ΒΟΛΕΪ

Σε ρυθμό ημιτελικού οι διεθνείς

Σε ρυθμό ημιτελικού οι διεθνείς

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών είναι έτοιμη για τον ημιτελικού του 3ου γκρουπ του World League κόντρα στη Σλοβενία με τους Φράγκο και Κουμεντάκη να δίνουν το σύνθημα για την πρόκριση.

Ώρα ημιτελικών, ώρα Ελλάδας στο Final 4 του 3ου γκρουπ του World League 2016 στη Φρανκφούρτη και η ελληνική αποστολή είναι πανέτοιμη για την ημιτελική μάχη –δεύτερη χρονικά- της Παρασκευής (1/7, ΕΡΤ2 & OTESport7HD), κόντρα στη Σλοβενία.

Μια παρουσία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Σωτήρη Δρίκου, που θέλει να τη χαρεί, να τη ζήσει και να δώσει τον καλύτερο εαυτό χωρίς άγχος και με μεγάλη θέληση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το «μενού» της Πέμπτης (30/6) περιελάμβανε γυμναστήριο (βάρη) το πρωί και αργά το απόγευμα στο Fraport Arena θα πραγματοποιηθεί η τελευταία προπόνηση. Η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη για ακόμα μια πρόκληση με τους διεθνείς ακραίους, Αντρέα Φράγκο και Ραφαήλ Κουμεντάκη να δίνουν... το στίγμα τους για την αυριανή αναμέτρηση και τη συμμετοχή της Εθνικής στο F-4 .
Φράγκος: «Προσωπικά τα θέλω όλα»!

Αναφερόμενος στο στόχο αλλά και στο... όνειρο, ο Ανδρέας Φράγκος σημείωσε: «Σίγουρα πρώτος στόχος του καλοκαιριού επετεύχθη να περάσουμε στο Final-4 του World League και θα ήταν ένα όνειρο να το κατακτήσουμε αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που δεν είναι πολύ μακριά από τις δυνατότητές μας. Μέχρι στιγμής έχουμε δείξει ότι η ομάδα μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις και μπορεί να κρατήσει ένα επίπεδο αρκετά υψηλό που σίγουρα την κάνει να έχει περισσότερες πιθανότητες να φτάσει στον τελικό».

Σχετικά με τη Σλοβενία που είναι και πάλι στο... δρόμο της Εθνικής αλλά αυτή τη φορά στα ημιτελικά, ο πρώην άσος της Ναρμπόν είπε: «Εγώ είμαι σίγουρος ότι η Σλοβενία δεν θα εμφανιστεί όπως εμφανίστηκε στη Θεσσαλονίκη, σίγουρα από ότι φαίνεται και στα νούμερα τα ατομικά οι παίκτες της δεν πήγαν αρκετά καλά όσο είχαν πάει αντίστοιχα σε παλαιότερα τουρνουά. Η Σλοβενία δεν είναι μια τέτοια ομάδα αλλά αυτές οι ομάδες φαίνονται σε αυτά τα παιχνίδια των τελικών φάσεων που δίνονται τα πάντα για να παιχτούν όλα. Σίγουρα οι Σλοβένοι θα εμφανιστούν πολύ καλύτεροι αλλά κι εμείς θα εμφανιστούμε πολύ καλύτεροι σε σχέση με τη γενική εικόνα μας στο τουρνουά γιατί κατακτήσαμε το στόχο μας και νιώθουμε πιο απελευθερωμένοι. Καταφέραμε αυτό που θέλαμε και τώρα μένει να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη»

Απαντώντας στο ερώτημα του αν έχει φτάσει η στιγμή για μετάλλιο, ο Φράγκος ανέφερε: «Νομίζω έχει έρθει η στιγμή που αυτό το σύνολο της Εθνικής θα αρχίσει να φέρνει επιτυχίες και να ανταμείβεται με αποτελέσματα για τη δουλειά για την οποία έχει κάνει. Τώρα δεν ξέρω αν θα είναι τώρα, αν θα είναι η πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό ή αν θα είναι κάτι στο άμεσο μέλλον. Προσωπικά τα θέλω όλα γιατί σίγουρα η δουλειά που κάνουμε είναι πολύ σκληρή, πολύ καλή και από εκεί και πέρα με βάση τη δουλειά μας και όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα και σαν ομάδα νομίζω ότι το μετάλλιο μας αξίζει».

Κουμεντάκης: «Θα παίξουμε για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό»

Ο έτερος διεθνής ακραίος, Ραφαήλ Κουμεντάκης περιέγραψε λίγο από το... κλίμα που υπάρχει στην ομάδα μετά την πρόκριση, λέγοντας: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι που βρισκόμαστε εδώ. Επιτέλους, η δουλειά και ο ιδρώτας που έχουμε ρίξει στο γήπεδο ανταμείβεται με αυτό το Final-4. Θα παίξουμε αύριο για τη νίκη και θα διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στον τελικό».

Παράλληλα, σχολιάζοντας την αντίπαλο του ημιτελικού σημείωσε: «Η Σλοβενία είναι μια ομάδα που πιέζει πολύ στο σερβίς, έχει εμπειρία σε αυτά τα τουρνουά έχει παίξει ευρωπαϊκό έχει φτάσει μέχρι τον τελικό. Νομίζω ότι τέτοια παιχνίδια κρίνονται και στο ποιος το θέλει πιο πολύ και ποιος έχει προετοιμαστεί και έχει δουλέψει πιο σκληρά γι αυτά τα συγκεκριμένα ματς. Σίγουρα ο παράγοντας τύχη και ο παράγοντας ποιος θα είναι στην ημέρα του παίζει και αυτός το ρόλο του αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα και αν η Σλοβενία είναι καλύτερη τότε ας κερδίσει».

Τέλος, για το κατά πόσο υπάρχει άγχος, ο «Ράφα» ήταν ξεκάθαρος: «Πιστεύω ότι το θέλουμε αρκετά και μας παράγει το καλό το άγχος, το δημιουργικό. Θα παίξουμε το ματς στα ίσα και όπως και στη Θεσσαλονίκη κι αν οι Σλοβένοι παρουσιαστούν λίγο χειρότεροι θα τους κερδίσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ