ΒΟΛΕΪ

Πρόβα τζενεράλε στην Τουρκία για την Εθνική ανδρών

Πρόβα τζενεράλε στην Τουρκία για την Εθνική ανδρών
MARY SAMIOTOU 2014

Για την Τουρκία πετά η Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών με τον Σωτήρη Δρίκο να ανακοινώνει τους εκλεκτούς του. Νοκ άουτ στις γυναίκες οι Χριστοδούλου, Βεργίδου και Βασιλαντωνάκη.

Αύριο το πρωί αναχωρεί από την Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό την πόλη Μανίσα της Τουρκίας (απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από την Σμύρνη) η αποστολή της Εθνικής ανδρών, που θα συμμετάσχει το διεθνές τουρνουά «Turgutlu Cup».

Το «Turgutlu Cup» θα αποτελέσει την πρόβα τζενεράλε του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εν όψει της συμμετοχής του στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017 όπου θα αντιμετωπίσουμε Βέλγιο, Ουκρανία και Μολδαβία σε δύο τουρνουά (16-18/9 στην Κοζάνη, 22-25/9 στην Αμβέρσα του Βελγίου).

Στο τουρνουά της Μανίσα πέρα από τη διοργανώτρια Τουρκία και την Εθνική μας ομάδα συμμετέχουν η Ισπανία και η Σουηδία (κι οι τέσσερις ομάδες συμμετέχουν στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού), ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Yildirim Beyazit Sports Hall (χωρητικότητας 2.500 θέσεων).

Ο Σωτήρης Δρίκος τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον Ανέστη Δαλακούρα, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στη μέση και δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στη Σμύρνη προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία.

Αναλυτικά οι παίκτες που θα ταξιδέψουν στη Σμύρνη είναι οι εξής: Θάνος Τερζής, Κώστας Στιβαχτής, Δημήτρης Τζούριτς, Γιώργος Τζιουμάκας, Άκης Ασπιώτης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Γιώργος Πετρέας, Ανδρέας Ανδρεάδης, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Νίκος Ζουπάνι, Δημήτρης Γκαράς, Δημήτρης Ζήσης.

Το πρόγραμμα του τουρνουά
Πέμπτη 8/9
17:00, Τουρκία – Ισπανία
20:00, Ελλάδα – Σουηδία

Παρασκευή 9/9
17:00, Τουρκία – Ελλάδα
20:00, Σουηδία – Ισπανία

Σάββατο 10/9
17:00, Τουρκία – Σουηδία
20:00, Ισπανία – Ελλάδα

Τρεις παίκτριες νοκ άουτ στις γυναίκες

Μετ' εμποδίων συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής γυναικών εν όψει της συμμετοχής της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017.

Η Στέλλα Χριστοδούλου, η οποία από την αρχή της προετοιμασίας αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μέση της, αλλά και η Όλγα Βεργίδου (ενοχλήσεις στον ώμο) που είχε κληθεί να την αντικαταστήσει τέθηκαν νοκ άουτ από τις υποχρεώσεις της Εθνικής γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τον Τάκη Φλώρο και τον συνεργάτη του Ανέστη Γιαννακόπουλου να καλούν την Χαρά Παπαδοπούλου.

Πρόβλημα όμως προέκυψε και με την Ανθή Βασιλαντωνάκη η οποία εξετάστηκε από τον κ. Τσούκα και θα πρέπει να μείνει εκτός προπονήσεων για 2-3 εβδομάδες λόγω ενοχλήσεων στους κοιλιακούς, οπότε κι αυτή δεν υπολογίζεται για τα τουρνουά στην Τσεχία (16-18/9) και Σλοβενία (23-25/9).

Τέλος το τριήμερο 11-13 Σεπτεμβρίου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει σε φιλικές αναμετρήσεις το Μαυροβούνιο και το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής (όλοι θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο ‘Αλέξανδρος Νικολαΐδης’ την Πολίχνη):

Κυριακή 11/9, 19:30

Δευτέρα 12/9, 16:00

Τρίτη 13/9, 16:00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ