ΒΟΛΕΪ

Ρανγκέλ: "Ήταν όπως στην Βραζιλία..."

Ρανγκέλ: "Ήταν όπως στην Βραζιλία..."
INTIME SPORTS

Ο Λούκας Ρανγκέλ και ο Γιάννης Καλμαζίδης μιλούν αποκλειστικά στο Sport24.gr για τους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό, αυτά που κέρδισε ο ΠΑΟΚ από την ημιτελική σειρά με τον Ολυμπιακό, ενώ αμφότεροι "υποκλίνονται" στον κόσμο του "Δικέφαλου" για την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε στην Πυλαία την Δευτέρα (20/4).

Είναι από τους πλέον απαραίτητους παίκτες του ΠΑΟΚ φέτος. Μπορεί η δουλειά του Λούκας Ρανγκέλ να μην... φαίνεται, όπως αυτές των Χιμένες και Γκόμες, όμως, χωρίς αυτόν τα πράγματα στον... εναέριο χώρο του ΠΑΟΚ θα ήταν διαφορετικά.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός, που έχει κερδίσει σχεδόν όλες τις γυναίκες οπαδούς του "Δικέφαλου", μίλησε στο Sport24.gr λίγη ώρα μετά το τέλος του πέμπτου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό και σχολίασε όσα έζησε στο "Παλατάκι", αλλά και τους τελικούς με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο κεντρικός του ΠΑΟΚ Λούκας Ράνγκελ:

Για το αν υπάρχει κούραση στην ομάδα μετά από τη σειρά με τον Παναθηναϊκό: "Τα παιχνίδια των play off είναι σίγουρα πολύ δύσκολα, αλλά έχουμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καιρό για αυτά τα παιχνίδια. Περνάμε πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Μην ξεχνάτε ότι εμείς παίζαμε από την αρχή της σεζόν για να φτάσουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Πιστεύω ότι είμαστε... τέλεια! Μετά από τα ματς με τον Παναθηναϊκό έχουμε λίγο καιρό για να ξεκουραστούμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Όταν νικάς παιχνίδια σαν και αυτά με τον Παναθηναϊκό παίρνεις δύναμη και ψυχολογία. Είμαστε πάρα πολύ καλά".

Για την ατμόσφαιρα στο πέμπτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: "Μου θύμισε πάρα πολύ τα γήπεδα στην Βραζιλία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι απίστευτοι. Δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να φωνάζουν ούτε μία στιγμή για εμάς. Αισθάνομαι πολύ καλά μετά από αυτό που έζησα. Θέλω να δω τόσο κόσμο και στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό".

Για τους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό: "Στα τελευταία παιχνίδια δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ με τον Παναθηναϊκό. Οι ημιτελικοί με τον Παναθηναϊκό μας έκαναν πολύ καλό. Μας προετοίμασαν πολύ καλά για τους τελικούς, γιατί ο Παναθηναϊκός έπαιξε πάρα πάρα πολύ καλά και πήραμε πολλή δύναμη".

Για τους τελικούς με τον Ολυμπιακό: "Τώρα στους τελικούς. Ένας τελικός είναι τελικός. Πρέπει να παίξεις καλά εσύ και να μην κοιτάς τον αντίπαλο.Πρέπει να παίξουμε ως ομάδα, να κάνουμε, δηλαδή, αυτό που κάνουμε από την αρχή της σεζόν. Να δείξουμε τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε σε αυτά τα παιχνίδια. Αν θέλουμε να κερδίσουμε, θα κερδίσουμε. Έχουμε πολύ δυνατή και δεμένη ομάδα. Ο ένας βοηθάει τον άλλον συνέχεια και αυτό είναι που μας έφερε στους τελικούς. Άρα, αυτό πρέπει να κάνουμε και στους τελικούς".

Για το τι έχει να πει στον κόσμο και στους συμπαίκτες του για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό: "Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί! Ο κόσμος, οι παίκτες, το προπονητικό τιμ, πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε όλη τη σεζόν".

Γιάννης Καλμαζίδης: "Μεγάλο κέρδος για το βόλεϊ αυτός ο κόσμος!"

Πριν από μερικές μέρες, όταν το σκορ της σειράς με τον Παναθηναϊκό ήταν 0-1, ο Γιάννης Καλμαζίδης σε δηλώσεις του στο Sport24.gr τόνισε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι είναι καλύτερη ομάδα από τους "πράσινους".

Χθες (20/4) ο προπονητής του ΠΑΟΚ σαφώς πιο ήρεμος από τότε, παραδέχθηκε πως η ομάδα του ήταν σαφώς καλύτερη από το "τριφύλλι" και δίκαια πέρασε στον τελικό. Τέλος, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και τόνισε πως έτσι αποκτά νόημα το πλεονέκτημα έδρας!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν ο ΠΑΟΚ απέδειξε τελικά ότι είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό: "Ναι φυσικά και το απέδειξε. Στα δύο τελευταία παιχνίδια της σειράς που είχαμε το μαχαίρι στο λαιμό, κάναμε 6-0 σετ και πήραμε δύο νίκες. Αυτό δείχνει ότι είμαστε και πιο προετοιμασμένοι και πιο ποιοτικοί από τον Παναθηναϊκό. Βρεθήκαμε σε δύσκολη κατάσταση σε αυτήν τη σειρά, αλλά καταφέραμε και την αντιστρέψαμε".

Για το αν ο ΠΑΟΚ κέρδισε κάτι από τους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό: "Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια είναι καλό να τα παίζει μία ομάδα, γιατί στο τέλος βγαίνει πιο δυνατή. Οπωσδήποτε μία επιπλέον επιβάρυνση υπάρχει, κυρίως λόγω της έντασης που είχαν τα ματς αυτά και όχι τόσο λόγω της κούρασης. Νομίζω ότι έχουμε την εμπειρία, την δύναμη και την ικανότητα να το "γυρίσουμε" όλο αυτό υπέρ μας".

Για τις διαφορές που θα υπάρξουν στους τελικούς με τον Ολυμπιακό σε σχέση με τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου: "Δεν υπάρχουν μυστικά, αλλά υπάρχουν κάποιες μικρές αλλαγές. Δεν έχουμε παίξει με τον Ολυμπιακό με τον Κόοιστρα διαγώνιο. Κάνει αρκετές αλλαγές με τους πασαδόρους του, άρα το παιχνίδι τους είναι κάθε φορά διαφορετικό. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά".

Για το αν θα παίξει ρόλο το πλεονέκτημα έδρας: "Αν η έδρα είναι σαν τη δική μας σήμερα, τότε ναι, μας δίνει πλεονέκτημα. Αυτό που ζήσαμε όλοι σήμερα ήταν απίστευτο. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ξαναζήσει τέτοιες στιγμές. Είναι μεγάλο κέρδος για εμάς, αλλά και για το βόλεϊ γενικότερα, που φέραμε τόσο κόσμο στο γήπεδο. Στόχος μας έιναι από εδώ και πέρα να κρατήσουμε μερικούς από αυτούς δίπλα μας, να αγαπήσουν το βόλεϊ και να ασχοληθούν με αυτό. Τότε το κέρδος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ