ΒΟΛΕΪ

Προπονήθηκαν Τζούριτς και Στεφάνου

Προπονήθηκαν Τζούριτς και Στεφάνου

Ο Σωτήρης Δρίκος είδε τους Τζούριτς και Στεφάνου να προπονούνται κανονικά και να είναι έτοιμοι για τους αγώνες του World League το τριήμερο 19-21 Ιουνίου.

Ευχάριστες ειδήσεις επιφύλασσε η πρώτη προπόνηση της Εθνικής ανδρών, όπου Μέγας Χορηγός είναι ο Stoiximan.gr, μετά την επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη, αφού οι προερχόμενοι από τραυματισμούς Δημήτρης Τζούριτς και Γιώργος Στεφάνου προπονήθηκαν κανονικά σήμερα το απόγευμα και πλέον αυξήθηκαν σημαντικά οι πιθανότητες συμμετοχής τους στος 2ο τουρνουά του World League που θα διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Ιουνίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης.

Με εξαίρεση την Κίνα, που προτίμησε να κάνει βάρη και να μην μπει στο γήπεδο μετά την ταλαιπωρία του υπερατλαντικού ταξιδιού, η σημερινή ημέρα βρήκε τις υπόλοιπες ομάδες του Ομίλου G να προπονούνται στο ΔΑΚ Πολίχνης «Αλέξανδρος Νικολαΐδης». Η Σλοβακία, η Ελλάδα και το Μεξικό μπήκαν κατά σειρά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, μετρώντας αντίστροφα για τους αγώνες που θα γίνουν το τριήμερο 19-21 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά στην Εθνική ομάδα, τα μηνύματα ήταν αισιόδοξα, καθώς ο Δημήτρης Τζούριτς και ο Γιώργος Στεφάνου ακολούθησαν το πρόγραμμα της προπόνησης δείχνοντας ότι έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν.

Ο συνεργάτης του Σωτήρη Δρίκου στο τεχνικό επιτελείο, Κώστας Δεληκώστας, τόνισε ότι τα παιχνίδια της Θεσσαλονίκης δεν θα μοιάζουν μ’ εκείνα του Τέπικ: «Σε σχέση με τα παιχνίδια της περασμένης εβδομάδας, θα υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Η πρώτη και σημαντικότερη έχει να κάνει με την παρουσία του Τζούριτς, που διαφοροποιεί την ομάδα μας και φέρνει αλυσιδωτές αλλαγές. Επιπλέον, θα είναι διαφορετικές οι συνθήκες στο γήπεδο. Στο Μεξικό παίξαμε σε μεγάλο υψόμετρο και αυτό επηρέασε ένα από τα όπλα της Εθνικής, που είναι το σερβίς. Χάσαμε πολλά σερβίς, όπως βέβαια και οι άλλες ομάδες, αλλά εδώ τα πράγματα θα είναι αλλιώς».

Σ’ ένα τουρνουά στο οποίο μετρούν οι νίκες ανεξαρτήτως σκορ (τα σετ υπολογίζονται μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας), η Εθνική ομάδα θα κυνηγήσει το «3 στα 3», προερχόμενη από συνολικά 15 σετ στο Τέπικ. Ωστόσο, ο κ. Δεληκώστας δεν θεωρεί ότι η κόπωση θα παίξει τον σημαντικότερο ρόλο: «Ασφαλώς υπάρχει κούραση, σε εμάς αλλά και σε όλες τις ομάδες. Είμαστε όμως επαγγελματίες και ξέρουμε τον τρόπο να τη διαχειριστούμε».

Όσο για το ποιος θα προκριθεί στο φάιναλ φορ; Η απάντησή του σ’ αυτή την ερώτηση, ήταν λιτή και αυθόρμητη: «Φυσικά εμείς...»!

Αύριο, Πέμπτη 18/6, και ώρα 14:00, θα δοθεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου των αγώνων, στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, παρουσία των προπονητών της Ελλάδας, της Κίνας, της Σλοβακίας και του Μεξικού.

Αμέσως μετά, οι τέσσερις ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν διαδοχικά στον αγωνιστικό χώρο του Αλεξανδρείου Μελάθρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ