ΒΟΛΕΪ

Ολοκλήρωσε το "μπαμ" με Χιμένες ο ΠΑΟΚ

Ολοκλήρωσε το "μπαμ" με Χιμένες ο ΠΑΟΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το τμήμα βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του σπουδαίου Κουβανού ακραίου, Χαβιέ Χιμένες, ο οποίος είχε σημαντική συμβολή στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων (2015, 2016).

Μετά την παραμονή του Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς και την απόκτηση του Νικήτα Εφραιμίδη, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του σπουδαίου Κουβανού ακραίου, Χαβιέ Χιμένες. Ο 28χρονος βολεϊμπολίστας είχε καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του νταμπλ το 2015, αλλά και του πρωταθλήματος του 2016.

Πρόκειται για μία σημαντική μεταγραφική κίνηση, η οποία ενισχύει τον "Δικέφαλο" στη μάχη που θα δώσει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη νέα σεζόν.

Η ανακοίνωση:

Παίκτης του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν 2018-19 ο Javier Ernesto Scull Jimenez.

Η διοίκηση του Τ.Α.Π. ΠΑΟΚ προχώρησε, με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή, στην ανανέωση συνεργασίας με τον διεθνή, ύψους 1,98μ., Κουβανό ακραίο, ο οποίος βοήθησε σημαντικά στην κατάκτηση των δυο πρωταθλημάτων (2015 & 2016) και του κυπέλλου (2015) από τον Δικέφαλο.

Ο Χιμένεθ γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1989 στην πόλη Matanzas της Κούβας. Αποτελεί τον πρώτο εν ενεργεία διεθνή αθλητή από την Κούβα που έχει μεταγραφεί σε ξένο σύλλογο (ΠΑΟΚ) νομότυπα, με έγκριση από το Υπουργείο Αθλητισμού και της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας του.

Η πορεία του…

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Matanzas (2013-14) της Κούβας. Τον Δεκέμβριο του 2014 πήρε μεταγραφή για την ομάδα του ΠΑΟΚ, αποτελώντας ένας από τους παίκτες κλειδιά για τις επιτυχίες του συλλόγου, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ του 2015, καθώς και του πρωταθλήματος του 2016. Την αγωνιστική περίοδο 2016-17 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Ιταλικής Pallavolo Molfetta. ενώ το 2017-18 έπαιξε στην Αργενινή για την Obras Sanitarias de San Juan.

Είναι αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής Ομάδας της Κούβας, με την οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο (2016) ενώ αναδείχθηκε καλύτερος υποδοχέας στους Παναμερικανικούς αγώνες το 2015.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επίσημο: Ανακοίνωσε Εφραιμίδη ο ΠΑΟΚ
Μένει στον ΠΑΟΚ ο Σαφράνοβιτς
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ