστόσο σχεδόν δύο μήνες αργότερα ένα σκάνδαλο έρχεται να χαλάσει αυτή τη χαρά των Πολωνών.

Για την ακρίβεια έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της Πέμπτης συνελήφθησαν πέντε άτομα ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του βόλεϊ, Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι.

Ο λόγος της σύλληψης αφορά οικονομικό σκάνδαλο με μίζες από εταιρία σεκιούριτι για την ανάληψη της ασφάλειας της διοργάνωσης. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πρόεδρος της εταιρίας σεκιούριτι FOSA. Ο Πρζεντπέλσκι συνελήφθη καθώς πήγαινε στο Κατοβίτσε όπου και θα έδινε συνέντευξη Τύπου για την επιτυχημένη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας όσο και εκείνος της εταιρίας σεκιούριτι είναι οι μοναδικοί οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο αφού οι υπόλοιποι τρεις που προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι δύο άνδρες περιμένουν να τους απαγγελθούν οι κατηγορίες αφού οι έρευνες στα γραφεία της Ομοσπονδίας συνεχίζονται.

Αυτό άλλωστε ήταν και το μοναδικό το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα από την ίδια την Ομοσπονδία του βόλεϊ: " Η Πολωνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης επιβεβαιώνει ότι την Πέμπτη (13/11) ότι στην έδρα της ένωσης ξεκίνησε έρευνα το Κεντρικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς με την Αρχή να ζητάει ορισμένα έγγραφα που αφορούσαν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου. Η Ομοσπονδία θα συνεργαστεί πλήρως και θα παρέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα".

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ