ΒΟΛΕΪ

Πέταξε για το όνειρο η εθνική ομάδα

Πέταξε για το όνειρο η εθνική ομάδα

Η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών πέταξε για το Μεξικό όπου την Παρασκευή θα ξεκινήσει την προσπάθειά της στο World League απέναντι στο Μεξικό, τη Σλοβακία και την Κίνα.

Η προετοιμασία επί ελληνικού εδάφους ολοκληρώθηκε και η αποστολή της Εθνικής Ανδρών απογειώθηκε από το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης με τελικό προορισμό την πόλη Τέπικ του Μεξικό όπου θα διεξαχθεί το πρώτο τουρνουά του ομίλου G του World League (Μεξικό, Κίνα, Σλοβακία οι αντίπαλοι μας).

Με ενδιάμεσους σταθμούς το Μόναχο, την Πόλη του Μεξικό και την Γκουανταλαχάρα η ελληνική αποστολή αναμένεται να φτάσει στο Τέπικ αύριο το απόγευμα (09:20 τοπική ώρα, 18.20 ώρα Ελλάδας) και παρόλο που λίγο πριν ξεκινήσει αυτό το μεγάλο ταξίδι (κυριολεκτικά και μεταφορικά) η ατυχία μας χτύπησε την πόρτα (απώλειες Τζούριτς, Στεφάνου) ο Σωτήρης Δρίκος λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής στάθηκε στην ουσία του ταξιδιού.

«Έχουμε δύο θέματα, που είναι οι απουσίες του Στεφάνου, καθώς και του Τζούριτς, ο οποίος τελικά δεν θα ακολουθήσει την αποστολή. Προφανώς κάθε αθλητής έχει τη βαρύτητά του, αλλά ο στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε την υγεία των αθλητών πάνω απ' όλα. Όπως και να' χει, σήμερα που φεύγει η Εθνική για να ξαναμπεί στο World League, είναι μια πολύ καλή μέρα για το ελληνικό βόλεϊ. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη βουτιά στα βαθιά. Δεν ξέρεις πόσο μακρύ θα είναι το μακροβούτι, ούτε τι θα συναντήσεις όταν βγεις στην επιφάνεια, αλλά το σημαντικό είναι να πάρεις ανάσα», είπε χαρακτηριστικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Έπειτα από πολλά χρόνια, η Εθνική ανδρών ξαναέρχεται σε επαφή με ομάδες του παγκόσμιου χώρου. Αυτό από μόνο του είναι ένα κέρδος. Όλη η διαδικασία είναι για μας ένα πρώτο βήμα, ένα μάθημα, γιατί έχω την αίσθηση ότι αυτή η φουρνιά των αθλητών θα έχει την ευκαιρία να σπρώξει το ελληνικό βόλεϊ λίγο μακρύτερα. Αυτό βέβαια δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι θέμα χρόνου, είναι θέμα προσωπικής βελτίωσης των ίδιων, καθώς και θέμα δουλειάς και υποστήριξης από την Ομοσπονδία και την Πολιτεία, αλλά νομίζω ότι βήμα - βήμα θα γίνει πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στο ματς της πρεμιέρας απέναντι στους «οικοδεσπότες» Μεξικανούς, ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: «Ένα ματς στην έδρα του αντιπάλου, έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι διάρκειας 28 ωρών, κρύβει πολλές απρόβλεπτες καταστάσεις. Οι Μεξικανοί προφανώς θεωρούν ότι η νεανική ομάδα μας είναι πιο προσιτός αντίπαλος σε σχέση με την Κίνα και την Σλοβακία, με τις οποίες είχαν παίξει και πέρσι στον όμιλο και είχαν χάσει τέσσερις φορές. Εμείς πάντως αντιμετωπίζουμε με την ίδια βαρύτητα όλους τους αντιπάλους και όλα τα παιχνίδια που θα δώσουμε στο Μεξικό. Έχουμε προετοιμαστεί και αναλύσει καθένα από τα τρία παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στη δική μας τακτική και απόδοση».

Στο αεροδρόμιο ‘Μακεδόνια’ της Θεσσαλονίκης βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης ο οποίος ευχήθηκε ‘καλό ταξίδι και καλή επιτυχία’ τους παίκτες και το προπονητικό τιμ της Εθνικής.

Πέταξε για το όνειρο η εθνική ομάδα

Φιλίποφ: "Σημαντικές οι απουσίες, αλλά θέλουμε να δείξουμε ότι αξίζουμε"

Από τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και έγινε γνωστό ότι η Εθνική ομάδα επιστρέφει στο World League ο Ντίμα Φιλίποφ και οι συμπαίκτες του είχαν αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στην κορυφαία γιορτή του αθλήματος.

Κι όσο κι αν οι ατυχίες της τελευταίας στιγμής με τους τραυματισμούς των Γιώργου Στεφάνου, Δημήτρη Τζούριτς ‘χάλασαν’ το εορταστικό κλίμα, ο πασαδόρος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

«Ήρθε η στιγμή που περιμέναμε όλοι μας εδώ και πολύ καιρό. Έφτασε η ώρα να αποδείξουμε ως Εθνική ομάδα ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε στο World League, σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον κόσμο. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι. Δώσαμε κάποια δυνατά φιλικά παιχνίδια στην Τουρκία και δείξαμε καλά στοιχεία. Στο κομμάτι υποδοχή - επίθεση ήμασταν καλοί. Σαφώς υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς, αλλά ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τέτοια θετικά στοιχεία και στους επίσημους αγώνες που ακολουθούν, τόσο στο Μεξικό όσο και στη Θεσσαλονίκη», σχολίασε ο Ντίμα κι αναφερόμενος στις δύο απουσίες της ομάδας τόνισε: «Είναι δύο σημαντικά πλήγματα αφού ο Γιώργος είναι ο πιο έμπειρος παίκτης μας κι ο Δημήτρης όλοι γνωρίζουν ότι είναι ο ηγέτης μας, όμως πρέπει και επιβάλλεται να βρούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε»..

Για τον Φιλίποφ ούτως ή άλλως ο όμιλος μας είναι ισορροπημένος και αρκετά ανοικτός σε κάθε πρόβλεψη. «Κανείς δεν θεωρεί αουτσάιντερ ούτε τη δική του ομάδα, ούτε τους αντιπάλους. Κάθε ομάδα θα διεκδικήσει τις νίκες που θέλει. Το Μεξικό δεν είναι άγνωστο σε κανέναν, αφού έχει κάποιους καλούς παίκτες, η Κίνα είναι μια καλή ομάδα που παίζει πάντοτε στα παγκόσμια πρωταθλήματα και στο World League, ενώ την Σλοβακία την έχουμε συναντήσει πολλές φορές, αν και δεν ξέρουμε με ποια σύνθεση θα ταξιδέψει, αφού θα στείλει μια ομάδα και στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη και στα τρία παιχνίδια που θα δώσουμε στο Μεξικό, για να μπούμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις στο Β' γύρο στη Θεσσαλονίκη».

Την διαφορά όμως μπορεί να την κάνει ο κόσμος στο δεύτερο τουρνουά που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το τριήμερο 19-21 Ιουνίου.

«Περιμένουμε τον κόσμο δίπλα μας στο Παλέ. Η Εθνική επιστρέφει στα σαλόνια του World League και θέλουμε να έχουμε στο πλευρό μας τους Έλληνες φιλάθλους, για να πάρουμε δύναμη από αυτούς και να τους δώσουμε χαρά. Πέρσι στη Θεσσαλονίκη γεμίσαμε ένα μικρότερο γήπεδο, το κλειστό της ΧΑΝΘ, και μακάρι φέτος να καταφέρουμε να γεμίσουμε το Παλέ. Θα είναι ό,τι καλύτερο να δούμε τις εξέδρες γεμάτες με μικρά παιδιά, που θα γνωρίσουν και θα αγαπήσουν το βόλεϊ μέσα από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ