ΒΟΛΕΪ

Προβληματίστηκαν... ευχάριστα οι διεθνείς

Προβληματίστηκαν... ευχάριστα οι διεθνείς

Σε συνέχεια των κοινών δράσεων Ε.Ο.ΠΕ.-ΠΑ.Σ.Α.Π., οι διεθνείς του ομοσπονδιακού τεχνικού, Σωτήρη Δρίκου, είχαν την ευκαιρία, σε ένα διήμερο αφιερωμένο στο Dual Career, να συμμετέχουν σε 2 επιμορφωτικές ενότητες, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 30 Μαϊου και Τετάρτη 1 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στην 1o Ενότητα, ο Δ/ντής του ΠΑΣΑΠ Β.Μηνούδης μαζί με τον πρώην διεθνή και μεταπτυχιακό φοιτητή στην Αθλητική Συμβουλευτική (Springfileld College, Massachusettes, USA) Θ. Καριπίδη, παρουσίασαν στους διεθνείς τα πραγματικά δεδομένα που βιώνουν οι αθλητές κατά τη διάρκεια και, κυρίως, μετά την αθλητική τους καριέρα, και ιδιαίτερα τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κατά τη μετάβαση αυτή, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Την επομένη, στην 2η ενότητα η ειδική σύμβουλος του «Career Design», Επικοινωνιολόγος-Συμβούλος Σταδιοδρομίας, Μαρία Γεωργαλά, είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να παρακινήσει τους αθλητές να ενεργοποιηθούν, χρησιμοποιώντας τα “εργαλεία” και τις δυνατότητες που προσφέρονται πλέον σε όλους, ώστε μεθοδικά και επιστημονικά να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα πλάνο δράσης για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ικανοποιημένος από την ενεργή συμμετοχή των αθλητών της Εθνικής και στις 2 ενότητες του διημέρου δήλωσε ο Διευθυντής του ΠΑ.Σ.Α.Π. , Βασίλης Μηνούδης, ο οποίος στάθηκε μεταξύ άλλων στην ανταπόκριση της Ομοσπονδίας και τη συνεργασία της. “Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τους διεθνείς μας αθλητές, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην όλη διαδικασία, σε βαθμό υψηλότερο από τον αναμενόμενο. Η οικονομική κρίση και οι δυσκολίες στην αγορά εργασίας, κάνουν το έργο των αθλητών για επαναπροσδιορισμό της ταυτότητάς τους, στη φάση της μετάβασης, πολύ δύσκολο.

Σκοπός μας είναι η προετοιμασία αυτή των αθλητών να γίνεται προγραμματισμένα από νωρίς, παράλληλα με την αθλητική τους καριέρα, ώστε οι αθλητές να είναι όσο γίνεται περισσότερο προετοιμασμένοι. Άλλωστε η αθλητική καριέρα είναι τόσο απρόβλεπτη, που οφείλει ο αθλητής να είναι έτοιμος οποιαδήποτε στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο ότι η ΕΟΠΕ έχει «αγκαλιάσει» θερμά όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους αθλητές αλλά και το ίδιο το άθλημα.”

Από την πλευρά του ο πρώην διεθνής άσος και φοιτητής πλέον σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, Θεόκλητος Καριπίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δύο φορείς για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετάσχει σε αυτές τις κοινές δράσεις ΕΟΠΕ-ΠΑ.Σ.Α.Π. “Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τόσο τον ΠΑ.Σ.Α.Π. όσο και την ΕΟΠΕ που μου επέτρεψε να παρακολουθήσω και να συμμετέχω σε αυτές τις δράσεις, όσο και τους Ομοσπονδιακούς προπονητές για την δυνατότητα που μου προσφέρουν, να δουλέψουμε τις επόμενες εβδομάδες με τους διεθνείς, σε θέματα ομαδικής συνοχής και βελτίωσης της απόδοσης.”

Εκ μέρους των διεθνών ο άσος του Α.Ο. Κηφισιάς, Γιάννης Ρουμελιωτάκης παραδέχθηκε αρχικά πως «το διήμερο που πέρασε μας προβλημάτισε… ευχάριστα» και συμπλήρωσε: «Ήταν μία ενημέρωση για ένα θέμα, που λίγο πολύ δεν είχαμε κάτσει να σκεφτούμε για το μέλλον μας. Και με αφορμή αυτό το σεμινάριο, νομίζω όλοι μπήκαμε στη διαδικασία να σκεφτούμε τι θα μας άρεσε να ακολουθήσουμε, πως θα το ακολουθήσουμε αυτό, ποιο είναι το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία και γενικά μας έδωσε μπόλικη «τροφή για σκέψη», για να δούμε πως θα ενταχθούμε ουσιαστικά σε ένα νέο επάγγελμα, το οποίο ενδεχομένως να μην έχει καμία σχέση με ό,τι ασχολούμαστε τώρα, τον αθλητισμό.

Πραγματικά ήταν μία πολύτιμη και χρήσιμη ενημέρωση και το γεγονός ότι έγινε από δύο πρώην αθλητές, που ξέρουμε καλά έκανε ακόμη πιο ομαλή και κατανοητή την προσαρμογή μας σε αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα που ακούσαμε και συζητήσαμε. Έχοντας περάσει και ο Βασίλης (σ.σ Μηνούδης) και ο Θεόκλητος (σ.σ. Καριπίδης) από τη θέση μας στο άλλο στάδιο πλέον, ήταν πιο εύκολο να κατανοήσουν τον τρόπο σκέψης και ψυχολογίας μας, ώστε να μας «περάσουν» και να μας μεταδώσουν πολύ πιο εύκολα αυτά που θέλανε να μας πούνε και να είναι απόλυτα κατανοητά από όλους μας. Ήταν για μας δύο ζωντανά… παραδείγματα που εξέφραζαν όλα όσα μας είπανε. Συγχαρητήρια για αυτές τις πρωτοβουλίες του ΠΑ.Σ.Α.Π. και της Ε.Ο.ΠΕ. και εύχομαι να συνεχιστούν και στο μέλλον…»

Ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν προσεχώς σε συνεργασία πάντα με την ΕΟΠΕ και στην Εθνική Γυναικών, κατόπιν συνεννόησης με τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ