ΒΟΛΕΪ

Πρώτη συγκέντρωση για την Εθνική Ανδρών

Πρώτη συγκέντρωση για την Εθνική Ανδρών

Η καρδιά της Εθνικής ανδρών χτυπά από απόψε (4/8) το βράδυ στην Ορεστιάδα, εκεί όπου θα ξεκινήσει από αύριο η προετοιμασία ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017

Tο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συγκεντρώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης (3/8) στην Ορεστιάδα. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ, Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου και ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Μάριος Γκιούρδας υποδέχτηκαν τους διεθνείς, οι οποίοι από την Πέμπτη (4/8) ετοιμάζονται να "σηκώσουν μανίκια".

Οι προπονήσεις της Εθνικής ομάδας ξεκινούν από αύριο το πρωί, ωστόσο στο πρώτο στάδιο θα απουσιάσουν δικαιολογημένα ο Ντίμα Φιλίποφ και ο Νίκος Ζουπάνι.

Ο Ντίμα Φιλίποφ με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού της Εθνικής ομάδας Μιχάλη Χαντέ και του γιατρού του Ολυμπιακού Γιώργο Τσικούρη θα συνεχίσει το πρόγραμμα αποθεραπείας και ενδυνάμωσης μέχρι και τις 20 Αυγούστου και κατόπιν θα ενταχθεί στις προπονήσεις.

Ο Νίκος Ζουπάνι λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεων που είχε μέχρι και τις 29 Ιουλίου πήρε ολιγοήμερη άδεια και θα τεθεί αργότερα στη διάθεση των Ομοσπονδιακών τεχνικών.

Άμεσος συνεργάτης του Σωτήρη Δρίκου θα είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Ζαλμάς, ο οποίος ήταν στο τιμ της Εθνικής Ανδρών και κατά τη διάρκεια του World League, καθώς ο Κώστας Δεληκώστας δεν θα συμμετάσχει στην προετοιμασία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων που έχει με το ΤΑΑ Παμβοχαϊκός.

Υπενθυμίζουμε ότι οι αθλητές που έχουν κληθεί για την προετοιμασία της Εθνικής είναι οι εξής:

Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ, Θάνος Τερζής, Κώστας Στιβαχτής

Διαγώνιοι: Δημήτρης Τζούριτς, Γιώργος Τζιουμάκας, Άκης Ασπιώτης

Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος, Ανέστης Δαλακούρας, Θανάσης Πρωτοψάλτης

Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας, Ανδρέας Ανδρεάδης, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Νίκος Ζουπάνι

Λίμπερο: Δημήτρης Γκαράς, Δημήτρης Ζήσης

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει στο κλειστό της ακριτικής πόλης «Νίκος Σαμαράς» και τα πρώτα της φιλικά παιχνίδια καθώς το τριήμερο 19-21 Αυγούστου θα αντιμετωπίσει την Λετονία, ενώ από τις 22 Αυγούστου η προετοιμασία θα συνεχιστεί στην Θεσσαλονίκη.

Εκεί οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται στο κλειστό γυμναστήριο Πολίχνης "Αλέξανδρος Νικολαΐδης" με την Εθνική να αναχωρεί στις 7 Σεπτεμβρίου για την Τουρκία και συγκεκριμένα την Σμύρνη όπου θα συμμετάσχει σε διεθνές τουρνουά (μαζί με την οικοδέσποινα και τις Σουηδία, Ισπανία) το τριήμερο 8-10 Σεπτεμβρίου.

Η επιστροφή από την Τουρκία είναι προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου με την Εθνική να εγκαθίσταται στην Κοζάνη όπου στο κλειστό της Λευκόβρυσης θα διεξαχθούν οι αγώνες του 1ου τουρνουά του προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική θα αντιμετωπίσει Βέλγιο, Ουκρανία, Μολδαβία σε δύο τουρνουά που θα διεξαχθούν 16-18 Σεπτεμβρίου στην Κοζάνη και 22-25 Σεπτεμβρίου στην Αμβέρσα (οι Βέλγοι διοργανώνουν ταυτόχρονα και προκριματικό όμιλο των γυναικών γι’ αυτό το λόγο το 2ο τουρνουά θα διαρκέσει 4 ημέρες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ