ΒΟΛΕΪ

Πρόκριση ή παράταση για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό

Πρόκριση ή παράταση για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το απόγευμα της Δευτέρας (11/4) συνεχίζονται οι ημιτελικές σειρές των πλέι οφ της Volleyleague με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη Θεσσαλονίκη και τη Σύρο.

Στο PAOK Sports Arena μεταφέρεται από την Δευτέρα 11 Απριλίου η σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Ο δικέφαλος έτοιμάζεται να γράψει ιστορία. Μετά τις δύο νίκες στο «Μελίνα Μερκούρη» που του δίνει ισάριθμες ευκαιρίες για την πολυπόθητη νίκη που θα τον στείλει στον τελικό, κρατάει την τύχη στα χέρια του και θέλει να γίνει και η πρώτη ομάδα στην ιστορία που από την 4η θέση στην κανονική περίοδο θα κατακτήσει τον τίτλο στην Volley League ΟΠΑΠ (3ος ημιτελικός, 11/4, 21.30)

Στο παρελθόν άλλες οκτώ ομάδες έχουν «γκρεμίσει» το πλεονέκτημα του πρωτοπόρου στην κανονική περίοδο αλλά ποτέ δεν προέρχονταν από την 4η θέση.

Ο ΠΑΟΚ με κεκτημένη ταχύτητα από τις δύο νίκες στο Ρέντη, με άριστη ψυχολογία αλλά και αυτοπεποίθηση μετά την ανατροπή που κατάφερε στον 2ο ημιτελικό από 2-0 σετ και 12-8 στο 5ο σετ θέλει να κάνει την τρίτη και... φαρμακερή νίκη που θα τον στείλει τελικό αλλά και πάλι με μειονέκτημα έδρας είτε έναντι της Κηφισιάς, είτε έναντι του Φοίνικα Σύρου.

Το υπερόπλο για την ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη δεν θα είναι άλλο από την έδρα καθώς οι οπαδοί του αναμένεται να κατακλύσουν το «παλατάκι» και να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα τίτλου.

"Δεν έχει τελειώσει"

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν κα ο έμπειρος Γιάννης Καλμαζίδης γνωρίζει καλά πως σε αυτό το επίπεδο μία στραβοτιμονιά και μία επιπολαιότητα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω: «Μας περιμένει ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα, το πιο σημαντικό παιχνίδι της φετινής σεζόν. Πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας όσα έγιναν μέχρι τώρα και να μη νομίσουμε ότι το θέμα της πρόκρισης έχει τελειώσει. Η παρουσία του κόσμου στο πλευρό μας και οι 2-0 νίκες είναι μεν θετικά στοιχεία, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να τα διαχειριστούμε σωστά. Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα πολύ – πολύ σκληρό παιχνίδι. Οι παίκτες μας ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν απαιτητικές καταστάσεις και ελπίζω ότι στο τέλος του αγώνα θα είμαστε χαρούμενοι».

"Πρώτα το ματς της Δευτέρας"

O Oλυμπιακός έχασε το πλεονέκτημα της έδρας και για να το ανακτήσει θα πρέπει να νικήσει τους επόμενους δύο αγώνα την Δευτέρα και την Τετάρτη ώστε να μεταφέρει σε τρίτο αγώνα τη σειρά. Αγωνιστικά προβληματα δεν υπάρχουν. Ο Ρομπέρτο Πιάτσα τόνισε στους παίκτες του πως η κινητήριος δύναμη θα είναι η καθαρή σκέψη, η δυνατή ψυχή και η ξεκάθαρη τακτική.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Ντίμα Φιλίποφ στο σχόλιο του στο osfp.gr για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ τόνισε τα εξής: «Σίγουρα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Έχουμε μπροστά μας 3 τελικούς. Πρώτα κοιτάμε το ματς της Δευτέρας που θα είναι σίγουρα ένα από τα πιο δύσκολα ματς μέχρι στιγμής. Αλλά είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος».

Ποιος θα πάρει το προβάδισμα

Η Σύρος γίνεται και πάλι το επίκεντρο της Volley League «Πάμε Στοίχημα» καθώς από την Δευτέρα μεταφέρεται η σειρά των ημιτελικών μεταξύ του Φοίνικα και του ΑΟΠ Κηφισιάς (3ος ημιτελικός, 11/4, 18.00, Διαιτητές: Βουδούρης, Μυλωνάκης, Novasports-1).

Ο Φοίνικας έχοντας νικήσει με 3-2 σετ τον δεύτερο αγώνα στο Ζηρίνειο ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες και το σίγουρο είναι πως θα χρειαστούν δύο ακόμα αγώνες, αύριο και την Τετάρτη για να κριθεί η πρόκριση.

Η ατμόσφαιρα θυμίζει έντονα τις ημέρες των ημιτελικών του 2012 όταν ο Φοίνικας απέκλεισε τον Ολυμπιακό και πέρασε για πρώτη φορά στους τελικούς όπου αντιμετώπισε τον Ηρακλή. Όλο το νησί περιμένει με αγωνία τις αναμετρήσεις με την Κηφισιά και φυσικά κανείς δεν ξεχνάει πως στην κανονική περίοδο η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη «κούρσεψε» το «Δημήτριος Βικέλας» με 3-1 σετ.

"Δεν θα είναι εύκολο"

Ένα επι πλέον κίνητρο πρόκρισης - αυτό ισχύει και την Κηφισιά - θα είναι και το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς σε περίπτωση που από το άλλο ζευγάρι προκριθεί ο ΠΑΟΚ. Κούραση υπάρχει αλλά όχι και τραυματισμοί.

Ο Σέρβος προπονητής του Φοίνικα Ντούσκο Νίκολιτς είπε: «Έχουμε δύο δύσκολους αγώνες που πρέπει να νικήσουμε. Δεν θα είναι εύκολο αλλά δείξαμε πως έχουμε τις δυνατότητες να καταφέρουμε κάτι διαφορετικό για τον σύλλογο και το πρωτάθλημα. Η Κηφισιά έχει σταθερή απόδοση σε όλο το πρωτάθλημα. Δεν έχει ποτέ κακή εμφάνιση και για να νικήσουμε πρέπει όλοι να τα δώσουμε όλα. Ο κόσμος θα μας βοηθήσει αλλά όλοι πρέπει να έχουμε υπομονή για να φτάσουμε στη νίκη».

Όλα ανοικτά

Η Κηφισιά βρίσκεται στη Σύρο και κάνει απόψε την προπόνηση της στο «Δημήτριος Βικέλας». Ολα είναι ανοικτά για το θέμα του Κώστα Χριστοφιδέλη που στο 1ο σετ του πρώτου ημιτελικού ένιωσε τράβηγμα στο γαστροκνήμιο. Κανείς δεν είναι κατηγορηματικός για το εάν θα αγωνιστεί. Μέσα από το πρόβλημα τραυματισμού του έμπειρου ακραίου, ο Αρσενιάδης προσπαθεί να επωφεληθεί προπονητικά για να θολώσει τα... νερά ώστε να έχει αυξημένα ποσοστά αποτελεσματικότητας στο πλεονέκτημα αιφνιδιασμού.

Ο τεχνικός της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης είπε: «Κανείς δε μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει με τον Χριστοφιδέλη. Η ομάδα μου έχει μάθει να παίζει με μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Ο Κώστας ακόμα και να αγωνιστεί δεν ξέρω εάν θα είναι στην κατάσταση που ήταν. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι πως οι παίκτες μου για άλλη μία φορά θα κάνουμε κατάθεση ψυχής. Ελπίζω πως και αυτή τη φορά θα καταφέρουμε να καλύψουμε τα προβλήματα. Το ότι νικήσαμε στην κανονική περίοδο δεν λέει τίποτα. Θα νικήσει και θα προκριθεί η ομάδα που θα βρει λύσεις στα προβλήματα και θα βγάλει αποθέματα ενέργειας. Θέλουμε πολύ να πάμε για πρώτη φορά σε τελικούς. Το κοινό της Σύρου μπορεί να υποστηρίζει τον Φοίνικα αλλά ξέρει από βόλεϊ και χειροκρατάει και τους αντιπάλους. Χαίρεσαι να παίζεις βόλεϊ στην έδρα του Φοίνικα».

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Tετάρτη 6 Απριλίου - 1η σειρά

Κηφισιά – ΑΟ Φοίνικας Σύρου 3-2 (25-22, 20-25, 25-19, 23-25, 15-12)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-3 (19-25, 25-20, 24-26, 20-25)

Παρασκευή 8 Απριλίου - 2η σειρά

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-3 (27-25, 25-21, 20-25, 20-25, 14-16)

Κηφισιά – ΑΟ Φοίνικας Σύρου 2-3 (25-18, 22-25, 17-25, 27-25, 7-15)

Δευτέρα 11 Απριλίου - 3η σειρά

18.00: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιά (Νοvasports-1)

Διαιτητές: Βουδούρης, Μυλωνάκης. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος. Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης. Γραμματεία: Κούτρα.

20.30: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Νοvasports-3)

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βασιλειάδης. Παρατηρητές: Κάλλης, Αντωνούλης. Επόπτες: Δρανίτσας, Γιώγιου. Γραμματεία: Παναγιωτίδου.

Tετάρτη 13 Απριλίου - 4η σειρά

18.00: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός (Νοvasports)

20.30: ΑΟ Φοίνικας Σύρου – ΑΟΠ Κηφισιά (Νοvasports)

Δευτέρα 18 Απριλίου - 5η σειρά (αν χρειαστεί)

18.00: Κηφισιά – ΑΟ Φοίνικας Σύρου (Νοvasports)

20.30: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (Νοvasports)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ