ΒΟΛΕΪ

Παρουσιάστηκαν Αρσενιάδης και Ρούσης

Παρουσιάστηκαν Αρσενιάδης και Ρούσης

Στα γραφεία της ΕΟΠΕ πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των Κώστα Αρσενιάδη (Εθνική Ανδρών) και Γιώργου Ρούση (Εθνική Γυναικών) παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Καραμπέτσου.

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ η παρουσίαση των νέων Ομοσπονδιακών τεχνικών κ.κ Κώστα Αρσενιάδη (Εθνική Ανδρών), Γιώργου Ρούση (Εθνική Γυναικών) παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου.

Αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος στην τοποθέτηση του τόνισε μεταξύ άλλων: "Στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου και για τις δύο Εθνικές ομάδες. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, γνωρίζουμε πως υπάρχουν τεράστιες αντικειμενικές δυσκολίες. Εμείς σαν διοίκηση ευχόμαστε το καλύτερο και πιστεύουμε ότι θα γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια από αθλητές και αθλήτριες υπό τις οδηγίες των προπονητών τους για να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ελληνικό βόλεϊ".

Επίσης ο κ. Καραμπέτσος ευχαρίστησε προσωπικά τους τιμ μάνατζερ των Εθνικών ομάδων, Μάριο Γκιούρδα (Ανδρών), Βαγγέλη Περόπουλο (Γυναικών) καθώς χάρις στις δικές τους προσπάθειες και την στήριξη των τοπικών Αρχών υλοποιήθηκαν οι προετοιμασίες των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων σε Αλεξανδρούπολη και Σκάλα Λακωνίας, εξοικονομώντας ένα πολύ μεγάλο ποσό για την Ομοσπονδία.

Όσον αφορά τους προπονητές αρχικά μίλησε ο κ. Ρούσης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: "Εμείς οι προπονητές θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όσο το δυνατόν πιο σωστά και πιο επαγγελματικά. Σαν Εθνική Γυναικών είμαστε τυχεροί που έχουμε τη χορηγία από το Δήμο Ευρώτα και θα μπορέσουμε να κάνουμε μια σωστή προετοιμασία και θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε το συγκεκριμένο χώρο όλο το καλοκαίρι και να δουλέψουμε το σύνολο των παιδιών.

Στις γυναίκες οι δυσκολίες είναι ότι παρόλο που έχουμε πολλές επιτυχίες στις μικρές ηλικίες, δεν έχουμε την ανάλογη συνέχεια σε επίπεδο γυναικών. Τώρα έχουμε τα προκριματικά του παγκοσμίου, ο όμιλος μας είναι πραγματικά πολύ δύσκολος με Ρωσία, Κροατία, Ουγγαρία. Οργανωτικά και αγωνιστικά είναι πιο πάνω από εμάς, αλλά δεν πάμε απλά για να κάνουμε ένα ταξίδι.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι η δημιουργία του βασικού κορμού που θα διεκδικήσει την πρόκριση της σε κάποια μεγάλη διοργάνωση όπως για παράδειγμα στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019". Άμεσοι συνεργάτες του κ. Ρούση θα είναι ο Γιάννης Ορφανός (β’ προπονητής), ο Άκης Ευσταθόπουλος , Χρήστος Βαραντάσης (γυμναστής), Γιώργος Γλακουσάκης (φυσιοθεραπευτής).

Τέλος ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Κώστας Αρσενιάδης είπε μεταξύ άλλων: "Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα γιατί ένα μεγάλο μέρος της ομάδας δεν ξέρουμε πότε θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις καθώς αρκετοί αθλητές συμμετέχουν στους τελικούς της Volleyleague. Τη μεγαλύτερη δουλειά θα την κάνουμε στα τρία φιλικά με την Τυνησία το τριήμερο 17-19 Μαΐου. Το βάρος θα πέσει εκεί για να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα.

Ποτέ δεν έχω κρύψει ότι έχουμε αθλητές με μεγάλες δυνατότητες, όμως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μοντάρουμε την ομάδα για ένα δυνατό τουρνουά 6 ομάδων με βασικούς αντιπάλους τις Ολλανδία, Σλοβακία και χωρίς να υποτιμούμε Αυστρία, Μολδαβία.

Είμαστε ρεαλιστές, αλλά είμαστε κι αποφασισμένοι να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και γιατί όχι μια μεγάλη έκπληξη. Δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε τις πιθανότητες μας, αλλά θα μπαίνουμε στο γήπεδο για να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

Στο προπονητικό τιμ της Εθνικής Ανδρών βρίσκονται επίσης οι Νίκος Μπουτσουρής, Μπάμπης Μυτσκίδης (β’ προπονητές), Γιώργος Σομπόνης (στατιστικολόγος), Γιώργος Σκόλιας (εργοφυσιολόγος), Γιώργος Μουλίνος (διατροφολόγος), Γιώργος Παπαγεωργίου (φυσιοθεραπευτής), Δημήτρης Παπαδόπουλος (φροντιστής) ενώ ο Χρήστος Γιαννακάκης θα είναι ο φυσιοθεραπευτής της Εθνικής κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Αλεξανδρούπολη.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της παρουσίασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ