Πρόστιμα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Πρόστιμα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ καλείται να πληρώσει 1.300 ευρώ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 700 ευρώ για το ματς με τον "δικέφαλο του Βορρά".

Το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν τα ΤΑΑ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Το Μονομελές Πειθαρχικό Δικαιοδοτικό όργανο (ΜΠΔΟ) της ΕΣΑΠ συνεδρίασε στα γραφεία της ΕΣΑΠ και επέβαλε πρόστιμα στις δύο ομάδες για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους.

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ καλείται να πληρώσει 1.300 ευρώ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 700 ευρώ για το ματς με τον "δικέφαλο του Βορρά".

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Το Μονομελές Πειθαρχικό Δικαιοδοτικό όργανο (ΜΠΔΟ) της ΕΣΑΠ συνεδρίασε στα γραφεία της ΕΣΑΠ στο Μαρούσι Αττικής και δικάζοντας βάσει σχετικών εγγράφων (φύλλο αγώνα, έκθεση κομισάριου και έκθεση αστυνομίας) των αγώνων Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός Α.Ο. - Π.Α.Ο.Κ αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Αγώνας ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ στις 6/2/2017 στο Paok Sport Arena:

Επιβάλλει στο ΤΑΑ ΠΑΟΚ

Α. Χρηματικό πρόστιμο ποσού χιλίων εκατό (1.100,00) ευρώ λόγω ομαδικών υβριστικών συνθημάτων τόσο κατά αθλητή, όσο και κατά των διαιτητών (άρθρα 17§2Α περ. β’ και 26§5 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη, ότι έλαβαν χώρα επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του αγώνα (π.χ. 20.55’ μ.μ., 21.25’ μ.μ.), ότι  χρειάστηκε να γίνουν συστάσεις για να συνεχιστεί ο αγώνας, και κυρίως το ότι συμμετείχαν παράγοντες του εγκαλούμενου σωματείου με αποτέλεσμα αφ’ ενός την περαιτέρω όξυνση του κλίματος, αφ’ ετέρου να χρειαστεί αστυνομική δύναμη για την ομαλοποίηση της κατάστασης (βλ. σχετική σημείωση σε έγγραφο αστυνομίας). Σημειώνεται, ότι ο εμπτυσμός χαρακτηρίζεται ως έμπρακτη εξύβριση {Μιχαήλ Μαργαρίτης, «Ποινικός Κώδικας (Ερμηνεία – Εφαρμογή)», 2η έκδοση, 2009, άρθρο 361, αρ. 11, σελ. 994}.

Β. Χρηματικό πρόστιμο ποσού διακοσίων (200,00) ευρώ για την ρίψη αντικειμένων εντός του αγωνιστικού χώρου, και δη κατά τη διάρκεια του αγώνα (άρθρα 17§2Α περ. β’ και 28§9 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι δεν χρειάστηκε να διακοπεί ο αγώνας. Συνολικά δε, κατά συγχώνευση των ανωτέρω χρηματικών ποινών, επιβάλλεται στο εγκαλούμενο ΤΑΑ το χρηματικο πρόστιμο των χιλίων διακοσίων (1.200,00) ευρώ (αναλογική εφαρμογή άρθρου 13 Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π.).

2.Αγώνας Παναθηναϊκός Α.Ο. - ΠΑΟΚ 11/2/2017 στο γυμναστήριο του Πανελληνίου:

Επιβάλλει στο ΤΑΑ Παναθηναϊκός Α.Ο.

Α. Χρηματικό πρόστιμο ποσού επτακοσίων (700,00) ευρώ λόγω ομαδικών υβριστικών συνθημάτων κατά αθλητών (άρθρα 17§2Α περ. β’ και 26§5 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ), για τον αγώνα ΠΑΟ –ΠΑΟΚ  11/2/2017 στο κλειστό Γυμν. του Πανελληνίου, λαμβάνοντας κυρίως υπ’ όψη, ότι δεν επαναλήφθηκαν και δεν χρειάστηκε να διακοπεί ο αγώνας.

Σημειώνεται, ότι ο εμπτυσμός και η ρίψη του τσιγάρου χαρακτηρίζονται στην υπό κρίση περίτπωση ως έμπρακτη εξύβριση {Μιχαήλ Μαργαρίτης, «Ποινικός Κώδικας (Ερμηνεία – Εφαρμογή)», 2η έκδοση, 2009, άρθρο 361, αρ. 11, σελ. 994}. Τέλος, δεν αποδείχθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο (π.χ. έγγραφο αστυνομίας), ότι η ρίψη της κροτίδας (μικρής ισχύος) εκτός γηπέδου πραγματοποιήθηκε από οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας".

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24