ΒΟΛΕΪ

Προφυλακιστέοι οι Κάλβο, Σεπέδα και Άλμπο

Προφυλακιστέοι οι Κάλβο, Σεπέδα και Άλμπο
2015 FIVB

Συνολικά έξι αθλητές της Εθνικής ομάδας της Κούβας ανάμεσα τους και οι Κάλβο, Σεπέδα και Άλμπο κρίθηκαν προφυλακιστέοι ως ύποπτοι για βιασμό.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που ξέσπασε το Σάββατο με την αποστολή της Εθνικής ομάδας της Κούβας και μία ενήλικη Φινλανδή η οποία τους κατηγορεί ότι έπεσε θύμα βιασμού χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή σύμφωνα με όλα όσα έχουν μεταδώσει τα Φινλανδικά Μέσα.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής ένας παίκτης της Εθνικής ομάδας της Κούβας βγήκε έξω από το ξενοδοχείο για να κάνει ένα τσιγάρο. Εκεί συνάντησε μία Φινλανδή με την οποία άρχισαν να μιλάνε. Στη συνέχεια οι δυο τους ανέβηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έμενε ο παίκτης μαζί με έναν συμπαίκτη του. Η Φινλανδή έφυγε τις πρώτες πρωινές ώρες από το ξενοδοχείο ζητώντας να καλέσουν οι παίκτες την αστυνομία.

Τελικά, λίγες ώρες αργότερα τρεις παίκτες της Κούβας συνελήφθησαν. Αυτοί ήταν οι Κάλβο, Ουριάρτε, Αλφόνσο. Ο πρώτος έχει ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ για την επόμενη περίοδο, ενώ ο δεύτερος βρίσκονταν στο στόχαστρο του δικεφάλλου του Βορρά. Την Κυριακή ωστόσο είχαμε νέο κύκλο συλλήψεων με πέντε ακόμα παίκτες να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα. Τελικά, κρατήθηκαν οι Σεπέδα, Σιέρα και Άλμπο.

Ο πρώτος είναι φυσικά ο πρώην διαγώνιος του ΠΑΟΚ, ενώ ο Άλμπο έχει συμφωνήσει να έρθει στη χώρα μας την επόμενη περίοδο για χάρη του Παναθηναϊκού. Την Τρίτη (5/7) οι έξι αυτοί παίκτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου κατέθεσαν για περισσότερες από τρεις ώρες. Όλοι τους φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ έχουν ζητήσει και την εξέταση δείγματος DNA τονίζοντας ότι έτσι θα αποδειχτεί η αθωότητα τους.

Προφυλακιστέοι οι Κάλβο, Σεπέδα και Άλμπο

Ο εισαγγελέας αποφάσισε την προφυλάκιση τους χωρίς ωστόσο να γίνουν γνωστοί οι λόγοι που κατηγορείται ο καθένας από αυτούς. Μάλιστα, ξεκαθαρίστηκε ότι μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να έχει διαλευκανθεί η υπόθεση.

"Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα"

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας της Κούβας τονίζεται ότι θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και εάν αποδειχτεί η εμπλοκή με οποιονδήποτε τρόπο των συγκεκριμένων αθλητών σε βιασμό θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.

"Θα λάβουμε τα μέτρα που αντιστοιχούν σε συμπεριφορές ακατάλληλες με την ηθική και τις αρχές που έχουμε διδαχθεί», δήλωσε ο Κουβανός Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε δήλωσή του εκπομπή στην τοπική τηλεόραση.

Οι προκαταρκτικές πληροφορίες αποδίδουν συμμετοχή σε πράξεις εντελώς εκτός της ειλικρίνειας και του σεβασμού που διέπουν τον αθλητισμό και την κοινωνία μας, που υπερασπιζόμαστε από τον Ιανουάριο του 1959. Η έρευνα συνεχίζεται για να έχουμε όλες τις λεπτομέρειες και να μάθουν το βαθμό συμμετοχής καθενός από αυτούς" αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δήλωση που έγινε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ