ΒΟΛΕΪ

Πρωταθλητής για 4η σερί χρονιά ο Ολυμπιακός!

Πρωταθλητής για 4η σερί χρονιά ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 σετ τον Α.Ο. Θήρας στο "Μελίνα Μερκούρη" του Ρέντη, έκανε το 3-0 στις νίκες και κατέκτησε το τέταρτο σερί πρωτάθλημα και έκανε το τέταρτο νταμπλ, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα.

Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο γυναικείο βόλεϊ τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ο Ολυμπιακός απέδειξε για μια ακόμη σεζόν πως δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα, νικώντας εύκολα τον Α.Ο. Θήρας με 3-0 σετ στο "Μελίνα Μερκούρη", έκανε το 3-0 στις νίκες απέναντι στην ομάδα της Σαντορίνης και το νταμπλ βάφτηκε πάλι "ερυθρόλευκο".

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του τρίτου τελικού Ολυμπιακός - Α.Ο. Θήρας

Οκτώ σερί τρόπαια την τελευταία διετία για τον Ολυμπιακό, που βρίσκεται αρκετά επίπεδα πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και πήρε το πρωτάθλημα, έχοντας μόλις μια ήττα μέσα στη σεζόν. Στον τρίτο τελικό με την Θήρα, δεν συνάντησε κανένα απολύτως πρόβλημα και χρειάστηκε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά για να φτάσει στη νίκη που σήμανε και τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός έφτασε τον Φιλαθλητικό στην τρίτη θέση των πρωταθλημάτων. Ο ΖΑΟΝ είναι δεύτερος με πέντε τίτλους, ενώ πρώτος είναι ο Παναθηναϊκός που έχει αναδειχτεί πρωταθλητής 16 φορές.

Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχες μπήκαν από το πρώτο σετ με διάθεση να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στις αντιπάλους τους για να πιστέψουν σε νίκη. Το 25-14 έβαλε τις "βάσεις" για τον θρίαμβο των κοριτσιών του Ολυμπιακού, αν και στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν και έφτασαν κοντά στο να το κάνουν δικό τους.

Το 8-9 του δεύτερου σετ, έγινε 16-10 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και 20-14 στη συνέχεια. Παρ' όλα αυτά, οι παίκτριες του Οικονόμου δεν το έβαλαν κάτω και άρχισαν να μειώνουν την διαφορά. Μάλιστα, το 24-22 το έκαναν 24-24 και 25-25, όμως η Μαλασάι και η Γιώτα "κλείδωσαν" το σετ για τον Ολυμπιακό.

Στο τρίτο και τελευταίο -όπως αποδείχτηκε- σετ, ο Α.Ο. Θήρας δεν είχε πλέον δυνάμεις για να αντιδράσει. Ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τα κορίτσια του Ολυμπιακού να κάνουν ό,τι θέλουν στο τάραφλεξ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Πειραιώτισσες να χτίζουν διαφορά από την αρχή και το 25-9 έφερε το τέταρτο πρωτάθλημα. Μια ονειρεμένη σεζόν είχε φτάσει πλέον στο τέλος της...

Η Τσβετάνοβα ήταν εντυπωσιακή στην επίθεση, ενώ η Κονόμη έβγαλε 23 άμυνες και έκανε εκπληκτικό τρίτο τελικό. Όλα τα κορίτσια που αγωνίστηκαν, έβαλα το λιθαράκι τους, ενώ η Μπρίνκμαν πάλεψε στα δυο πρώτα σετ, αλλά μέχρι εκεί.

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί σε καμία στιγμή του αγώνα. Πάντως, η Θήρα είναι άξια συγχαρητηρίων για την χρονιά που έκανε, φτάνοντας μέχρι τους τελικούς, έχοντας αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά.

Τα σετ: 25-14, 27-25, 25-9

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ