ΒΟΛΕΪ

Παρουσία του ΠΑ.Σ.Α.Π. το συνέδριο της UNI EUROPA

Παρουσία του ΠΑ.Σ.Α.Π. το συνέδριο της UNI EUROPA

Ο Βασίλης Μηνούδης εκπροσώπησε τον ΠΑ.Σ.Α.Π. στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο γυναικών της UNI Europa.

Την τιμητική του είχε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο γυναικών της UNI Europa #UNIEUWOMEN16, του ευρωπαϊκού τμήματος της UNI Global Union, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στη Ρώμη παρουσία του Διευθυντή του Συνδέσμου μας, Βασίλη Μηνούδη.

Στην 5η Διάσκεψη της UNI Europa Γυναικών, όπου παραβρέθηκαν πάνω από 250 εκπρόσωποι από 81 γυναικείες οργανώσεις, μέλη της UNI Europa από 28 ευρωπαϊκές χώρες, η θέση της Γυναίκας στην σημερινή Ευρώπη βρέθηκε στην «καρδιά» της συζήτησης.

Μεταξύ των εκλεκτών ομιλητών που πήραν το λόγο στο βήμα η εκπρόσωπος της UILTUCS, Ιvana Veronese επικεντρώθηκε στη βία κατά των γυναικών, ο Περιφερειακός Γραμματέας UNI Europa, Oliver Roethig αναφέρθηκε στην ισότιμη μεταχείριση στην εργασία, το μέλος της UNI Europa, Amel Djemail στάθηκε στις αδυναμίες του διεθνούς αθλητικού συστήματος, η εκπρόσωπος της Γραμματείας Ισότητας της ΟΤΟΕ, Σοφία Κάντα εστίασε στην κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο θέμα των Προσφύγων, ενώ ο προσκεκλημένος εκπρόσωπος του ΠΑ.Σ.Α.Π. «έκλεψε τις εντυπώσεις» μιλώντας για το θέμα της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό.

Στην άκρως ενδιαφέρουσα και περιεκτική του ομιλία ο κ. Μηνούδης ανέλυσε μεταξύ άλλων τις διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται τόσο στα ελληνικά, όσο και στα ευρωπαϊκά δεδομένα στο θέμα της άνισης μεταχείρισης των επαγγελματιών αθλητριών και παράλληλα παρουσίασε τις ενέργειες του Συνδέσμου μας με αφορμή τον επικείμενο αθλητικό νόμο, αποσπώντας τα θερμά συγχαρητήρια της προέδρου της Επιτροπής Γυναικών της UNI Europa, Denise McGuire.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η επίσημη πρόσκληση του Διευθυντή του ΠΑ.Σ.Α.Π. αλλά και της πρόεδρου του Συνδέσμου Αθλητριών ποδοσφαίρου σάλας γυναικών της Ισπανίας (AJFSF), πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά χρονικά του συνεδρίου, κάτι που σαφώς αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση της δράσης και της προσπάθειας που κάνουν οι συγκεκριμένοι Σύνδεσμοι των αθλητών, ως πρωτοπόροι στον αγώνα για την ισότητα των φύλων (Gender Equality) στον αθλητισμό.

Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, στις 8 Μαρτίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ανακοινώθηκε και η έναρξη της καμπάνιας #GenderEqualityInSports & #WeAreWorkersToo στα social media για την Ισότητα των Φύλων στον Αθλητισμό και δη των εργαζόμενων αθλητριών, για τις ισότιμες συνθήκες εργασίας τους.

Σε συνέχεια μάλιστα της επιτυχημένης παρουσίας του ΠΑ.Σ.Α.Π. στην ιταλική πρωτεύουσα, προτάθηκε στον Διευθυντή του Συνδέσμου μας, Βασίλη Μηνούδη και στον ΠΑ.Σ.Α.Π. να συμμετάσχει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος “ERASMUS + σε προτεινόμενο project που θα αφορά δράσεις για την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε, ότι η επιλογή των partners για το συγκεκριμένο project είναι πολύ επιλεκτική, δεδομένου ότι θα συμμετέχουν μόνο 5 Φορείς από όλη την Ευρώπη, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για τον ΠΑ.Σ.Α.Π.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ