ΒΟΛΕΪ

Προσωρινή "πόρτα" στην Τίφανι από την FIVB

Προσωρινή "πόρτα" στην Τίφανι από την FIVB

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε εκείνη της Βραζιλίας ότι η Τίφανι Αμπρέου δεν έχει προσωρινά δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις και θα πάρει απόφαση για τους όρους συμμετοχής των transgenders.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο η περίπτωση της Τίφανι Αμπρέου βρίσκεται στο προσκήνιο και από ότι φαίνεται η περίπτωση της είναι ικανή να αλλάξει πολλά τουλάχιστον στο βόλεϊ. Στις 21/2/2017 ο Ροντρίγκο Αμπρέου απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στην Α2 βόλεϊ γυναικών της Ιταλίας έπειτα από την εγχείρηση αλλαγής φύλλου που έκανε.

Η Τίφανι Αμπρέου όχι απλά αγωνίστηκε στην Palmi Volley, αλλά οι εμφανίσεις της ήταν τέτοιες που της χάρισαν ένα συμβόλαιο σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο, εκείνο της Βραζιλίας!

Με τη φανέλα της Μπαουρού συνεχίζει τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις και μάλιστα έσπασε το ρεκόρ πόντων σε έναν αγώνα παίρνοντας 39 στον αγώνα με την Ντεντίλ Πράια. Όπως ήταν φυσιολογικό η Τίφανι βρέθηκε και στις προεπιλογές για την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας με την Ομοσπονδία της χώρας να ζητά ενημέρωση για το εάν μπορεί να την χρησιμοποιήσει.

Η πρώτη απάντηση που πήρε ήταν αρνητική. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία απάντησε ότι μέχρι να παρθεί οριστική απόφαση για τις προϋποθέσεις που θα υπάρχουν στη συμμετοχή transgenders στο βόλεϊ δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Τίφανι Αμπρέου.

Τι αναφέρει η επιστολή της FIVB; Μεταξύ άλλων σε αυτή τονίζεται: "Η Παγκόσμια Ομοσπονδία βόλεϊ κατανοεί ότι η δυνατότητα συμμετοχής των transgenders σε διεθνείς διοργανώσεις είναι ένα λεπτό θέμα το οποίο χρειάζεται προσεκτική εξέταση ώστε να διασφαλιστεί η ισορροπία ανάμεσα σε όλους τους αθλητές. Είμαστε ενήμεροι ότι υπάρχουν έρευνες για να ξεκαθαριστεί το μέλλον των transgenders αθλητών. Για αυτό το λόγο η FIVB δημιούργησε μία ομάδα εργασίας η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα και συμβουλευτεί τόσο τη ΔΟΕ όσο και άλλες αθλητικές ενώσεις και επιτροπές ηθικής".

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα αναμένονται σύντομα και σίγουρα θα προκαλέσουν αντιδράσεις όποιες κι αν είναι αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ