ΒΟΛΕΪ

Πρώτο σερβίς στα ημιτελικά

Πρώτο σερβίς στα ημιτελικά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τα ζευγάρια Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και Κηφισιά - Φοίνικας Σύρου ξεκινούν τα ημιτελικά της Volley League με τους φίλους του βόλεϊ να περιμένουν μεγάλες αναμετρήσεις.

Στο Ζηρίνειο θα γίνει και χρονικά η πρώτη μονομαχία για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» όπου ο ΑΟΠ Κηφισιάς θα υποδεχτεί τον ΑΟ Φοίνικα Σύρου. Οι δύο ομάδες μετρούν από 7 νίκες στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα». Η πρόκριση θα κριθεί στις τρεις νίκες. (1ος ημιτελικός, 6/4, 18.00, Novasports-2).

Στόχος του ΑΟΠ Κηφισιάς είναι να βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικούς πλέι οφ και να δικεδικήσει τον τίτλο. Την προηγούμενη φορά που η Κηφισιά έφτασε σε ημιτελικούς πλέι οφ ήταν τη σεζόν 2013-14 αλλά αποκλείστηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης παρότι είχε πλεονέκτημα έδρας.

Η Κηφισιά μετά την εντυπωσιακή πορεία για 22 αγωνιστικές έχει το πλεονέκτημα έδρας και θέλει να το αξιοποιήσει. Αλλωστε, οι μοναδικές ομάδες που πήραν νίκες εφέτος στο Ζηρίνειο και μάλιστα με πολύ κόπο ήταν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός αμφότεροι με νίκες 3-2 σετ. Το μεγάλο ερωτηματικό για την Κηφισιά η συμμετοχή του Ζόραν Γιοβάνοβιτς. Ο έμπειρος διαγώνιος που τραυματίστηκε στον ημιτελικό του κυπέλλου τις τελευταίες ημέρες ακολουθεί θεραπεία με σκοπό να προλάβει τη συγκεκριμένη σειρά των αγώνων με τον Φοίνικα.

«Διαφορετικό πρωτάθλημα»

Ο προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης είπε: «Ξέρουμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού με τον Φοίνικα, όπως ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως ομάδα. Είναι η ώρα που η Κηφισιά θα προσπαθήσει να δικαιώσει τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς. Η Κηφισιά έχει παίξει πολύ καλό βόλεϊ όλη τη χρονιά αλλά από εδώ και πέρα αυτό δεν μετράει. Μπορεί να κάναμε μία καλή πορεία, αλλά πλέι οφ είναι ουσιαστικά ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Θα μετρήσει η κατάσταση στη οποία βρίσκονται οι ομάδες αυτή την χρονική περίοδο. Εμείς αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είμαστε. Υπάρχει φθορά από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Όπως και να έχει εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ο Φοίνικας είναι μία ιδιαίτερα καλή ομάδα η οποία άξια έφτασε στα πλέι οφ».

Τέταρτη φορά ο Φοίνικας

Ο Φοίνικας Σύρου για τέταρτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί σε ημιτελικούς πλέι οφ και στόχος του είναι η δεύτερη παρουσία του σε τελικούς μετά τη σεζόν 2011-12. Οι τρεις προηγούμενες ήταν τη σεζόν 2011-12, τη σεζόν 2013-14 και 2014-15. Όλες τις φορές αναμετρήθηκε με τον Ολυμπιακό και πήρε την πρόκριση μόνο την πρώτη φορά. Η ομάδα του Ντούσκο Νίκολιτς προέρχεται από το δύσκολο 3-2 επί του Ηρακλή στη Σύρο που όμως δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους συριανούς.

«Αυτό που πρέπει για την πρόκριση»

Ο προπονητής του «πειρατικού» Ντούσκο Νίκολιτς δήλωσε: «Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά και από το πρωτάθλημα και από το κύπελλο. Η Κηφισιά μας έχει δυσκολέψει πολύ και το ίδιο θα κάνει και στους ημιτελικούς. Αρχίζουμε μία μεγάλη προσπάθεια για να κάνουμε κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ ξεχωριστό με σκοπό να περάσουμε στους τελικούς. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια όλη την σεζόν και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που πρέπει για την πρόκριση. Εχουμε καλή ψυχολογία και είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Θα είναι μία μεγάλη σειρά αγώνων που θα μετρήσει η αντοχή και η θέληση για την πρόκριση».

Σερί 7-0 η Κηφισιά

Ο Φοίνικας έχει να νικήσει την Κηφισιά από τις 5 Ιανουαρίου 2013. Αυτή είναι η 15η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα και οι δύο ομάδες έχουν από 7 νίκες. Οι έξι από τις επτά νίκες της Κηφισιάς είναι στους τελευταίους αγώνες των δύο ομάδων. Αν προσθέσουμε και την εφετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Γ΄φάση του κυπέλλου - «16» το σερί νικών για την ομάδα των βορείων προαστίων στο 7-0.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ πράξη πέμπτη...

Στο Ρέντη ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ με νωπές ακόμα τις μνήμες από το 3-2 των ερυθρολεύκων στον τελικό του Λιγκ Καπ στη Σύρο αλλά και στον ημιτελικό του κυπέλλου στη Γλυφάδα και μάλιστα με μεγάλες ανατροπές ενώ ενδιάμεσα νίκησαν με 3-0 σετ σε αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα στην προτελευταία στροφή της κανονικής περιόδου (1oς ημιτελικός, 6/4, 20.30, Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βουδούρης, Novasports-3).

Που συμφωνούν...

Αν υπάρχει ένα σημείο που συμφωνούν οι δύο μονομάχοι αυτό είναι το πλεονέκτημα έδρας και ψυχολογίας που έχει ο Ολυμπιακός αλλά και ότι η σειρά ξεκινάει από «μηδέν» και για τους δύο. Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το αήττητο που έχει κρατήσει σε όλο το 2016 και με τη δύναμη της ομοιογένειας που έχει αποκτήσει να επιβληθεί. Οι ερυθρόλευκοι πάλευαν για 22 αγωνιστικές ώστε να έχουν το πλεονέκτημα έδρας και τώρα θέλουν να το αξιοποιήσουν με τους διπλούς τελικούς που θα γίνουν στην έδρα τους την Τετάρτη και την Παρασκευή.

«Να επιστρέψουμε στην κορυφή»

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού και παίκτης «κλειδί» για την ομάδα του Ρομπέρτο Πιάτσα, ο Ντίμα Φιλίποφ είπε: «Πρέπει να ξεχάσουμε τα προηγούμενα ματς που κερδίσαμε με αυτόν τον αντίπαλο γιατί ουσιαστικά τώρα ξεκινάει το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα αλλά όπως έχω πει πάρα πολλές φορές είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε να επιστρέψουμε στην κορυφή. Σαν ομάδα θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι να δείξουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και όπως έχω πει στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον κόσμο περιμένουμε μετά από πολύ καιρό να γεμίσει το Ρέντη. Τον χρειαζόμαστε, τον έχουμε ανάγκη γιατί είναι είναι ο 7ος μας παίκτης και πιστεύω ότι θα μας σπρώξει στις νίκες που θέλουμε να πετύχουμε μέσα στην έδρα μας».

Ετοιμος και ο ΠΑΟΚ

Πανέτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα είναι ο ΠΑΟΚ. Ο Γιάννης Καλμαζίδης και οι παίκτες του θέλουν να δώσουν απαντήσεις στο γήπεδο και να περάσουν στον τελικό ανοίγοντας το δρόμο για τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο που άλλωστε είναι και ο μεγάλος τους στόχος. Γνωρίζουν άλλωστε πως εάν κατακτήσουν το πρωτάθλημα θα δώσουν χαρά στον κόσμο και θα ξεχαστούν οι απώλειες του Λιγκ Καπ και του Κυπέλλου. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, ενώ τις τελευταίες ημέρες έγινε προσπάθεια ψυχολογικής ανάτασης όλης της ομάδας ειδικά μετά τις ήττες με 3-2 σε Λιγκ Καπ και Κύπελλο παρότι ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλο προβάδισμα στο σκορ (2-0 σετ και 14-10 στο 5ο σετ στον τελικό του Λιγκ Καπ και 2-0 και 24-21 στο 3ο σετ στον ημιτελικό του κυπέλλου).

«Ξεκινάμε από το 0-0»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Ξεκινάμε από το 0-0. Σίγουρα αυτά που έχουν προηγηθεί σε Λιγκ Καπ και Κύπελλο μας δίνουν ένα μεγάλο κίνητρο και όρεξη για αγωνιστική “ρεβάνς” . Είναι η ώρα που πρέπει να ξανασηκωθούμε μέσα από τις δυσκολίες. Ο πρώτος αγώνας είναι πάντα σημαντικός αλλά στο τέλος θα δούμε εάν θα παίξει ρόλο για την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός έχει θεωρητικό προβάδισμα λόγω έδρας και αν υπολογίσουμε και την κατάκτηση των δύο τίτλων έχει και καλή ψυχολογία. Έχουμε τη δύναμη ως ομάδα να βρούμε λύσεις. Τις τελευταίες ημέρες εστίασα τη δουλειά εκεί που θεωρώ πως έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Κάναμε θετική προσέγγιση στη μεγάλη δοκιμασία που έρχεται και περιμένω πως θετικά αποτελέσματα».

Δύο νίκες ο Ολυμπιακός

Tέσσερις αγώνες έχουν γίνει μέσα στη σεζόν εκ των οποίων οι δύο είναι σε τελικές φάσεις Λιγκ Καπ και Κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός σημείωσε ισάριθμες νίκες. Για το πρωτάθλημα (Α΄γύρος) ο Ολυμπιακός νίκησε στο PAOK Sports Arena 3-1 σετ και στο Ρέντη 3-0 σετ. Στον τελικό του Λιγκ Καπ στη Σύρο ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-2 σετ, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε τον δικέφαλο και στον ημιτελικό του Κυπέλλου στη Γλυφάδα και μάλιστα με μεγάλες ανατροπές. Eίναι η δεύτερη φορά μετά το 2004 που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες σε ημιτελικούς. Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 45 αγώνες και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 36-9.

Οι αγώνες κρίνονται στις τρεις νίκες...

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Tετάρτη 6 Απριλίου - 1η σειρά

18.00: Κηφισιά – ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Νοvasports-2)

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Μουλά Λ. Παρατηρητής: Ακαρέπης. Επόπτες: Λιδωρικιώτη, Δαλέκου. Γραμματεία: Παπασηφάκη.

20.30: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Νοvasports-3)

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Βουδούρης. Παρατηρητές: Ράπτης, Βαρθαλίτης. Επόπτες: Αντωνόπουλος, Οικονομοπούλου. Γραμματεία: Καραγεωργίου

Παρασκευή 8 Απριλίου - 2η σειρά

18.00: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Νοvasports-1)

20.30: Κηφισιά – ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Νοvasports-4)

Δευτέρα 11 Απριλίου - 3η σειρά

18.00: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιά (Νοvasports-1)

20.30: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Νοvasports-3)

Tετάρτη 13 Απριλίου - 4η σειρά

18.00: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Νοvasports)

20.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιά (Νοvasports)

Δευτέρα 18 Απριλίου - 5η σειρά (αν χρειαστεί)

18.00: Κηφισιά – ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Νοvasports)

20.30: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Νοvasports)

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ