ΒΟΛΕΪ

Παπαλεξίου: "Πετύχαμε τον στόχο μας"

Παπαλεξίου: "Πετύχαμε τον στόχο μας"

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας των Παίδων, Γιώργος Παπαλεξίου, μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του Βαλκανικού πρωταθλήματος και τους στόχους του για τη συνέχεια.

Μπορεί να είναι μόλις 16 ετών, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς του αθλήματος το μέλλον του ανήκει. Τα 202 εκατοστά του αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα του αφού τέτοια κορμιά λείπουν από το ελληνικό βόλεϊ.

Ο Γιώργος Παπαλεξίου για δεύτερη χρονιά πήρε γεύση από την Εθνική ομάδα των Ανδρών, ενώ κατάφερε να κατακτήσει το Βαλκανικό με εκείνη των Παίδων.

Αυτή ήταν και η αφορμή για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε αφού ήταν ο αρχηγός της ομάδας του Ζαλμά που πήρε το χρυσό στη Βουλγαρία απέναντι μάλιστα στους οικοδεσπότες.

"Ήταν μία δύσκολη διοργάνωση αφού υπήρχαν πολλές ομάδες οι οποίες ήταν πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Όταν ξεκίνησε εμείς θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Πέρσι είχαμε πάρει την πέμπτη θέση και θέλαμε να μπούμε στην τετράδα. Αυτό το καταφέραμε με τη νίκη μας κόντρα στην Ρουμανία και από εκεί και πέρα παίξαμε για το καλύτερο" μας τόνισε αρχικά για τους στόχους που είχαν θέσει πριν το τουρνουά, αλλά και για τους αγώνες της διοργάνωσης.

Πάντως, ο τελικός ήταν ο πιο εύκολος αγώνας σύμφωνα με αυτά που μας δήλωσε: "Πιστεύω ότι ο τελικός ήταν το πιο εύκολο παιχνίδι από αυτά που δώσαμε στο τουρνουά. Το άγχος που είχαν οι Βούλγαροι τους οδήγησε στο να κάνουν πολλά και εύκολα λάθη με αποτέλεσμα να μη δυσκολευτούμε ιδιαίτερα. Αντίθετα, στο ημιτελικό με την Τουρκία έγινε ένα μεγάλο παιχνίδι κάτι που δείχνει το 3-2. Οι δύο ομάδες είχαν από δύο σετ και στο τάι μπρέικ καταφέραμε και πήραμε την πρόκριση".

Παπαλεξίου: "Πετύχαμε τον στόχο μας"

Φυσικά, η κουβέντα δεν μπορούσε να μην πάει και στην Εθνική ομάδα των Ανδρών: "Σίγουρα είναι σημαντικό για εμένα που βρέθηκα για δεύτερη χρονιά στην Εθνική ομάδα των Ανδρών. Πέρσι ήταν μικρότερο το διάστημα στο οποίο βρέθηκα με τα παιδιά φέτος ήταν μεγαλύτερο και μέσα από αυτή τη διαδικασία αποκτάς εμπειρίες που κουβαλάς μαζί σου".

Ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος και άμεσος στόχος του είναι να καταφέρει να περάσει σε κάποια σχολή και να συνδυάσει το διάβασμα με το βόλεϊ: "Του χρόνου θέλω να ρίξω το βάρος μου και στο σχολείο αφού θέλω να περάσω σε κάποια σχολή και θα πρέπει να το συνδυάσω με το βόλεϊ και τις προπονήσεις στη Νίκη Αιγινίου. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα αλλά πρέπει να γίνει. Θέλω να περάσω σε κάποια σχολή".

Όπως κάθε παιδί στην ηλικία του έχει και εκείνος τα δικά του όνειρα μόνο που ακόμα και σε αυτό φροντίζει να κρατά χαμηλά τον πήχη: "Το όνειρο μου είναι να παίξω κάποια στιγμή στο εξωτερικό. Να μπορέσω να σταθώ αγωνιστικά σε κάποιο από τα μεγάλα πρωταθλήματα και από εκεί πέρα, εάν μπορέσω να ανταποκριθώ, να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται".

Σε ό,τι αφορά τα άμεσα σχέδια του; Τα πράγματα είναι απλά: "Τώρα έχει διακοπές. Ήταν μία γεμάτη χρονιά για εμένα. Τους τελευταίους δέκα μήνες αγωνίζομαι συνέχεια είτε με την Νίκη Αιγινίου είτε με τις Εθνικές ομάδες οπότε τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκουραστούμε για λίγες ημέρες αφού έχουμε και συνέχεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ