ΒΟΛΕΪ

Πανέτοιμοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τους τελικούς

Πανέτοιμοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τους τελικούς

Με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ξεκίνησαν οι τελικοί της Α1 βόλεϊ γυναικών όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αρχίζουν την Τρίτη (21/4) τις μονομαχίες τους.

Από την αρχή της χρονιάς είχαν σαν στόχο να φτάσουν στους τελικούς κι έχοντας ήδη αγωνιστεί πριν από 20 ημέρες στον τελικό του Κυπέλλου, Ολυμπιακός (έχοντας το πλεονέκτημα καθότι πρώτος στην κανονική περίοδο) και Παναθηναϊκός θα βρεθούν αντιμέτωποι και στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Η σειρά των τελικών ξεκινά αύριο το απόγευμα (17.00, Novasports 2) από το κλειστό του Ρέντη (ο τίτλος κρίνεται στις τρεις νίκες και ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24/4 και ώα 18.00 στο κλειστό της Κυψέλης), ενώ σήμερα το μεσημέρι οι προπονητές και οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ παραβρέθηκαν στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ.

Κοινή επιθυμία η διεξαγωγή όλων των αγώνων σε γήπεδα γεμάτα με κόσμο, αλλά σε φίλαθλα πλαίσια και παράλληλα οι δύο ομάδες να προσφέρουν καλό θέαμα, επιβεβαιώνοντας και στην σειρά των τελικών την αγωνιστική τους ανωτερότητα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Στέλλα Χριστοδούλου (αρχηγός Ολυμπιακού): «Εύχομαι να έχουμε μια καλή σειρά με ωραία παιχνίδι και να έχουμε υγεία.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να διατηρήσει τα κεκτημένα και να πάρει ξανά το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα έχουμε απέναντί μας έναν σκληρό αντίπαλο και πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι αξίζουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Σε ερώτηση για το αν θα παίξει ρόλο η έδρα καθώς κι οι δύο έχουν κερδίσει εκτός έδρας στην κανονική διάρκεια και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει ο πρόσφατος τελικός του Κυπέλλου η αρχηγός του Ολυμπιακού τόνισε: «Το τι έγινε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος δεν έχει σημασία. Όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι οι έδρες δεν παίζουν ρόλο. Στους τελικούς έχουμε σπάσει κι άλλες έδρες.

Το κύπελλο μας έδωσε ένα ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά είναι ένας διαφορετικός θεσμός. Το έχουμε αφήσει πίσω μας και συνεχίζουμε για τα πλέι οφ»

Ζένια Τσίμα (αρχηγός Παναθηναϊκού): «Εύχομαι να έχουμε υγεία όλες οι αθλήτριες, να γίνουν εντυπωσιακά παιχνίδια και να παιχθεί ωραίο βόλεϊ στη σειρά των τελικών.

Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, αλλά εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θα το παλέψουμε. Όλο το ζουμί είναι το τέλος και θα τα δώσουμε όλα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σε ερώτηση για το αν θα παίξει ρόλο η έδρα καθώς κι οι δύο έχουν κερδίσει εκτός έδρας στην κανονική διάρκεια και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει ο πρόσφατος τελικός του Κυπέλλου η αρχηγός του Παναθηναϊκού σημείωσε: «Παίζει ρόλο ο παράγοντας έδρα, αλλά το θέμα είναι τι συγκέντρωση έχεις σε όλα τα ματς. Ξεχνάμε τον τελικό κυπέλλου. Θα παλέψουμε το πρώτο παιχνίδι, γιατί στην έδρα μας έχουμε την συμπαράσταση των οπαδών μας, που νομίζω ότι θα μας σπρώξουν στη νίκη».

Γιάννης Νικολάκης (προπονητής Ολυμπιακού): «Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες γιατί άξια έφτασαν στον τελικό. Απέδειξαν ότι είναι οι καλύτερες ομάδες αυτή την περίοδο και το σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολύ καλά παιχνίδια. Συγχαρητήρια στον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιώργο Ρούση για την πρόκριση.

Οι στόχοι μας επετεύχθησαν κατά 50% με το κύπελλο. Ο δεύτερος δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα. Εύχομαι να γίνουν καλά παιχνίδια, να χαρούμε τους αγώνες και να προκύψει ο πρωταθλητής".

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στη μάχη του τίτλου ο κ. Νικολάκης τόνισε: «Ο ρόλος του φαβορί είναι ανοιχτός σε μια σειρά τελικών. Η μία ομάδα μπορεί να πάρει το πρώτο παιχνίδι και να γίνει αυτόματα φαβορί. Τα τελευταία δύο ματς τα έχει πάρει ο Ολυμπιακός, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τους τελικούς. Το κύριο μέλημα των ομάδων είναι η διαχείριση, όλων των θεμάτων, αγωνιστικών και ψυχολογικών

Σε ερώτηση για το αν η πληρότητα των ρόστερ θα παίξει στο ρόλο στη σειρά ο ερυθρόλευκος τεχνικός απάντησε: «Η κάθε ομάδα έχει τους στόχους της και ο Ολυμπιακός θέλει το πρωτάθλημα. Τα ρόστερ δεν μετράνε σε μια σειρά τελικών. Πρέπει να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και να έχεις τύχη για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα. Το είδαμε και στην ημιτελική σειρά που η ΑΕΚ έχασε μια αθλήτρια»

Τέλος σε ερώτηση για το αν μπορεί να προκύψουν αγωνιστικές εκπλήξεις εκτίμησε ότι: «Και οι δύο ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους και θα είναι καθαρά θέμα ημέρας το κάθε παιχνίδι. Εδώ σπάνε έδρες στο ανδρικό βόλει, δεν μπορούν να σπάσουν στο γυναικείο;».

Γιώργος Ρούσης (προπονητής Παναθηναϊκού): «Εύχομαι να είναι μια πολύ ωραία σειρά αγώνων, αντάξια των τελικών. Είναι οι καλύτερες ομάδες που μάχονται για τον τίτλο.

Εμείς είμαστε στον τελικό, για πρώτη φορά μετά από καιρό, αλλά η χρονιά δεν έχει τελειώσει για μας. Θέλουμε να προσεγγίσουμε διαφορετικά τα ματς, από ότι κάναμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί στη μάχη του τίτλου ο κ. Ρούσης τόνισε: «Ο Ολυμπιακός είναι πιο μπροστά από εμάς, αλλά θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε. Δεν δέχομαι το ρόλο του φαβορί γιατί δεν είμαστε».

Τέλος σε ερώτηση για το αν μπορεί να προκύψουν αγωνιστικές εκπλήξεις εκτίμησε ότι: "Ίσως ο ολυμπιακός έχει κάποιες λύσεις στο πάγκο του. Εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε καλύτεροι και βελτιωμένοι σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ