ΒΟΛΕΪ

Όλα έτοιμα για τη γιορτή του βόλεϊ στο "Αλεξάνδρειο"

ÊÕÐÅËËÏ / FINAL-4 / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ (MOTION TEAM)
ÊÕÐÅËËÏ / FINAL-4 / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Το μεσημέρι της Παρασκευής (17/3) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Final 4 του Κυπέλλου στο βόλεϊ ανδρών με όλους τους εμπλεκόμενους να εύχονται να γίνει μια διοργάνωση γιορτή για το άθλημα.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (17/3) στην αίθουσα "Ηλίας Ζυγούρης" στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο η Συνέντευξη Τύπου για το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών 2017 παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ, Γιώργου Καραμπέτσου και των συνδιοργανωτών του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

ÊÕÐÅËËÏ / FINAL-4 / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ (MOTION TEAM)
ÊÕÐÅËËÏ / FINAL-4 / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Kαραμπέτσος: "Διοργάνωση αντάξια του αθλήματος"

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, κ. Γιώργος Καραμπέτσος πήρε πρώτος το λόγο και σημειώσε: «Σας καλωσορίζω στη συνέντευξη Τύπου. Θέλω να πω ότι η Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Πατουλίδου έπαιξε μεγάλο ρόλο για να γίνει αυτή η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη και τους ευχαριστώ πολύ. Επίσης, ευχαριστώ τη διοίκηση του Αλεξάνδρειου και τον κ. Κασιμάτη καθώς παρά τις δυσκολίες φέραμε τη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη μετά από 15 χρόνια. Επίσης ευχαριστώ το συμβούλιο της ΕΠΕΣΘ που δίνει μεγάλο αγώνα για να φέρει εις πέρας αυτή τη διοργάνωση που είναι ειδικής διαχείρισης. Ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του ΣΕΠΠΕ κ. Χαριτωνίδη που μαζί με τον κ. Κασιμάτη είχαν την ιδέα να γίνει εδώ η διοργάνωση, όπως επίσης και την ΕΡΤ που θα μεταδώσει τους αγώνες. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια εδώ και τρεις μήνες να κάνουμε μία βάση δεδομένων, να φέρουμε σε κάθε διοργάνωση παλιούς αθλητές, παράγοντες και επειδή δεν μπορέσαμε να τους βρούμε όλους, θέλω να τους καλέσω να έρθουν στο γήπεδο να πάρουν προσκλήσεις από τα γραφεία της ΕΠΕΣΘ και να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Όπως γέμισε η Γλυφάδα στην αντίστοιχη διοργάνωση των γυναικών, εύχομαι να γεμίσει και εδώ στη Θεσσαλονίκη το γήπεδο με φίλους του βόλεϊ. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ομάδες, οπαδοί. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι διοργανωτής είναι η Ομοσπονδία, δεν είναι τα σωματεία και επειδή έχουμε επιβάλει κάποιες αρχές, πρέπει να τηρηθούν. Είναι από τις μοναδικές στιγμές που λυπάμαι που δεν είμαι πλέον διαιτητής για να κάνω κουμάντο στο γήπεδο και να τους έβγαζα εγώ από το γήπεδο.

Εύχομαι να δούμε ένα φάιναλ-4 αντάξιο του αθλήματος και παρακαλώ τις ομάδες μην ξεχνάνε ότι μιλάμε για βόλεϊ. Επειδή οι προπονητές και αθλητές παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγωνιστικού χώρου στο να μην υπάρχει βία και βωμολοχία, σας παρακαλώ δείξτε ότι είστε προπονητές και αθλητές του βόλεϊ και όχι άλλων αθλημάτων. Ζητώ από τον ΠΑΟΚ να προσπαθήσει ως μεγάλο σωματείο που είναι να έχουμε ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας του και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει».

Τζιτζικώστας: "Αντιλαμβανόμαστε τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης για τη Θεσσαλονίκη και άθλημα"

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: "Σας ευχαριστώ όλους που είστε σήμερα εδώ. Το λέω αυτό γιατί χωρίς τη στήριξη των ΜΜΕ για να φτάσει η πληροφορία και το μήνυμα στους συμπολίτες μας, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό που θα γίνει αύριο και μεθαύριο στη Θεσσαλονίκη είναι ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που έχει να γίνει στη πόλη μας 15 χρόνια. Όταν πριν τρεις μήνες με επισκέφτηκε ο Πρόεδρος και καλοί φίλοι για να συζητήσουμε για την προοπτική να διοργανωθεί εδώ στη Θεσσαλονίκη, είπαμε αμέσως ναι με όλες μας τις δυνάμεις.

Η περιφέρεια είναι εδώ για να στηρίξει τέτοιες διοργανώσεις και είναι προφανές ότι προσπαθήσαμε μαζί με όλους τους φορείς και εξασφαλίσαμε όσα χρειάζονται οι διοργανωτές προκειμένου να γίνει τελικά αυτό το φάιναλ-4. Η περιφέρεια μας από τη πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όσους έχουν εμπλακεί σε αυτό το εγχείρημα και ταυτόχρονα να καλέσω όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφτούν αύριο και μεθαύριο να παρακολουθήσουν τους αγώνες με ηρεμία.

Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα απολαύσουν ωραίους αγώνες και θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ γιατί αποδεικνύουμε ότι αντιλαμβανόμαστε την σπουδαιότητα της διοργάνωσης και μόνο καλό κάνουμε στη περιοχή και στο άθλημα, με μόνο καλά αποτελέσματα. Θα δουλέψουμε να φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη και άλλα εξίσου μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Θέλω να ευχαριστήσω το αστέρι μας την κ. Βούλα Πατουλίδου που με κάνει κάθε μέρα περήφανο που είναι μαζί μου σε αυτή τη μάχη. Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κατάφερε να διοργανώσει αυτό το μεγάλο γεγονός".

Πατουλίδου: "Η Θεσσαλονίκη είναι εδώ"

Τέλος, η πρώτη γυναίκα "χρυσή" Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα και Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου τόνισε: "Μπορεί να μην γεννήθηκα στον αθλητισμό αλλά μεγάλωσα στον αθλητισμό. Συμμερίζομαι την προσπάθεια των ομάδων και την αγωνία τους που έχουν για να κατακτήσουν το Κύπελλο, του οποίου τον νικητή θα τον ξέρουμε την Κυριακή, όπου θα τον επιβραβεύσουμε γιατί θα είναι και ο καλύτερος. Η Θεσσαλονίκη είναι κράμα θρησκειών, εθνοτήτων, η συμβίωση ήταν δύσκολη αλλά ήταν καλή.

Δεν μπορώ να μην συμμεριστώ την αγωνία του προέδρου, μέσα σε 20 μέρες στήσαμε ένα γεγονός. Αθλητομάνα είναι η Θεσσαλονίκη, μπορεί να έμεινε ορφανή για αρκετό καιρό αλλά είναι εδώ. Θυμάστε με τον Αντετοκούνμπο που μας τίμησε με την παρουσία του και το γήπεδο ήταν κατάμεστο και ελπίζω να γίνει κάτι αντίστοιχο και τώρα".

Η αναμέτρηση ΑΟΠ Κηφισιάς-ΑΟ Ορεστιάδας (18/3, 17.00, ΕΡΤ2 ) ανοίγει την αυλαία του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών με το πρώτο ζευγάρι του ημιτελικού να είναι έτοιμο να τα δώσει όλα για μια θέση στον τελικό!

Σταματόπουλος: "Θα το παλέψουμε"

ÊÕÐÅËËÏ / FINAL-4 / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ (MOTION TEAM)
ÊÕÐÅËËÏ / FINAL-4 / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

"Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που συμβαδίζουν τα 15 χρόνια που έχει να κάνει η Θεσσαλονίκη φάιναλ-4 με τα χρόνια που έχει να παρουσιαστεί η Ορεστιάδα στη διοργάνωση. Μας έχει πικράνει ο υποβιβασμός και γι'αυτό δεν μπορούμε να το χαρούμε αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Περάσαμε σημαντικά εμπόδια, θέλαμε να έρθουμε και γι'αυτό είμαστε εδώ. Αγωνιστικά είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα το παλέψουμε» ενώ σε ερώτηση για το αν μοιάζει με «πληγωμένο λιοντάρι» απάντησε: «Αυτό δεν μπορώ να το πω από το μικρόφωνο αλλά μέσα στο παρκέ. Είναι διαφορετικά τα παιχνιδιά αυτά με του πρωταθλήματος. Υπάρχουν οι εκπλήξεις σίγουρα, εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Δεν ήρθαμε για βόλτα, ούτε για να χάσουμε και να φύγουμε. Να κάνουμε το καλύτερο για την ιστορική ομάδα που αποχαιρετά την Volley League".

Πεντίδης: "Να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο"

Ο αρχηγός της Ορεστιάδας, Γιώργος Πεντίδης είπε: "Η Ορεστιάδα επιστρέφει μετά από 15 χρόνια σε τελική φάση Κυπέλλου. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ αλλά και στεναχωρημένοι που η ομάδα έπεσε στην Α2. Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που έχουμε δείξει ως τώρα στον κόσμο".

ÊÕÐÅËËÏ / FINAL-4 / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ (MOTION TEAM)
ÊÕÐÅËËÏ / FINAL-4 / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Αρσενιάδης: "Ικανοποιημένοι που είμαστε σε μια τόσο δυνατή διοργάνωση"

Από το «στρατόπεδο» του ΑΟΠ Κηφισιάς, ο τεχνικός Κώστας Αρσενιάδης ανέφερε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη σε μία ιδιαίτερη διοργάνωση, πολύ δυνατή. Πιστεύω θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια, εύχομαι να υπάρξει υγεία γιατί αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Στο φάιναλ-4 υπάρχουν δύο φαβορί και δύο αουτσάιντερ. Και οι τρεις αγώνες είναι ιδιαίτεροι, εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα έχει επιτυχία η διοργάνωση».

Παπαγγελόπουλος: "Ευκαιρία να βγει ασπροπρόσωπο το βόλεϊ"

Ο υπαρχηγός του ΑΟΠΚ, Νίκος Παπαγγελόπουλος σχολίασε: «Μετά από χρόνια επιστρέφει μία μεγάλη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη και είναι ευκαιρία να βγει ασπροπρόσωπο το βόλεϊ. Η πιο δυνατή ομάδα θα κερδίσει στο τέλος. Για τη δική μου ομάδα από τη στιγμή που κάναμε μία σπουδαία ανατροπή με τον Παναθηναϊκό που μας έφερε εδώ, με αυτό το παιχνίδι θα πορευτούμε στη συνέχεια. Τέλος να ευχηθώ υγεία σε όλους τους αθλητές».

ÊÕÐÅËËÏ / FINAL-4 / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ (MOTION TEAM)
ÊÕÐÅËËÏ / FINAL-4 / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Όπως πέρσι έτσι και φέτος Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δεύτερο ημιτελικό του Final 4 με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη τεθεί φέτος αντιμέτωπες στον τελικό του Λιγκ Καπ και φυσικά στο πρωτάθλημα.

Μπόσκαν: "Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν ανέφερε στην τοποθέτηση του: "Είμαι χαρούμενος που ως προπονητής του Ολυμπιακού συμμετέχω σε αυτό το φάιναλ-4 στη Θεσσαλονίκη. Ο ημιτελικός μας στο Κύπελλο είναι απέναντι στον ΠΑΟΚ όπως γνωρίζετε. Θα είναι ενδιαφέρον παιχνίδι να το παρακολουθήσει κανείς αλλά για εμάς και τον ΠΑΟΚ θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, δύσκολο και για τους δύο. Μέχρι τώρα σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ έχουμε νικήσει, αλλά θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι το αυριανό. Ξέρουν οι παίκτες μου πως ένας ημιτελικός δεν έχει πλεονέκτημα κάποια ομάδα. Ό,τι και αν έγινε στο παρελθόν δεν μετράει, μόνο από εδώ και πέρα. Εύχομαι και οι θεατές να απολαύσουν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες, να παίξουν όσο καλύτερα μπορούν και από το άλλο ζευγάρι και να πιάσουν την καλύτερη απόδοσή τους".

Φιλίποφ: "Να κρατήσουμε το Κύπελλο"

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ τόνισε από την πλευρά του: "Να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους από τη πλευρά μου που δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά για το φάιναλ-4. Είμαι σίγουρος ότι το διήμερο θα είναι γιορτή του βόλεϊ. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, όλοι ξέρουν τους στόχους του Ολυμπιακού. Θέλουμε να κρατήσουμε το Κύπελλο αλλά πρέπει να κερδίσουμε δύο παιχνίδια. Έχουμε απέναντι μας τον ΠΑΟΚ, με καλούς παίκτες και προπονητή. Τον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει καλά. Θα είναι ένα πραγματικό ντέρμπι με υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Καλή επιτυχία σε όλους".

Καλμαζίδης: "Ο ημιτελικός είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι από τα προηγούμενα"

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης τόνισε: "Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν για τη γιορτή του F4, γιατί θέλει πολλή προσπάθεια και δουλειά. Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι θα ήθελα να συγχαρώ την Κηφισιά και την Ορεστιάδα γιατί αυτή είναι η άγρια ομορφιά του κυπέλλου, αφού δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες που δεν είναι τόσο ψηλά, αν και η Κηφισιά είναι ψηλά τα τελευταία χρόνια, να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στον τελικό.

Όσον αφορά το δικό μας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, γνωριζόμαστε μεταξύ μας, μετά τα τόσα παιχνίδια που έχουμε δώσει φέτος, αλλά είναι ένα νέο, διαφορετικό παιχνίδι. Εγώ από την πλευρά μου περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες και οι συντελεστές των ομάδων το θέλουν πολύ".

Σε ερώτηση για τον αν ο Ολυμπιακός έχει ψυχολογικό πλεονέκτημα μετά τις τρεις νίκες που έχει πετύχει φέτος στα ματς με τον ΠΑΟΚ τόνισε: "Η ψυχολογία παίζει τον ρόλο της. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ένα μικρό ψυχολογικό αβαντάζ. Όμως σε αυτές τις καταστάσεις έχουμε ζήσει πολλές φορές και στο παρελθόν και αυτό δεν επηρεάζει τους αθλητές. Τέτοιες καταστάσεις ανατρέπονται και θέλουμε αυτό να γίνει και αυτή τη φορά".

Παντακίδης: "Έτοιμοι να διεκδικήσουμε το τρόπαιο"

Τέλος ο αρχηγός του Δικεφάλου Γιάννης Παντακίδης σημείωσε: "Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που έφεραν μετά από 15 χρόνια μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη. Και οι τέσσερις είναι δυνατές ομάδες. Σαν ΠΑΟΚ είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τον τίτλο και πιστεύω θα φανούμε έτοιμοι για αυτό το τρόπαιο. Η ομάδα μου έχει κίνητρο σε κάθε παιχνίδι, όχι μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε. Δεν πιστεύω ότι επειδή γίνεται το φάιναλ-4 στη Θεσσαλονίκη να έχουμε πίεση. Η ομάδα έχει δείξει τι μπορεί να κάνει και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε καλές εμφανίσεις".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ