ΒΟΛΕΪ

Πιάτσα: "Η ομάδα μου δεν έχει πεθάνει"

Πιάτσα: "Η ομάδα μου δεν έχει πεθάνει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Διαβάστε τι είπαν οι Γιάννης Καλμαζίδης και Ρομπέρτο Πιάτσα μετά το τέλος του συγκλονιστικού τρίτου ημιτελικού της Α1 βόλεϊ ανδρών που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό στην Πυλαία με 3-2 σετ, μειώνοντας σε 2-1 την σειρά.

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στους τελικούς της Α1 βόλεϊ ανδρών, επικρατώντας του ΠΑΟΚ στην γεμάτη Πυλαία με 3-2 σετ και πλέον την Τετάρτη (13/4, 18:00) θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει και να φέρει πίσω τη σειρά στο "Μελίνα Μερκούρη". Με τη σειρά του, ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα προσπαθήσει να τελειώσει τη σειρά μπροστά στο κοινό του.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, δήλωσε μετά το ματς: "Δεν είχαμε τον ρυθμό που έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη. Ίσως να έφυγε λίγο το μυαλό μας γιατί όλοι περίμεναν εύκολη νίκη. Αποδεικνύεται πως η πρόκριση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Είμαστε ακόμα στο 0-0. Το ότι νικήσαμε δύο φορές στην έδρα του Ολυμπιακού δε μας δίνει και την πρόκριση. Υπάρχει κούραση αλλά πρέπει την Τετάρτη να είμαστε πιο αποφασιστικοί για να πάρουμε τη νίκη. Ήταν κομβικό το 2ο σετ. Είχαμε ευκαιρία να το τελειώσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε".

Ο πασαδόρος της ομάδας, Βασίλης Κουρνέτας, είπε: "Δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Ο Ολυμπιακός είναι έμπειρη, σταθερή και συντονισμένη ομάδα. Δεν τελείωσε τίποτα, ούτε πήραμε κανέναν τίτλο. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στην τρίτη νίκη".

O προπονητής του Ολυμπιακού, Ρομπέρτο Πιάτσα, ανέφερε με τη σειρά του: "Όλοι περίμεναν να γίνει μία γιορτή για τον ΠΑΟΚ αλλά κάναμε αυτό που έπρεπε, παίξαμε συγκεντρωμένα και με ψυχή. Η ομάδα μου δεν έχει πεθάνει. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας και την Τετάρτη και ελπίζω να ισοφαρίσουμε. Τα 4 από τα 7 ματς που έχουμε παίξει εφέτος με τον ΠΑΟΚ κρίθηκαν στο τάι μπρέικ οπότε δεν είναι έκπληξη για μένα η μεγάλη διάρκεια. Έχουμε δυνάμεις αν και θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει με 3-1 σετ εάν δεν κάναμε λάθη στο 3ο σετ. Το επίπεδο του βόλεϊ ήταν υψηλό. Είναι σημαντικό για το βόλεϊ να γεμίζει ένα τόσο μεγάλο γήπεδο".

Ο κεντρικός των Πειραιωτών, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, τόνισε: "Κάναμε μία νίκη που μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο της πρόκρισης. Είμαστε πίσω με 2-1 αλλά όπως αποδείχτηκε για μας δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δείξαμε στοιχεία μεγάλης ομάδας με σωστή νοοτροπία. Εάν ο ΠΑΟΚ θέλει να προκριθεί θα πρέπει να κουραστεί πολύ".

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ