ΒΟΛΕΪ

Πρώτο σερβίς στο League Cup για τους άνδρες

Πρώτο σερβίς στο League Cup για τους άνδρες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι ομάδες της Volleyleague μπαίνουν στη μάχη του League Cup με τους αγώνες της πρώτης αγωνιστικής να μην κρύβουν κάποιο ντέρμπι.

O ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Α.Ο.Ορεστιάδας στον πρώτο αγώνα του Α΄ομίλου που θα γίνει στο PAOK Sports Arena, ενώ ρεπό στον όμιλο έχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Οι πρωταθλητές δίνουν τον πρώτο επίσημο αγώνα στο γήπεδο που πανηγύρισαν τον τίτλο του περσινού πρωταθλήματος και έχουν πρώτο στόχο την πρόκριση στο φάιναλ-4.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά για το Λιγκ Καπ. Τα πρόσωπα της αναμέτρησης είναι οι δύο λίμπερο των ομάδων που το καλοκαίρι άλλαξαν στρατόπεδο. Στον ΠΑΟΚ αγωνίζεται πλέον ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης που ήταν στην Ορεστιάδα και στην Ορεστιάδα ο Βασίλης Καρασαβίδης που τα τελευταία δύο χρόνια πανηγύρισε τίτλους με τον δικέφαλο.

Οι πρωταθλητές θα εμφανιστούν με το νέο τους αγωνιστικό πρόσωπο αν και ο μόνος που θα απουσιάζει είναι ο Αμαράλ Ντάντε που μετά τα διαδικαστικά με τη βίζα του αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα. Επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας ο Βενεζουελάνος Ερνάντο Γκόμεζ και ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς, ενώ νέα πρόσωπα θα είναι ο Σέρβος πασαδόρος Βλάντο Πέτκοβιτς, ο ακραίος Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο κεντρικός Ανδρέας Ανδρεάδης που ήρθαν από τον Φοίνικα, ο διαγώνιος Χαράλαμπος Σακόγλου από τον Ολυμπιακό, ο Σωτήρης Σωτηρίου από τον Άρη και φυσικά ο Κωνσταντινίδης από την Ορεστιάδα.

Η Ορεστιάδα τις τελευταίες ημέρες ολοκλήρωσε τις αλλαγές και τις προσθήκες στο ρόστερ της που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τρεις Κολομβιανούς (ο ακραίος Τζέισον Μορέλο, ο ακραίος Αλεξάντερ Λουκούμι, ο κεντρικός Κριστιάν Καμίγιο) και ο Τυνήσιος Ιμπραχίμ Μπέσμπες). Αποκτήθηκαν ακόμα ο πασαδόρος Τάσος Αναστασιάδης και ο ακραίος Γιάννης Ιωαννίδης από τη Νίκη Αιγινίου, ο Βασίλης Καρασαβίδης από τον ΠΑΟΚ και προωθήθηκαν και ορισμένα παιδιά από τις ακαδημίες.

Στην Χαλκίδα ο τοπικός Ηρακλής θα διοργανώσει τον Β΄όμιλο του Λιγκ Καπ μαζι με την Κηφισιά και τον Ολυμπιακό που την Παρασκευή έχει ρεπό. Θα προκριθεί στο φάιναλ-4 η πρώτη ομάδα. Οι διοργανωτές στην παρθενική τους παρουσία στη διοργάνωση θέλουν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους και να γεμίσουν το γήπεδο σε μία γιορτή που θα προαναγγείλει την έναρξη του πρωταθλήματος.

Όλοι γνωρίζουν πως το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός αλλά Ηρακλής και Κηφισιά θέλουν από την πρώτη μέρα να πάρουν τη νίκη για να ελπίζουν στο θαύμα κόντρα στους ερυθρόλευκους.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας με τον Σπύρο Γκολίτση στο τιμόνι στηρίζει τη μεγάλη του δύναμη στον διαγώνιο Ομάρ Τάπια από τον Άγιο Δομήνικο, στον Ουκρανό ακραίο Κίριλο Κλότσκο, στον Φερέλ Τέβιν από την Αγία Λουκία και φυσικά στον Ζένια Γκόρτσανιουκ, τον Σταύρο Κασαμπαλή που αποκτήθηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον Θάνο Παπαδημητρίου που ήρθε από τον Ηρακλή, τον έμπειρο κεντρικό Μάκη Κανέλλο από τον Παναθηναϊκό αλλά και τους Μάκη Κολτσιάκη, Κυριάκο Σπυριούνη και Αργύρη Αντιφάκο.

Η Κηφισιά τις τελευταίες ημέρες ανεβάζει στροφές με τους έμπειρους ακραίους Κώστα Χριστοφιδέλη, Ηλία Λάππα, τον Βούλγαρο διαγώνιο Μπόγιαν Γιορντάνοφ και τον έμπειρο πασαδόρο Δημήτρη Νικολάκη να ηγούνται της νέας ομάδας.

Επέστρεψε ο Κώστας Ταμπουρατζής μετά από ένα χρόνο στον Ολυμπιακό και μάλιστα θα αγωνιστεί στην Χαλκίδα που ανδρώθηκε βολεϊκά. Σημαντικό ρόλο στο κέντρο παίζει και ο Νίκος Παπαγγελόπουλος, ενώ αποκτήθηκε και ο Σλοβένος ακραίος, Ζλάτκο Πούλκο.

Στο Βραχάτι θα γίνουν οι αγώνες του Γ΄ομίλου με οικοδεσπότη τον Παμβοχαϊκό ο οποίος στην πρεμιέρα υποδέχεται την Παναχαϊκή στο ντέρμπι της Πελοποννήσου. Ο Παναθηναϊκός έχει ρεπό. Από τις τρεις ομάδες μόνο η μία (ο Παμβοχαϊκός) έχει μία συμμετοχή σε φάιναλ-4 και συνεπώς όλοι θέλουν να περάσουν στο φάιναλ-4 της Κύπρου.

Και οι τρεις ομάδες έχουν στόχο την πρόκριση στο φάιναλ-4. Ο Παμβοχαϊκός του Κώστα Δεληκώστα παρουσιάζεται με ανανεωμένη ομάδα καθώς μόνο τρεις παίκτες έχουν μείνει από την περσινή ομάδα.

Διαγώνιος είναι ο Αινείας Τζελάτι που ήρθε από τον Άρη, ενώ η υποδοχή βασίζεται στον Βραζιλιάνο ακραίο Ενρίκ Μπατατζίμ και στον Αμερικανό ακραίο Γκρέγκορι Πέτι. Παίκτης κλειδί είναι ο Σέρβος πασαδόρος Νικολά Ζιβάνοβιτς και κεντρικός ο Αυστραλός Γκράχαμ Μπο. Ηρθαν ακόμα οι Νίκος Αγγελόπουλος, ο Θεόδωρος Ιωαννίδης και ο λίμπερο Θεόδωρος Τσαδήμας.

Με νέα αγωνιστική ταυτότητα και νέο προπονητή (τον Μανώλη Συνοδινό) θα αγωνιστεί η Παναχαϊκή. Διαγώνιος είναι ο βετεράνος Νίκος Ρουμελιώτης, πασαδόρος αποκτήθηκε πρόσφατα ο Μανώλης Δημητριάδης που την περσινή σεζόν ήταν στον Παμβοχαϊκό και θα αγωνιστεί σε ένα γήπεδο που το ξέρει καλά. Ακραίοι είναι ο Βόσνιος Σορμάζ και ο Μεξικανός Μπαράχας. Ο Βραζιλιάνος Ρεκ και ο Βλαχοστάθης είναι οι δύο κεντρικοί ενώ λίμπερο είναι ο βετεράνος Μένιος Ρουμελιώτης και ο ταλαντούχος Μούσο Ιτάλο.

Αμφίρροποι αγώνες αναμένεται να γίνουν και στον Δ΄όμιλο που θα φιλοξενηθεί στο «Δ.Βικέλας» της Ερμούπολης, δηλαδή, στο γήπεδο που τον περασμένο Φεβρουάριο έγινε το φάιναλ-4 με νικητή τον Ολυμπιακό. Στην πρεμιέρα οι διοργανωτές έχουν ρεπό και θα μονομαχήσουν ο ενισχυμένος Ηρακλής και η Κύζικος Νέας Περάμου που κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Ο Ηρακλής στη Σύρο έχει κατακτήσει το κύπελλο του 2012, ενώ στον ημιτελικό του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ τον περασμένο Φεβρουάριο πάλι στο «Δ.Βικέλας» ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 3-0 σετ.

Η ομάδα του Γιάννη Ορφανού έδειξε πολύ καλά στοιχεία στα φιλικά που έδωσε. Η δύναμη πυρός είναι ο Ρώσος διαγώνιος Λεβάν Καλατάντζε, ακραίοι είναι ο Σέρβος Λαζάρ Κοπρίβιτσα και ο Δημήτρης Ριζόπουλος που αποκτήθηκε από την Ορεστιάδα ενώ πασαδόρος αγωνίζεται ο Βούλγαρος Τσόνο Πέντσεφ. Αποκτήθηκαν από τον Άρη ο βετεράνος λίμπερο Λάμπης Μπαμπαλιούτας και ο νεαρός πασαδόρος Γιάννης Πρώιος. Ο Θεοδόσης Ηλίας επέστρεψε στον «γηραιό» μετά από ένα χρόνο στον Φοίνικα.

Η Κύζικος Νέας Περάμου ζει μία νέα εμπειρία αλλά έχει στο τιμόνι της τον έμπειρο Γιάννη Λάιο. Και η ομάδα της Νέας Περάμου έχει αξιόμαχο σύνολο με τέσσερις ξένους. Πασαδόροι είναι ο Νίκος Κρέτσης και ο Γιώργος Δρογκάρης που συνδυάζουν εμπειρία και ικανότητα. Διαγώνιος είναι ο Βραζιλιάνος Περέιρα, ακραίοι ο Πολωνός Γκούλακ και ο Ουκρανός Τομίλιν και κεντρικός ο Σονάρι από τις Μπαχάμες. Λίμπερο είναι ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης από τον Παναθηναϊκό και δυνατή επιλογή τρίτου ακραίου ο Μιχάλης Σαρικεΐσογλου που έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα με την Παναχαϊκή την περσινή σεζόν.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ (Θεσσαλονίκη – Γυμναστήριο PAOK Sports Arena)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 19.00:

ΠΑΟΚ – Α.Ο.Ορεστιάδας

Διαιτητές:Παπαδογούλας, Δανιηλίδου. Παρατηρητής:Αντωνούλης. Επόπτες:Δρανίτσας, Πεχλίδης. Γραμματεία:Κουμπλή.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

20.30:Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδα

Διαιτητές:Δεληκωστίδης, Βασιλειάδης. Παρατηρητής:Κάλλης. Επόπτες:Κουκουμάκας, Μαυρίδης. Γραμματεία:Καρακούλια.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

17.00:ΠΑΟΚ – ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Διαιτητές:Θεμελής, Γεωργιάδης. Παρατηρητής:Βανδώρος. Eπόπτες:Μπουκουβάλας, Κύρκος. Γραμματεία:Παναγιωτίδου.

Β΄ΟΜΙΛΟΣ (Χαλκίδα – Γυμναστήριο Κανήθου)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

20.30: ΑΠΣ Ηρακλής Χαλκίδας – ΑΟΠ Κηφισιάς

Διαιτητές:Φραγκάκης, Γεροθόδωρος. Παρατηρητής:Ακαρέπης. Επόπτες:Καπλανίδης, Λιδωρικιώτη. Γραμματεία:Τριανταφύλλου

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

18.00: Ολυμπιακός – ΑΟΠ Κηφισιάς

Διαιτητές:Βουδούρης, Νικολόπουλος. Παρατηρητής:Ράπτης. Επόπτες:Ράντσιου, Γεωργάκη. Παρατηρητής:Τριανταφύλλου

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

18.30: Ηρακλής Χαλκίδας – Ολυμπιακός
Διαιτητές:Μουλά Λ., Ονόπας. Παρατηρητής:Βαρθαλίτης. Επόπτες:Διαμάντης, Παπαχατζής. Γραμματεία:Τριανταφύλλου.

Γ΄ΟΜΙΛΟΣ (Βραχάτι – Γυμναστήριο Γ.Τριαντάφυλλος)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

19.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013

Διαιτητές:Γεωργουλέας, Κουτσούλας. Παρατηρητής:Πέρρος. Επόπτες:Κούγιας, Κτενάς. Γραμματεία:Παπακυριακοπούλου.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

19.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – Παναθηναϊκός Διαιτητές:Γεροθόδωρος, Χανδρινός. Παρατηρητής:Ανδρονικίδης. Επόπτες:Κωνσταντινόπουλος, Καραγιαννόπουλος. Γραμματεία:Κτενά.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

20.00: Παναθηναϊκός – Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013

Διαιτητές:Βουδούρης, Κυριοπούλου. Παρατηρητής:Ανδρονικίδης. Επόπτες:Κούγιας, Κτενάς. Γραμματεία:Παπακυριακοπούλου

Δ΄ΟΜΙΛΟΣ (Σύρος – Γυμναστήριο Δ.Βικέλας)

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

20.30: ΑΣΠ Κύζικος Νέας Περάμου – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Διαιτητές:Μυλωνάκης, Μουλά Ειρ. Παρατηρητής:Γεωργόπουλος. Επόπτες:Μπαρμπούνης, Παπακοσμάς. Γραμματεία:Πιρπινιά.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

19.30: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – ΑΣΠ Κύζικος Νέας Περάμου

Διαιτητές:Μουλά Ειρ., Μυλωνάκης. Παρατηρητής:Γεωργόπουλος. Επόπτες:Παπαδημητρίου, Βρούτσης. Γραμματεία:Πιρπινιά.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

16.30: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου – Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Διαιτητές:Μυλωνάκης, Μουλά Ειρ. Παρατηρητής:Γεωργόπουλος. Επόπτες:Λιδωρικιώτη, Δαλέκου. Γραμματεία:Κούτρα.

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ