ΒΟΛΕΪ

Όλα έτοιμα για τη γιορτή του Λιγκ Καπ

Όλα έτοιμα για τη γιορτή του Λιγκ Καπ

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το Final 4 του Λιγκ Καπ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Σύρο και όλοι εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι θα έχουμε μια γιορτή του βόλεϊ.

Με τη φράση «στη Σύρο ζούμε και αναπνέουμε για το βόλεϊ» ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Λεονταρίτης άνοιξε τη παρουσίαση της συνέντευξη Τύπου του φάιναλ-4 Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» που θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή και το Σάββατο στο γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας» στην Ερμούπολη με τη συμμετοχή του γηπεδούχου ΑΟ Φοίνικα Σύρου, του νταμπλούχου ΠΑΟΚ, του κατόχου του περσινού τίτλου Ολυμπιακού και του Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015.

"Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μας που μας δίνεται η δυνατότητα για άλλη μία φορά να φιλοξενήσουμε στην Σύρο άλλη μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Ζούμε και αναπνέουμε για το βόλεϊ, αγαπάμε την ομάδα μας αλλά έχουμε αποδείξει ότι αγαπάμε το ίδιο το άθλημα και προσπαθούμε να συνεισφέρουμε όσο μπορούμε για να πάρει το βόλεϊ την θέση που του αξίζει", είπε αρχικά ο Λεονταρίτης και πρόσθεσε: "Έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό για την διαμονή των ομάδων, έχουμε εμπειρίες από παλιότερες διοργανώσεις και αυτό το φάιναλ-4 θα είναι μία διοργάνωση που μόνο θετικά θα συζητηθεί. Η ποιότητα των ομάδων είναι γνωστή, φιλοξενούμε τρία μεγάλα ιστορικά σωματεία. Θεωρούμε μεγάλη τιμή που μπορούμε πλέον να βρισκόμαστε ανάμεσα τους. Δεν ξεχνάμε ότι είχαμε την χαρά να κερδίσουμε το 1ο Λιγκ Καπ, οι αγώνες θα είναι υψηλού επιπέδου. Εμείς ως Σύρος έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο, άλλη αθλητική διάσταση".

"Κοντά στο βόλεϊ"

Ο αντιδήμαρχος Σύρου Αλέξης Αθανασίου εκπροσώπησε τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε: "Εκ μέρους του δημάρχου σας καλωσορίζω στη Σύρο. Το νησί μας τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει στο να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις του ελληνικού βόλεϊ, προάγοντας το άθλημα. Ευχαριστώ την Nova για την κάλυψη της διοργάνωσης. Σαν δήμος Ερμούπολης θα είμαστε πάντα αρωγοί έτσι ώστε να αποκτήσει το ελληνικό βόλεϊ περισσότερους φιλάθλους, να μάθει ο κόσμος το ευ αγωνίζεσθαι. Σαν γνήσιος συριανός εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος και αυτός να είναι ο Φοίνικας".

Πιάτσα: "Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι"

O Oλυμπιακός εκπροσωπήθηκε στη συνέντευξη Τύπου από τον πασαδόρο του Ντίμα Φιλίποφ και τον Ρομπέρτο Πιάτσα. O Iταλός προπονητής του Ολυμπιακού εξέφρασε τη συμπάθεια του προς τον αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Λεονταρίτη ο οποίος ως γνωρίζει άριστα την ιταλική γλώσσα και έκανε και τη μετάφραση των δηλώσεων του.

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει δύο τίτλους Λιγκ Καπ, το 2015 στη Γλυφάδα και το 2013 στο Βραχάτι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Πιάτσα είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός της σεζόν. Έχω ακούσει πολλά για τη Σύρο, για την αγάπη της στο βόλεϊ, για το υψηλό επίπεδο κουλτούρας που διαθέτει. Για να είμαι ειλικρινής από τη πρώτη φορά που ήρθα στο νησί τα διαπιστώνω κι εγώ ο ίδιος. Πιστεύω πως για να περάσουμε στον τελικό και για να πάρουμε τον τίτλο πρέπει να τα δώσουμε όλα. Είναι ένας δύσκολος αγώνας και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος. Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Ηρακλής έχει βελτιωθεί πολύ. Περιμένω ένα γεμάτο γήπεδο με τον κόσμο να δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ είπε: «Πρώτα απ'όλα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του νησιού για την άψογη φιλοξενία. Ξέρουμε ότι η Σύρος ζει για το βόλεϊ και είναι χαρά για εμάς τους αθλητές να παίζουμε εδώ. Το Λιγκ Καπ είναι μία μεγάλη γιορτή του βόλεϊ και ελπίζω να γεμίσει το γήπεδο για να απολαύσει ο κόσμος υψηλού επιπέδου βόλεϊ».

Καλμαζίδης: "Δεν υπάρχουν φαβορί"

Ο προπονητής του Γιάννης Καλμαζίδης και ο αρχηγός του Βασίλης Κουρνέτας εκπροσώπησαν τον ΠΑΟΚ στη συνέντευξη Τύπου. Ο δικέφαλος συμμετέχει για δεύτερη φορά σε φάιναλ-4 Λιγκ Καπ μετά το 2013 στο Βραχάτι, ενώ ο Κουρνέτας ως πασαδόρος του Φοίνικα κατέκτησε τον τίτλο στο 1ο Λιγκ Καπ που είχε γίνει τη σεζόν 2011-12.

Αλλά και ο ΠΑΟΚ έζησε τις πρώτες μεγάλες στιγμές του στη Σύρο καθώς κατέκτησε πριν ένα χρόνο το κύπελλο Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ στον Β΄ ημιτελικό θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου και ο τεχνικός του διεφάλου Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Ξέρουμε κάθε φορά που ερχόμαστε στη Σύρο πως όλο το νησί αγαπάει πραγματικά το βόλεϊ. Το νιώθουμε και είναι πολύ ευχάριστο για όλους μας που ασχολούμαστε να το βλέπουμε. Εμείς όπως και όλες οι ομάδες είμαστε εδώ για να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει καλό τουρνουά και θέλω να πιστεύω ότι και οι ομάδες θα ανταπεξέλθουν. Φαβορί δεν υπάρχουν σε τέτοια παιχνίδια. Μπορεί να υπάρχει διαφορά δυναμικότητας αλλά δεν νικάει πάντα ο καλύτερος, ειδικά σε νοκ άουτ παιχνίδια».

Ο Βασίλης Κουρνέτας που πέρασε δύο δημιουργικά χρόνια της καριέρας του στη Σύρο είπε: «Χαίρομαι κάθε φορά που έρχομαι εδώ, πέρασα δύο πολύ καλά χρόνια στη Σύρο. Εύχομαι αυτός ο ζήλος που έχει το νησί να συνεχιστεί για πολλά χρόνια γιατί σίγουρα η επαρχία έχει δώσει ώθηση σε δύσκολους περιόδους. Όσο αφορά το αγωνιστικό, πιστεύω όποια ομάδα βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση θα μπορέσει να φύγει με την κούπα. Δεν θα είναι εύκολο, ειδικά όταν αντιμετωπίζεις τον Φοίνικα στην έδρα του, που δεν έχει χάσει ακόμα φέτος. Εμείς είμαστε σε ανοδική τροχιά και θέλουμε να το δείξουμε στο γήπεδο. Θέλουμε να μιλήσουμε στο γήπεδο γιατί τα λόγια περί φαβορί δεν έχουν νόημα. Εύχομαι και άλλες επαρχιακές πόλεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σύρου».

Νίκολιτς: "Τα πάντα μπορούν να συμβούν"

Ο Ηλίας Λάππας και ο Ντούσκο Νίκολιτς εκπροσώπησαν τον Φοίνικα και παρουσίασαν τους στόχους και τη θέση του συλλόγου λίγες ώρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης. Ο Φοίνικας στον Β΄ημιτελικό θα υποδεχτεί τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ.

Ο Φοίνικας το 2011 κατέκτησε τον τίτλο στο 1ο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και ο αρχηγός της ομάδας Ηλίας Λάππας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Φοίνικας παίρνει μέρος σε άλλο ένα μεγάλο γεγονός. Δείχνει ότι είναι μία ομάδα που έχει καθιερωθεί πλέον στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ και εύχομαι αύριο να κάνουμε κάτι δυνατό. Ακόμα κι αν δεν φτάσουμε στον τελικό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα γεμίσει το γήπεδο. Αύριο θα αντιμετωπίσουμε έναν διαφορετικό ΠΑΟΚ, είναι φαβορί αλλά και εμείς έχουμε ετοιμαστεί κατάλληλα».

Ο προπονητής του οικοδεσπότη Φοίνικα Ντούσκο Νίκολιτς δήλωσε: «Είναι μία πολύ μεγάλη διοργάνωση και είμαι πολύ χαρούμενος που θα γίνει στην Σύρο. Όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες και ευελπιστούν να κατακτήσουν το τρόπαιο. Δεν αποδέχομαι ότι υπάρχει κάποιο φαβορί, είναι νοκ άουτ παιχνίδι και τα πάντα μπορούν να συμβούν».

Ορφανός: "Ξέρουμε την ιστορία της φανέλας που φοράμε"

O προπονητής του Γιάννης Ορφανός και ο κεντρικός του Τάσος Γάτσης εκπροσώπησαν τον Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015 στη συνέντευξη Τύπου για το φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ. Ο Ηρακλής μπορεί να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στη διοργάνωση αλλά κουβαλάει τη μεγάλη κληρονομιά του Γ.Σ.Ηρακλής που μεταξύ άλλων τίτλων το 2012 στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας στο «Δημήτρης Βικέλας» της Σύρου.

Ο Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 θα αντιμετωπίσει στον Α΄ημιτελικό τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός δήλωσε: «Ευχαριστούμε τη Σύρο για την όμορφη φιλοξενία. Για μας η επιστροφή στην Α1 και η είσοδος στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ είναι ήδη μία επιτυχία. Είμαστε χαρούμενοι και ζούμε κάθε στιγμή αυτής της γιορτής. Δεν είμαστε το ίδιο όπως είναι αντίπαλοι μας, δεν φαντάζουμε ως το φαβορί αλλά αυτό έχει και τα θετικά του. Δεν έχουμε άγχος, θα αντιμετωπίσουμε τους αγώνες ελεύθερα και ευελπιστούμε σε μία καλή εμφάνιση ανάλογη της ιστορίας του συλλόγου. Ξέρουμε την ιστορία της φανέλας του φοράμε. Το έχουν συνειδητοποιήσει οι παίκτες κι αυτό φαίνεται στην παρουσία της ομάδας και στον τρόπο που αγωνίζεται είτε κερδίζει είτε χάνει».

Ο κεντρικός του Ηρακλή Τάσος Γάτσης δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά για μας στον Ηρακλή που με την πρώτη χρονιά που επιστρέψαμε στην Volley League, παίρνουμε μέρος σε ένα φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ. Κάποιοι δεν το περίμεναν κιόλας. Θα δοκιμαστούμε σε ένα από τα πιο ωραία γήπεδα της Ελλάδας με καταπληκτικό - βολεϊκό κοινό. Εύχομαι να νικήσει ο καλύτερος. Ο Ολυμπιακός είναι για όλους το φαβορί αλλά κι εμείς θα παλέψουμε για να πάμε στον τελικό».

Πρώτη προπόνηση ο Ηρακλής

Ο Ηρακλής είναι η πρώτη ομάδα που θα προπονηθεί στο «Δημήτριος Βικέλας» στις 16.00, στις 17.30 ο Ολυμπιακός, στις 19.00 ακολουθεί ο Φοίνικας και στις 20.30 ο ΠΑΟΚ με την τεχνική σύσκεψη των ομάδων του τουρνουά να πραγματοποιείται μιάμιση ώρα αργότερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Προπώληση εισιτηρίων

Υπενθυμίζεται ότι η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται σήμερα από 18:00 έως 20:30 και αύριο από 11:00 το πρωί έως 14:30 το μεσημέρι στα γραφεία της Λέσχης Φίλων του ΦΟΙΝΙΚΑ επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου πλησίον της Πλατείας Μιαούλη, ενώ οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν εισιτήρια και αύριο έξω από το γήπεδο λίγο πριν από την έναρξη των αγώνων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΑΛ-4 ΛΙΓΚ ΚΑΠ «ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 2015-16

Γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας» Σύρος

Τηλεοπτική μετάδοση - Novasports-3

Ημιτελικοί - Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

17.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

19.30: Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

Τελικός - Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

21.00: Νικητές ημιτελικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ