ΒΟΛΕΪ

Παπαδημητρίου: "Ποτέ δεν θα είναι ίδιο το Παρίσι"

Παπαδημητρίου: "Ποτέ δεν θα είναι ίδιο το Παρίσι"

Ο διεθνής βολεϊμπολίστας της Ναντ, Αχιλλέας Παπαδημητρίου, ήταν χθες το βράδυ έξω από το Παρίσι και έζησε από κοντά τον τρόμο που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο διεθνής βολεϊμπολίστας της Ναντ και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Παπαδημητρίου, ήταν χθες το βράδυ έξω από το Παρίσι και έζησε από κοντά τον τρόμο που προκάλεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

O Πελοποννήσιος παίκτης, μίλησε στον Αθήνα 984: "Είναι μια δύσκολη ημέρα για όλο τον κόσμο. Μετά το συμβάν στο περιοδικό «Σαρλί Εμπντό» υπήρχε φόβος στη Γαλλία και θα έλεγα ότι περίμεναν ένα χρόνο τώρα ένα μεγάλο χτύπημα. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς το δράμα".

Για την προσωπική εμπειρία του: "Εμείς παίζαμε στη Σομόν, μια μικρή πόλη έξω από το Παρίσι και ζήσαμε τα γεγονότα με αγωνία. Μετά τον αγώνα ζητήσαμε από τη διοίκηση να μην επιστρέψουμε μέσω του σιδηροδρομικού σταθμού των Παρισίων όπως είχε προγραμματιστεί. Έτσι γυρίσαμε στη Ναντ οδικώς. Υπάρχει φόβος και σίγουρα θα αλλάξει η ζωή μας στη Γαλλία".

Για την κατάσταση στη γαλλική πρωτεύουσα: "Στο Παρίσι τα πάντα είναι μπλοκαρισμένα και επικρατεί έντονη ανησυχία. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον και αυτό είναι ίσως το χειρότερο. Υπάρχει ανασφάλεια. Οι νεότερες γενιές δεν έχουμε ζήσει τέτοιες καταστάσεις πολέμου και είναι δύσκολα τα πράγματα για όλους. Βλέπαμε τόσο καιρό να συμβαίνουν πράγματα σε άλλες χώρες στην Αίγυπτο, τη Συρία, τώρα μάλλον ήρθαν και στο σπίτι μας. Είναι αδιανόητο να υπάρχει στρατός στο κέντρο μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Τα βλέπαμε στην τηλεόραση να συμβαίνουν στη Λιβύη, τη Συρία, τη Νότια Αμερική, τώρα θα βιώνουμε και στην Ευρώπη".

Για τον φόβο των συγγενών και φίλων: "Υπήρχε ανησυχία το βράδυ των επιθέσεων, καθώς επικοινωνούσαν φίλοι για να ενημερωθούν. Υπάρχει φόβος, αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν καθημερινά με το φόβο. Ποτέ δεν θα είναι ίδιο το Παρίσι, ποτέ ίδια και η Ευρώπη. Τα σύνορα είναι κλειστά, στο Καλέ υπάρχουν προβλήματα με τους μετανάστες και χθες έβαλαν φωτιές σε προσφυγικούς καταυλισμούς".

Για τη Γαλλία: "Είναι μια ανοιχτή χώρα. Σαφώς και υπάρχουν βέβαια ακραία στοιχεία, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους Μουσουλμάνους. Το θέμα είναι αν θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο οι Γάλλοι βλέπουν τους άλλους. Θα είναι βέβαια καχύποπτοι. Δεν έχει σημασία αν ο άλλος είναι Μουσουλμάνος ή χριστιανός ή οτιδήποτε. Και Χριστιανοί παλιότερα έκαναν τα ίδια. Οπουδήποτε υπάρχει φανατισμός τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά πρέπει να απομονώσουμε τους φανατικούς, όπου κι αν υπάρχουν αυτοί".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ