ΒΟΛΕΪ

ΠΑΣΑΠ: "Και η μαύρη εργασία καλά κρατεί"

ΠΑΣΑΠ: "Και η μαύρη εργασία καλά κρατεί"

Ο ΠΑΣΑΠ γίνεται αποδέκτης καταγγελιών από αθλητές-μέλη του, οι οποίοι έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι κάποια σωματεία της Volleyleague δεν έχουν προχωρήσει καν στην πρόσληψή τους από την αρχή της σεζόν. Διαβάστε την ανακοίνωση.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΠΑΣΑΠ και τονίζεται ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται συχνά αποδέκτης καταγγελιών από αθλητές-μέλη του, οι οποίοι διαπιστώνουν ότι κάποια σωματεία της Volleyleague δεν έχουν προχωρήσει καν στην πρόσληψή τους από την αρχή της σεζόν.

Αναλυτικά:

"Με ιδιαίτερη απογοήτευση ο ΠΑ.Σ.Α.Π. το τελευταίο διάστημα γίνεται συχνά αποδέκτης καταγγελιών από αθλητές-μέλη του, οι οποίοι έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι κάποια σωματεία της Volleyleague (τα στοιχεία των οποίων είναι στη διάθεση όσων τα ζητήσουν) δεν έχουν προχωρήσει καν στην πρόσληψή τους από την αρχή της σεζόν!

Πρόκειται για ξεκάθαρη αδήλωτη, “μαύρη εργασία”, η οποία συνεχίζεται ανεξέλεγκτα, αφού ουδείς φορέας διενεργεί ουσιαστικά έλεγχο επ’ αυτού.

Έτσι, τη στιγμή που η επάρκεια και βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος είναι ένα από τα μείζονα προβλήματα της χώρας μας σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, κάποια σωματεία κλέβουν το κράτος και συντηρείται μία τακτική, η οποία στρέφεται ευθέως κατά των εργαζόμενων αθλητών, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την έλλειψη σεβασμού προς τους πρωταγωνιστές των γηπέδων και του ίδιου του αθλήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι η ασφαλιστική ενημερότητα η οποία συνήθως ζητείται, εκδίδεται κανονικά ακόμη δεδομένου ότι δεν υπάρχουν προσλήψεις εργαζομένων, άρα και οφειλές.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π., πέραν του αδιαμφισβήτητου θέματος νομιμότητας και εντιμότητας, σεβόμενος τον ιδρώτα τους, αλλά και την αξιοπρέπεια των αθλητών, δεσμεύεται όπως ενημερώσει άμεσα τόσο τον Υφυπουργό και τον Γεν. Γραμ. Αθλητισμού, όσο και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και τον νέο Πρόεδρό της, ώστε επιτέλους να υπάρχει ουσιαστικός και όχι τυπικός έλεγχος της ασφαλιστικής ικανότητας των ΑΑΕ-ΤΑΑ.

Τέλος καλούμε, την διοργανώτρια αρχή, μέσω της διαδικασίας του εσωτερικού της ελέγχου, να επιβάλλει τις κυρώσεις που αρμόζουν και να μην επιτρέψει ξανά επ’ ουδενί την επανάληψή αντίστοιχου φαινομένου, ώστε να μπει επιτέλους ένα τέλος στην «μαύρη» εργασία".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ