ΒΟΛΕΪ

Πολυτιμότερη η Λαμπρινίδου

Πολυτιμότερη η Λαμπρινίδου
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έκανε το 2χ2 επικρατώντας με 3-2 του στην έδρα του ΑΟ Μαρκοπούλου και η Μαρία Λαμπρινίδου αναδείχθηκε MVP της 2ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών.

Έστω και δύσκολα η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη έδρα του Μαρκόπουλου αφού επιβλήθηκε με 3-2 σετ. Για τις κιτρινόμαυρες καθοριστική ήταν η συμβολή της Μαρίας Λαμπρινίδου η οποία και αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια της 2ης αγωνιστικής.

Η διεθνής κεντρική είχε 17 πόντους με 14/22 επιθέσεις, 1 άσο και 2 μπλοκ με την ίδια να δηλώνει χαρούμενη για αυτή τη διάκριση αλλά να προσθέτει με νόημα: «Εγώ είμαι πάντα ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου και θεωρώ ότι μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα μου. Από την άλλη όμως είχαμε πολύ σκληρή αντίσταση στο συγκεκριμένο παιχνίδι κι η νίκη είναι αυτό που μετράει».

Όσον αφορά την παρουσία της Ένωσης στο φετινό πρωτάθλημα η Μαρία περιμένει πολλά περισσότερα στην συνέχεια.

«Στην αρχή είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς που προϋπήρχαν, αλλά τώρα σιγά, σιγά αρχίζει η ομάδα να είναι πλήρης να αποκτά εμπιστοσύνη και την απαραίτητη χημεία. Από το ματς με το Μαρκόπουλο υπάρχουν θετικές εντυπώσεις γιατί υπήρξαν κομμάτια που παίξαμε καλά σαν ομάδα κι αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο κι αποκτήσουμε μεγαλύτερη διάρκεια τότε μπορούμε να έχουμε μια ξεχωριστή παρουσία στο πρωτάθλημα και να κάνουμε τη διαφορά δυσκολεύοντας όλες τις ομάδες»

Δεδομένου ότι το πρωτάθλημα είναι μόλις στην 2η αγωνιστική, είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο ήδη υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση.

«Ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός, χωρίς διάθεση υποτίμησης των αντιπάλων τους, είχανε εύκολο έργο και δεν υπάρχει αντικειμενικό δείγμα γραφής.

Μου άρεσε όμως πολύ το Μαρκόπουλο και θεωρώ ότι είναι μια ομάδα μαχητική και αξιόλογη που θα δημιουργήσει προβλήματα, ενώ κι ο Άρης έχει ξεκινήσει αρκετά καλά…»

Η ίδια επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια, χωρίς όμως να αποκλείει τίποτα για το μέλλον.

«Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και ήταν μια καλή ευκαιρία η πρόταση της ΑΕΚ. Δεν αποκλείω τίποτα όμως για το μέλλον κι όλα θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες που θα υπάρχουν για μένα».

Επιστρέφοντας όμως μετά από τρία χρόνια αυτό που βλέπει με ικανοποίηση είναι η βελτίωση που υπάρχει σε πολλούς τομείς.

«Όταν έφυγα υπήρχαν πολλά περισσότερα ζητήματα οικονομικά και οργανωτικά. Σιγά, σιγά υπάρχει μια μεγαλύτερη συνέπεια στις ομάδες, όπως καταλαβαίνω από τις συζητήσεις με τα υπόλοιπα κορίτσια.

Σε σχέση με το αγωνιστικό επίπεδο, σίγουρα το φετινό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το περσινό αν και σίγουρα είναι δύο ταχυτήτων.

Από κει και πέρα είναι πολύ σημαντική η συμφωνία της ΕΟΠΕ με την ΕΡΤ που καλύπτει τηλεοπτικά το πρωτάθλημα και βοηθάει το γυναικείο βόλεϊ να προβληθεί σε όλη την Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ