ΒΟΛΕΪ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ πράξη τρίτη

Ολυμπιακός - ΑΕΚ πράξη τρίτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τρίτη φορά στην ιστορία τους θα βρεθούν αντιμέτωποι σε τελικό Κυπέλλου ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ με τις ερυθρόλευκες να έχουν το 2/2.

Τον 17ο κάτοχο του Κυπέλλου θα γνωρίζουμε το βράδυ του Σαββάτου μετά τον τελικό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Οι ερυθρόλευκες κυνηγούν το έκτο τους τρόπαιο που θα τους φέρει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν με τον Παναθηναϊκό με πέντε κατακτήσεις, ενώ αν τα καταφέρουν οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς θα είναι το έκτος διαδοχικό τους τρόπαιο.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ κυνηγά τον πρώτο της τίτλο στο θεσμό. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο αρνητικό για τις κιτρινόμαυρες. Η ΑΕΚ στις προηγούμενες δύο φορές που έφτασε στον τελικό συνάντησε τον Ολυμπιακό μετρώντας ισάριθμες ήττες.

Η αρχή έγινε στη Σάμο όπου ο Ολυμπιακός αν και έχανε με 2-1 σετ κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στην κατάκτηση του τροπάιου με 3-2 σετ. Αυτός, μάλιστα, ήταν και ο πρώτος τίτλος στην ιστορία των ερυθρόλευκων στο βόλεϊ γυναικών.

Το δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων ήταν δύο χρόνια αργότερα στη Σαντορίνη. Αυτή τη φορά η ΑΕΚ προηγήθηκε με 1-0, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου με 3-1 σετ.

Τελικός: 16/04/2011 - Σάμος

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 2-3 (22-25, 25-17, 25-19, 18-25, 10-15)

8ο Final Four: 12-13/4/2013 – Σαντορίνη

Τελικός: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-1 (20-25, 25-16, 25-22, 25-22)

Αντίπαλες με την πρώην ομάδα τους

Από εκεί και πέρα ιδιαίτερο στοιχείο του τελικού είναι το γεγονός ότι δύο παίκτριες που άλλαξαν στρατόπεδο το περασμένο καλοκαίρι θα βρεθούν απέναντι στην πρώην ομάδα τους.

Ο λόγος για τις Σοφία Κοσμά και Αλίκη Κωνσταντινίδου. Οι δυο τους πέρσι ανήκαν στον Ολυμπιακό, όμως αποχώρησαν και φέτος αγωνίζονται με την ομάδα της ΑΕΚ.

Στη συγκεκριμένη λίστα θα βρισκόταν και η Άννα Καβαθά εάν δεν είχε αποχωρήσει από την ομάδα της ΑΕΚ. Σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες η 28χρονη κεντρική είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό πριν από τρία χρόνια.

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ