ΒΟΛΕΪ

Πετάει για Κροατία η Εθνική

Πετάει για Κροατία η Εθνική

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών αναχωρεί την Τρίτη (30/5) για την Κροατία όπου θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (31/5-4/6).

Αύριο το μεσημέρι (30/5) αναχωρεί η αποστολή της Εθνικής Γυναικών για το Όσιεκ της Κροατίας, όπου από την Τετάρτη έως την Κυριακή θα διεξαχθεί ο προκριματικός όμιλος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στην αποστολή θα βρίσκονται επίσης ο τιμ μάνατζερ Βαγγέλης Περόπουλος, ο στατιστικολόγος Άκης Ευσταθόπουλος, ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Γλακουσάκης, ενώ απεσταλμένη του ΠΣΑΤ είναι η δημοσιογράφος Αγγελική Παπαμιχαήλ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από την Κυριακή βρίσκεται στην Αθήνα, μετά από 20ήμερη παραμονή στην Σκάλα Λακωνίας και ήδη προπονήθηκε στο κλειστό του Ρέντη, ενώ το απόγευμα στο ίδιο γήπεδο θα κάνει την τελευταία της προπόνηση πριν αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι για το Όσιεκ (μέσω Βελιγραδίου).

"Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη δουλειά που έγινε όλες αυτές τις ημέρες και θα ήθελα να τονίσω για μια ακόμη φορά τις εξαιρετικές συνθήκες που είχαμε στην Σκάλα... Κέφι και διάθεση υπάρχει απ’ όλους το θέμα είναι να μας βγει και στο γήπεδο", τόνισε ο κ. Ρούσης και συμπλήρωσε αναφερόμενος στις επιδιώξεις της ομάδας στον όμιλο: "Το ζητούμενο είναι να παρουσιάσει η ομάδα ένα καλό πρόσωπο σε όλα τα παιχνίδια, να υπάρχει σταθερότητα. Η πρόκριση σαφώς είναι δύσκολη από τη στιγμή που υπάρχει η Ρωσία που είναι τουλάχιστον ένα σκαλί πιο πάνω απ’ όλες τις ομάδες, ενώ όπως κι εμείς έτσι κι οι υπόλοιπές ομάδες θα έχουν κάποιες αλλαγές. Από κει και πέρα όπως φάνηκε και στο αντίστοιχο τουρνουά των ανδρών πρέπει να πηγαίνεις παιχνίδι με παιχνίδι και να είσαι συγκεντρωμένος μόνο στον επόμενο αντίπαλο".

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει στον α’ όμιλο που θα διεξαχθεί στην πόλη Όσιεκ της Κροατίας από 31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου κι εκτός από την οικοδέσποινα του τουρνουά στον όμιλο βρίσκονται και οι Ρωσία, Ουγγαρία, Αυστρία, Γεωργία.

Από τους έξι συνολικά προκριματικούς ομίλους, οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο κερδίζουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018 (θα διεξαχθεί στην Ιαπωνία), ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα συμμετάσχουν στη γ’ φάση που θα διεξαχθεί 22-27 Αυγούστου 2017 (ο νικητής του τουρνουά θα προκριθεί στα τελικά).

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ρούσης και ο συνεργάτης του Γιάννης Ορφανός επέλεξαν τις ακόλουθες αθλήτριες:

Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου, Μαρίνα Τσοχατζή

Διαγώνιες: Ανθή Βασιλαντωνάκη, Άλκηστις Καραφουλλίδου

Ακραίες: Λίτσα Μερτέκη, Μαρία Νομικού Εύα Χαντάβα, Αλεξία Καλανταρίδου, Άννα Σπάνου

Κεντρικές: Κατερίνα Γιώτα, Τζίνα Λαμπρούση, Μελίνα Εμμανουηλίδου

Λίμπερο: Αρέτα Κονόμη, Ειρήνη Κοκκινάκη

Το πρόγραμμα της Εθνικής

Τετάρτη 31 Μαΐου

16:00, Ρωσία – Αυστρία

18:30, Ελλάδα - Ουγγαρία

21:00, Γεωργία – Κροατία

Πέμπτη 1 Ιουνίου

16:00, Αυστρία - Ουγγαρία

18:30, Ρωσία - Γεωργία

21:00, Κροατία – Ελλάδα

Παρασκευή 2 Ιουνίου

16:00, Γεωργία – Αυστρία

18:30, Ελλάδα - Ρωσία

21:00, Ουγγαρία - Κροατία

Σάββατο 3 Ιουνίου

16:00, Γεωργία - Ελλάδα

18:30, Ρωσία - Ουγγαρία

21:00, Αυστρία - Κροατία

Κυριακή 4 Ιουνίου

16:00, Ουγγαρία - Γεωργία

18:30, Ελλάδα - Αυστρία

21:00, Κροατία - Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ