ΒΟΛΕΪ

Παρουσιάστηκαν Ανδρεόπουλος και Ναράνχο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το μεσημέρι της Πέμπτης (17/5) η ΕΟΠΕ παρουσίασε τους νέους Ομοσπονδιακούς προπονητές των Εθνικών ομάδων βόλεϊ ανδρών και γυναικών, Δημήτρη Ανδρεόπουλο και Γκιγιέρμο Ναράνχο.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου στο Penarrubia Lounge στον Άλιμο η παρουσίαση των Ομοσπονδιακών προπονητών Δημήτρη Ανδρεόπουλου και Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Καραμπέτσος, παρουσίασε τους νέους τεχνικούς των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών, ευχαρίστησε τον κ. Βλάση Σταθοκωστόπουλο για την φιλοξενία και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που παρευρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

"Σας καλωσορίζω σε αυτόν τον όμορφο χώρο. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Βλάση Σταθοκωστόπουλο που μας φιλοξενεί. Μας τιμούν με την παρουσία τους οι αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών, Τζίνα Λαμπρούση, Κατερίνα Γιώτα και Στέλλα Χριστοδούλου.

Στόχος της Ομοσπονδίας είναι το 2021 να προκριθούμε απευθείας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πρέπει με το υπάρχουν υλικό και αυτό που έρχεται να ετοιμάσουμε μία ομάδα που να καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό βόλεϊ, όπως ήταν πριν μία δεκαετία. Ευθύνη για το αγωνιστικό κομμάτι έχουν οι προπονητές. Δώσαμε τα κλειδιά στον Δημήτρη Ανδρεόπουλο στους άνδρες και στον Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ στις γυναίκες. Βοηθός του Ναράνχο θα είναι ο Νίκος Μπουτσουρής μαζί με τον Γιάννη Παρασχίδη που είναι βοηθός του Γιάννη Αθανασόπουλου στην Στουτγκάρδη.

Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Κορασίδων και Παγκορασίδων Ανέστης Γιαννακόπουλος και Κώστας Γκούντας είναι ενσωματωμένοι και αυτοί στο προπονητικό τιμ. Στους άνδρες, βοηθός θα είναι ο Παύλος Καραμαρούδης και στο προπονητικό team θα είναι οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων Παναγιώτης Λακασάς, Στέφανος Νανάς και Γιώργος Μπακοδήμος. Στόχος δικός μου και των συνεργατών μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, είναι, άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τις Εθνικές ομάδες να τους εντάξουμε στο προπονητικό τιμ της Ομοσπονδίας γενικότερα.

Επίσης ένας ακόμη βοηθός του Ανδρεόπουλου θα είναι ο Σωτήρης Τσέργας. Θα τους παρέχουμε ό,τι μπορούμε μέσα από τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε για να υλοποιηθεί ο κοινός μας στόχος. Πρέπει να συγχαρώ τις αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών γιατί έχουν διαφορετική νοοτροπία απ΄ ότι οι άνδρες. Στους άνδρες δυστυχώς υπάρχει κακή νοοτροπία. Δεν μπορώ να κρύβομαι. Όποιος ήθελε ερχόταν, όποιος ήθελε έφευγε. Αυτό το καλοκαίρι, αυτό το πράγματα θα τελειώσει. Όποιος συμμετάσχει στην Εθνική Ανδρών είναι υπό την έγκριση του Δημήτρη Ανδρεόπουλου".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για την κακή νοοτροπία των αθλητών της Εθνικής ο Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε: "Έχουμε ρίξει το βάρος μας στις μικρές ηλικίες για να μάθουν τα παιδιά σωστά. Για το υπάρχον δυναμικό της ομάδας και όσον αφορά τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού δεν έχουμε πρόβλημα με εξαίρεση τον Μενέλαο Κοκκινάκη που δεν θέλει να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις της Εθνικής. Όποιος έρχεται πρέπει να θέλει να έρθει και να του αρέσει".

Για την απουσία του Δημήτρη Τζούριτς ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. τόνισε: "Ο Τζούριτς έχει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και γι'αυτό τον λόγο δεν έπαιξε φέτος στην Ιταλία. Εφόσον είναι υγιής για τα προκριματικά θα είναι μαζί μας".

Για την απουσία αγώνων της Εθνικής στην Αθήνα είπε: "Η αλήθεια είναι ότι η επαρχία βοηθάει εμάς και όχι εμείς αυτή. Στην Κάρυστο οι άνδρες μάλλον δεν θα χαλάσουν ούτε ένα ευρώ. Στην Αλεξανδρούπολη η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών θα είναι από 0 έως 20.000 ευρώ. Στον Βόλο που θα γίνουν τα προκριματικά των γυναικών, έχουμε προσφορά από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Αχιλλέα Μπέο και λογικά θα βάλει ο Δήμος τα χρήματα που χρειαζόμαστε. Αντιλαμβάνεστε ότι όπου βάζουν πλάτη πάμε εκεί. Το καλοκαίρι μέσα Αυγούστου είναι δύσκολο να γίνουν παιχνίδια στην Αθήνα. Υπάρχει πιθανότητα οι αγώνες του Ιανουαρίου να γίνουν στην πρωτεύουσα. Το οικονομικό μας οδηγεί στο να αναπτυχθεί το βόλεϊ στην επαρχία και να πηγαίνουμε εκεί, από ανάγκη. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε του φίλους του αθλήματος που μεριμνούν και μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε αυτές τις προετοιμασίες. Αν ζούμε, ζούμε από αυτές τις φιλοξενίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα".

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ: "ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ"

Ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου στους εκπροσώπους του Τύπου. Ο Έλληνας τεχνικός στην τοποθέτησή του μίλησε για την πρόσκληση που του έκανε η Ε.Ο.ΠΕ. για να αναλάβει την Εθνική ομάδα και δήλωσε έτοιμος να πάρει το βάρος πάνω στις πλάτες του.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω πολλούς φίλους, αλλά και δημοσιογράφους του χώρου που μου δίνουν να καταλάβω την αγωνία όλων. Κι αυτή η αγωνία με έκανε να ανταποκριθώ θετικά στην πρόσκληση της Ε.Ο.ΠΕ. Μια πρόσκληση που πάντα εμπεριέχει την τιμή του να είναι προπονητής στην Εθνική και την συγκεκριμένη στιγμή έχει κι ένα ειδικό βάρος με την έννοια ότι έχουμε αρκετά χρόνια να τη δούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Κι αυτό το βάρος ήθελα να το πάρω εγώ στις πλάτες μου. Δημιουργούμε μια ομάδα που είναι ένα μείγμα παλιών και έμπειρων που ξέρουν την Εθνική και ταλαντούχων νέων αθλητών που τους ανοίγουμε το δρόμο για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην Εθνική".

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για την απουσία του Δημήτρη Τζούριτς ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: "Είναι εν δυνάμει αθλητής όπως και κάποιοι άλλοι… Αν και έχουμε διαφορετική άποψη με τον πρόεδρο, από τις εθνικές δεν αποκλείεται κανείς. Στην β’ φάση θα δούμε, γιατί μπορεί να υπάρξουν κι άλλοι αθλητές. Εγώ δεν είχα στοιχεία για τον Τζούριτς, αλλά πριν την πρόσληψη μου είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο".

Για το τι άλλαξε σε σχέση με πέρυσι και αποφάσισε να αναλάβει την Εθνική: "Θα το πω με μια κουβέντα: ωρίμασαν οι συνθήκες… Οι συνθήκες που ήθελα εγώ ώστε να απαντήσω θετικά σε μια πρόταση της Ομοσπονδίας. Για τον χρονικό ορίζοντα θα απαντήσω όπως και στις ομάδες, Η σχέση μου ποτέ δεν βασίζεται σε συμβόλαιο… Μπορεί στο τυπικό μέρος να υπήρχε ένα συμβόλαιο, αλλά πάντα υπήρχε ο προσωπικός λόγος… Πολλά χρόνια δούλεψα σε ομάδες χωρίς συμβόλαιο ή αντιθέτως είχα φύγει από ομάδα παρόλο που είχα συμβόλαιο. Το πιο βασικό και αυτό εγώ πάντα ζητάω, είναι η συνεργασία η χημεία και η επικοινωνία. Όταν αυτά υπάρχουν μπορούμε να είμαστε πιο κοντά σε ένα κοινό αποτέλεσμα".

Για τον μεγάλο χρόνο προετοιμασίας ο Ομοσπονδιακός προπονητής είπε: "Ήταν μία από τις απαιτήσεις που είχα γιατί ανεβάσαμε το χρόνο προετοιμασίας και πρέπει να βρούμε ένα ειδικό χειρισμό. Υπάρχουν 5-6 αθλητές που έχουν κάποια ζητήματα, αλλά σίγουρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι".

Για το αν μπορεί να μεταδώσει τις αξίες της Εθνικής όπως όταν ήταν ο ίδιος διεθνής, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε: "Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, αλλά και τότε για να το πετύχουμε περνούσαμε από δύσκολες διαδικασίες. Έχουμε μια εμπειρία, αλλά πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα, η κοινωνία. Είναι διαφορετικός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αθλητές την Εθνική. Είναι πιο επαγγελματικό το επίπεδο, οι αθλητές έχουν το σώμα τους ως εργαλείο για τη δουλειά τους γιατί κακά τα ψέματα τα λεφτά έρχονται από τα σωματεία… Σε όλο τον κόσμο υπάρχει πρόβλημα στην συγκρότηση των Εθνικών ομάδων, όχι μόνο στην Ελλάδα. Μίλησα όμως με το σύνολο των αθλητών και αυτό που διαπίστωσα είναι η θέληση τους για να πάρει η Εθνική την πρόκριση".

ΝΑΡΑΝΧΟ: "ΝΑ ΔΩΣΩ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ"

Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ. Ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε ενθουσιασμένος για την πρόκληση να οδηγήσει την Ελλάδα σε επιτυχίες και αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει αυτός και οι συνεργάτες του για την Εθνική ομάδα.

"Είμαι ενθουσιασμένος. Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία τρία χρόνια και έχω δουλέψει με την Αθηνά Παπαφωτίου και πριν ήμουν στην Στουτγκάρδη μαζί με τον Γιάννη Αθανασόπουλο και τον Γιάννη Παρασχίδη, ο οποίος θα είναι μαζί μου στην Εθνική. Φέτος είχα βοηθό τον Άκη Ευσταθόπουλο ενώ έπαιξα και κόντρα με τον Ολυμπιακό βιώνοντας τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Έχω δει πολλά ματς του πρωταθλήματος και έχω εικόνα για το υλικό. Ξέρω ότι είναι πολλά χρόνια εκτός μεγάλων διοργανώσεων η Εθνική ομάδα, αλλά πολλές αθλήτριες είναι στο εξωτερικό κι αυτές που παίζουν εδώ αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο και δε είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Challenge Cup", είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Γκιγιέρμο Ναράνχο ο οποίος στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου.

Σε ερώτηση για την μη κλήση της Ειρήνης Κοκκινάκη και της Αθηνάς Παπαφωτίου ο Γκιγιέρμο Ναράνχο Ερνάντεζ είπε: "Η Κοκκινάκη για προσωπικούς λόγους ζήτησε να μην είναι στην Εθνική, ενώ η Παπαφωτίου έφυγε από την Κονελιάνο με τραυματισμό και παρόλο που έπαιξε στην Πολωνία δεν τον έχει ξεπεράσει ακόμη και ζήτησε να μείνει εκτός προκειμένου να αποθεραπευτεί. Εφόσον είναι καλά θα την έχουμε μαζί μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού, αλλά έχουμε κι άλλα κορίτσια στην ομάδα"

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ερώτηση για το τι είναι αυτό που θέλει να αλλάξει για να έρθει μια επιτυχία δήλωσε: "Το πρώτο που πρέπει να κάνω είναι να δώσω κίνητρο γιατί θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι, ειδικά για τα κορίτσια του Ολυμπιακού που είχαν μια σκληρή χρονιά. Από κει και πέρα είμαι σίγουρος ότι κι οι αθλήτριες της Εθνικής έχουν την ανάγκη και θέλουν να αποδείξουν ότι πέρα από τις επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο και με την Εθνική ομάδα|.

Για το μεγάλο βάρος που έχουν στην Εθνική οι αθλήτριες του Ολυμπιακού ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: "Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δώσαμε στα κορίτσια του Ολυμπιακού καθώς και στις Βασιλαντωνάκη, Μερτέκη κάποιες μέρες επιπλέον άδεια. Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα έτσι ώστε να υπάρχουν κάποια διήμερα, τριήμερα για να μπορέσουν να ξεκουραστούν. Αυτό το πρόβλημα υπάρχει στο μυαλό μας και μετά από κάθε προπόνηση θα γίνονται οι κατάλληλες μετρήσεις και από τις πληροφορίες που θα παίρνουμε θα αποφασίζουμε αναλόγως. Υπάρχει η εμπειρία και η γνώση, έτσι ώστε όταν θα κρίνονται όλα τα κορίτσια να είναι έτοιμα".

Το ΔΣ της Ε.Ο.ΠΕ. και ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος ευχαριστούν ιδιαίτερα τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο για την φιλοξενία στο Penarrubia Lounge.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ