ΒΟΛΕΪ

Οι μονομάχοι της Α1

Οι μονομάχοι της Α1
INTIME SPORTS

Το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των ανδρών ξεκινά το Σάββατο (25/10) και το Sport24.gr συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε για τις 12 ομάδες.

Με τον τίτλο του φαβορί ξεκινά η χρονιά για τον Ολυμπιακό ωστόσο όπως και πέρσι δεν αποκλείεται να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση ομάδων όπως είναι ο ενισχυμένος ΠΑΟΚ και ο ανανεωμένος Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια ώρα αρκετές ομάδες μοιάζουν να είναι στο ίδιο καζάνι και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ένα πρωτάθλημα με πολλές ανατροπές και γεμάτο σασπένς. Ας δούμε όμως αναλυτικά τις δώδεκα ομάδες που ρίχνονται το απόγευμα του Σαββάτου στη μάχη της Α1.

Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Τις καλύτερες δυνατές κινήσεις έκανε ο Ολυμπιακός με στόχο να κρατήσει τα κεκτημένα του στον ελληνικό χώρο και να κάνει, εάν τα καταφέρει το βήμα παραπάνω, σε σχέση με πέρσι, στην Ευρώπη.

Αποστολή σίγουρα όχι εύκολη αφού παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι ενισχύθηκαν υπάρχουν και άλλες ομάδες που έκαναν το ίδιο. Το ζητούμενο για τον Δημήτρη Καζάζη είναι να έχει τους παίκτες του υγιείς αφού ήδη πριν ξεκινήσει η χρονιά μέτρησε μία απώλεια, αυτή του Μπόμπι Γιορντάνοφ.

Ο Κάρσον Κλάρκ είναι ικανός να καλύψει το κενό του και να βοηθήσει σημαντικά τους ερυθρόλευκους. Πάντως ο Ολυμπιακός ξεκινά τη σεζόν ως το φαβορί.

Οι μονομάχοι της Α1
INTIME SPORTS

Τι έκανε στις μεταγραφές: Ομάδα που κερδίζει λένε πως δεν αλλάζει και αυτό έκανε σε μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν οκτώ από τους δώδεκα παίκτες της περσινής ομάδας και παράλληλα πρόσθεσαν σε αυτή τον μισό Φοίνικα Σύρου. Τακουρίδης, Πελεκούδας και Ντιάτσκοφ ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα και αναμένεται να βοηθήσουν σημαντικά τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια του για διατήρηση των κεκτημένων.

Από εκεί και πέρα ο Κώστας Προύσαλης επιστρέφει στη χώρα μας έπειτα από την παρουσία του στα γαλλικά γήπεδα, ενώ όπως αναφέραμε νωρίτερα ο Κάρσον Κλαρκ ήρθε για να καλύψει το κενό του Γιορντάνοφ. Τέλος, αποκτήθηκε και ο Ενέα Τζελάτι ως δεύτερος διαγώνιος.

Οι μονομάχοι της Α1

Ο πάγκος: Κάθε χρόνο τον.... διώχνουν και κάθε χρόνο εκεί μένει και σηκώνει κούπες. Ο λόγος για τον Δημήτρη Καζάζη ο οποίος συνεχίζει για μία ακόμα χρονιά στον ερυθρόλευκο πάγκο. Την πρώτη του χρονιά κατέκτησε το τρεμπλ, πέρσι πήρε πρωτάθλημα και Κύπελλο και φέτος ξεκινά μια ακόμα χρονιά έχοντας το πιο γεμάτο ρόστερ που θα μπορούσε να έχει. Στην τρίτη του σεζόν σίγουρα θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα εντός των συνόρων και να κάνει με την ομάδα του το καλύτερο δυνατόν έξω από αυτά.

ΗΡΘΑΝ: Κώστας Προύσαλης (Π. - Ναρμπόν, Γαλλία), Αντρί Ντιάτσκοφ (Α - Ουκρανία, Α.Ο.Φοίνικας Σύρου), Παναγιώτης Πελεκούδας (Κ - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου), Ενέα Τζελάτι (Δ - ΠΑΟΚ), Γιάννης Τακουρίδης (Κ. - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου), Κάρσον Κλαρκ (Δ. - ΗΠΑ)

ΕΜΕΙΝΑΝ: Κώστας Χριστοφιδέλης (A), Θάνος Μαρούλης (Π), Μίλαν Γιούρισιτς (Κ), Γιώργος Στεφάνου (Λ), Μενέλαος Κοκκινάκης (Α), Χρήστος Βολουδάκης (Λ), Νίκος Σμαραγδής (Κ), Σωτήρης Σωτηρίου (Α-Δ).

ΕΦΥΓΑΝ: Λεονάρντο Καλντέιρα (Α - Μπεσίκτας, Τουρκία), Βασίλης Κουρνέτας (Π - ΠΑΟΚ), Χρήστος Κιόσης (Κ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Δ)

Πρόβλεψη: Η διατήρηση των κεκτημένων είναι ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού και για διαθέτει το πιο γεμάτο ρόστερ από όλες τις ομάδες της Α1. Στην αφετηρία των επίσημων υποχρεώσεων μπαίνει ως το φαβορί και μένει να δούμε εάν θα το αποδείξει και στο γήπεδο.

Θέση: 1-4

Αναλυτικά το ρόστερ του Ολυμπιακού:

Οι μονομάχοι της Α1
Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Ο Εθνικός μαζί με την Κηφισιά ήταν πέρσι οι ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος και μεγάλος στόχος είναι να επαναληφθεί η περσινή πορεία ή να μείνει η ομάδα μέσα στην 4αδα.

Πάνω απ΄όλα κάθε αγώνες βόλεϊ στον Έβρο (είτε στην Αλεξανδρούπολη είτε στην Ορεστιάδα) είναι ευκαιρία για γιορτή. Ο Σάκης Μουστακίδης θα έχει δύσκολο έργο αφού έχει να δέσει ένα σύνολο με πολλά νέα πρόσωπα.

Βασική εξάδα, εκτός άλλων απροόπτων, αναμένεται να είναι οι Κίσιτς, Μιχάλι, Παπάζογλου, Τσουκ, Αντρις, Α.Δαλακούρας και λίμπερο ο Δαρίδης.

Οι μονομάχοι της Α1

Τι έκανε στις μεταγραφές: Συνολικά έγιναν 6 μεταγραφές παικτών εκ των οποίων οι τέσσερις είναι οι ξένοι. Τα δύο μεγάλα αστέρια είναι οι Κροάτες Λεό Άντριτς (διαγώνιος) και ο Μπόζινταρ Τσουκ (ακραίος). Ο Ανέστης με ο Κώστας Δαλακούρας μαζί με τους Παπάζογλου, Κιόση αλλά και το λίμπερο Δαρίδη σηκώνουν το βάρος της ομάδας.

Αποχώρησαν οι Ιβάν Ράιτς, Νίκος Αγγελόπουλος, Νικολά Μιγιαήλοβιτς, Ανδρέας Ανδρεάδης, Χρήστος Χρηστουηλίας, Βασίλης Κυριακίδης, Γιάννης Καβαρατζής, Χρήστος Μπουφίδης.

Οι μονομάχοι της Α1

Πάγκος: Για μία ακόμα χρονιά ο Σάκης Μουστακίδης θα κάθεται στην άκρη του πάγκου του Εθνικού. Ο Έλληνας τεχνικός έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων στην Αλεξανδρούπολη με τη δουλειά του και έχει αποδείξει πως ξέρει να φτιάχνει ομάδες. Φέτος το έργο του θα είναι πιο δύσκολο αφού σε σχέση με πέρσι άλλαξαν πολλά πρόσωπα. Άλλωστε και ο ίδιος σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ομάδα του θα χρειαστεί χρόνο ώστε να μπορέσει να αποδώσει το βόλεϊ που μπορεί να παίξει.

ΉΡΘΑΝ: Χρήστος Κιόσης (Κ - Ολυμπιακός), Ζάρκο Κίσιτς (Π. - Γεντίντσβο Βοσνία Ερζ.), Mπόζινταρ Τσουκ (Α - Μαυροβούνιο - Μπούντβα), Θωμάς Δημητριάδης (Α), Λέο Άντριτς (Δ. - Κροατία), Ιβάν Μιχάλι (Κ. Κροατία)

ΈΜΕΙΝΑΝ: Κώστας Δαλακούρας (Α), Ανέστης Δαλακούρας (Α), Θεολόγος Δαρίδης (Λ)., Γιώργος Παπάζογλου (Κ), Σταύρος Κασαμπαλής (Π), Γρηγόρης Κοντοστάθης (Λ)

ΈΦΥΓΑΝ: Ιβάν Ράιτς (Δ), Νικολά Μιγιαήλοβιτς (Α), Νίκος Αγγελόπουλος (Π), Γρηγόρης Σιδηρόπουλος (Π - Σταμάτησε την ενεργό δράση), Ανδρέας Ανδρεάδης (Κ - ΑΕΚ)

Πρόβλεψη: Ο Εθνικός θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει αλλά όταν αυτό συμβεί τότε αναμένεται να διαθέτει και πάλι ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο και θα πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία και φέτος.

Θέση: 1-4

Αναλυτικά το ρόστερ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης:

Οι μονομάχοι της Α1
Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του πρωταθλήματος 2013-14 ήταν ο Α.Ο.Κηφισιάς όχι μόνο γιατί έφτασε μέχρι την 3η θέση της τελικής κατάταξης που ήταν η καλύτερη όλων των εποχών αλλά διότι η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη κατά γενική ομολογία έπαιξε ωραίο και τακτικό βόλεϊ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η Κηφισιά έφτασε μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου χάνοντας από τον Ολυμπιακό ύστερα από σκληρή μάχη στον τελικό της Καλαμάτας.

Οι μονομάχοι της Α1

Τι έκανε στις μεταγραφές: Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει έτσι και η διοίκηση του συλλόγου μαζί με τον Κώστα Αρσενιάδη έκαναν πολλές προσπάθειες να κρατήσουν τον κορμό της ομάδας και να γίνουν επιλεκτικές κινήσεις με σκοπό να διατηρηθεί το ίδιο προφίλ. Ήταν σημαντικό που έμειναν ο πασαδόρος Δημήτρης Νικολάκης και ο διαγώνιος Μίλαν Γιοβάνοβιτς. Ο πρώτος λόγω ενός προβλήματος θα αναγκαστεί να μείνει εκτός και έτσι στη θέση του αποκτήθηκε ο Αμερικανός Κρίστοφερ Όστιν. Νέο αστέρι της ομάδας είναι ο Ισπανός Μάριο Φερέρα ο οποίος καλείται να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο βραζιλιάνος Σοάρες, ενώ η κίνηση «ματ» έγινε με την απόκτηση του Γιάννη Μαντέκα που έφυγε από την ΑΕΚ πριν από 15 ημέρες.

Οι μονομάχοι της Α1

Πάγκος: Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο Κώστας Αρσενιάδης παρέμεινε στην ομάδα και θέλει να φτιάξει μία ομάδα η οποία θα βασίζεται στο τακτικό και αγωνιστικό πλάνο της προηγούμενης περιόδου. Η 3η θέση στο περσινό πρωτάθλημα δεν φούσκωσε τα μυαλά των ανθρώπων της Κηφισιάς και ο Κώστας Αρσενιάδης έθεσε πρώτο στόχο την παραμονή και μετά την 8αδα. Δεν θέλει να συζητάει καν για νέο θαύμα 4αδας.

ΉΡΘΑΝ: Ίωνας Χατζηπροδρόμου (Κ, Κολλέγιο Αθηνών), Θέμης Κοντός (Π, Οδυσσέας Αμαρουσίου), Κρίστοφερ Όστιν (Π, Τάμπερε), Άλβι Σούρδι (Α, Πανελλήνιος), Γιάννης Μαντέκας (Α, ΑΕΚ), Μάριο Φερέρα (Α, Αβινιόν), Γιάννης Ρουμελιωτάκης (Α, ΑΕΚ), Πέτρος Κυπριανός (Π, Ηρακλής)

ΕΜΕΙΝΑΝ: Δημήτρης Νικολάκης (Π), Όλε Κόβαλτσουκ (Α), Δημήτρης Σουλτανόπουλος (Κ), Νίκος Παπαγγελόπουλος (Κ), Κώστας Ταμπουρατζής (Λ), Γιώργος Κάπελας (Λ), Ζόραν Γιοβάνοβιτς (Δ.)

ΈΦΥΓΑΝ: Γιώργος Λένας, Άαρον Μακάλμον, Ιγκόρ Ντε Σόουζα Σοάρες, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Βαγγέλης Μουρούτης, Παναγιώτης Φελερής, Βασίλης Παναγόπουλος, Λυκούργος Ρούσης, Νίκος Κούνας.

Πρόβλεψη: Ανάλογο πρόσωπο με το περσινό φαίνεται ότι θα διαθέτει η Κηφισιά. Ο ΑΟΚ ουσιαστικά έχασε τους δύο βασικούς του ακραίους, ωστόσο οι Μαντέκας, Ρουμελιωτάκης και Φερέρα θα καλύψουν τα συγκεκριμένα κενά. Θα παλέψει και πάλι για την τετράδα.

Θέση: 1-4

Αναλυτικά το ρόστερ της Κηφισιάς:

Οι μονομάχοι της Α1
Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Το «πειρατικό» υψώνει σημαία για έκτη σεζόν στην Volleyleague. Ο εκπρόσωπος της νησιωτικής Ελλάδας όχι μόνο αντιστέκεται στις προκλήσεις και τον ανταγωνισμό αλλά δίνει και το παράδειγμα διατηρώντας με συνέπεια υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.

Με σύμμαχο την υπέροχη βολεϊκή ατμόσφαιρα που ξέρουν να φτιάχνουν οι συριανοί στο «Δ.Βικέλας» οι παίκτες του Φοίνικα Σύρου ετοιμάζονται να απολαύσουν ένα ακόμα ταξίδι στη μεγάλη κατηγορία. Ξέρουν πως εφέτος δεν τους βαραίνει ο τίτλος του φαβορί κι αυτό μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Στον Δ΄όμιλο του Λιγκ Καπ νίκησε 3-2 την Κηφισιά και ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Οι μονομάχοι της Α1
INTIME SPORTS

Τι έκανε στις μεταγραφές: Το καλοκαίρι έγιναν 12 μεταγραφές εκ των οποίων τρεις ξένοι και δύο νέα παιδιά (Τσινός, Βελέντζας) από τον Μ.Αλέξανδρο. Από την περυσινή ομάδα έμειναν ο Νίκος Αρβανίτης και ο Ηλίας Λάππας.

Το μεγάλο αστέρι είναι ο Σέρβος Τόμισλαβ Ντόκιτς ο ο οποίος ύστερα από δύο χρόνια απουσίας και την περιήγηση του στην ρωσική Κρασνοντάρσκ και στον Παμβοχαϊκό επέστρεψε πανηγυρικά στο νησί όπου έχει ζήσει τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του. Ο Μαυροβούνιος πασαδόρος Σίμο Ντάμποβιτς και ο Σλοβένος ακραίος Γιαν Πλάνιτς συνθέτουν την τριάδα των ξένων ενώ ο Ηλίας Λάππας παρέμεινε στην ομάδα για 4η σεζόν και είναι ο μόνος που έμεινε από την παλιά φρουρά.

Οι μονομάχοι της Α1

Πάγκος: Νέο πρόσωπο υπάρχει πλέον στον πάγκο του Φοίνικα Σύρου. Η διοίκηση εμπιστεύτηκε την ομάδα στον Σέρβο προπονητή Ράτκο Παβλίσεβιτς ο οποίος έχει ταυτίσει το όνομα του με τις επιτυχίες της γυναικείας ομάδας του Ερυθρού Αστέρα την τελευταία 8αετία.

ΉΡΘΑΝ: Σίμο Ντάμποβιτς (Π. - Άρης), Νικήτας Εφραιμίδης (Λ. Λαμία), Γιαν Πλάνιντς (Α. Σλοβενία), Βαγγέλης Μουρούτης (Κ. - Κηφισιά), Δημήτρης Χαραλαμπίδης (Κ. - ΠΑΟΚ), Γιώργος Βαλέντζας (Δ. - Μ. Αλέξανδρος Σύρου), Βαγγέλης Τσίνος (Α. - Μ. Αλέξανδρος Σύρου), Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Α. - Παμβοχαϊκός), Λυκούργος Ρούσης (Π. - Κηφισιά), Τόμισλαβ Ντόκιτς (Δ - Παμβοχαϊκός), Χρήστος Παπαδόπουλος (Κ. - Παμβοχαϊκός)

ΈΜΕΙΝΑΝ: Ηλίας Λάππας (Α), Νίκος Αρβανίτης (Α.Λ)

ΈΦΥΓΑΝ: Τόμας Ζατς (Δ - Αυστρία), Πίτερ Γιάνουσεκ (Α - Σλοβακία), Αντρί Ντιάτσκοφ (Α - Ουκρανία, Ολυμπιακός), Παναγιώτης Πελεκούδας (Κ - Ολυμπιακός), Θάνος Τερζής (Π - Παναθηναϊκός)

Πρόβλεψη: Νέα εποχή και για τον Φοίνικα Σύρου τόσο στον πάγκο όσο και στο ρόστερ. Οι Συριανοί με τον Παβλίσεβιτς στον πάγκο τους θέλουν να παραμείνουν στα υψηλά στρώματα της Α1 παρά την μείωση του μπάτζετ τους και λογικά θα τα καταφέρουν.

Θέση: 5-8

Αναλυτικά το ρόστερ του Φοίνικα Σύρου:

Οι μονομάχοι της Α1
Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Δύο πλασαρίσματα μέσα στην πρώτη τριάδα και μία 5η θέση τη σεζόν 2013-14 έχουν αναδείξει τον Παμβοχαϊκό την πιο επιτυχημένη ομάδα της περιφέρειας την τελευταία τριετία στο πρωτάθλημα της Volleyleague. Μετά το επιτυχημένο φινάλε της περσινής σεζόν ο Γιώργος Κλαρούδας πήρε την εντολή να φτιάξει τη νέα ομάδα η οποία θεωρείται ως ένα από τα δυνατά... χαρτιά της κατηγορίας με προοπτική 4αδας.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι η 8αδα αλλά με δεδομένες τις ισορροπίες που διαμορφώνονται αλλά και τη δυναμική της ομάδας πολλοί δεν κρύβουν πλέον το μεγάλο στόχο για είσοδο στην 4αδα.

Οι μονομάχοι της Α1

Τι έκανε στις μεταγραφές: Το καλοκαίρι έγιναν αλλαγές στα 2/3 του ρόστερ καθώς έγιναν οκτώ νέες μεταγραφές και επέστρεψε ο Θάνος Τερζής μετά τη θητεία του στον Α.Ο.Φοίνικά Σύρου.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Ούγγρος ακραίος Σάμπολκς Νέμεθ ο οποίος από τις πρώτες του εμφανίσεις κάνει τη διαφορά μέσα στην ομάδα και εκτός από την υποδοχή αναλαμβάνει όλες τις «χαλασμένες» επιθέσεις. Αποκτήθηκαν τέσσερις ξένοι και σύμφωνα με τον Γιώργο Κλαρούδα η ομάδα του Παμβοχαϊκού δεν έχει ξεδιπλώσει όλες τις αρετές της.

Οι μονομάχοι της Α1

Πάγκος: Ο Γιώργος Κλαρούδας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης μετά το "σώσιμο" της περσινής χρονιάς και την κατάληψη της πέμπτης θέσης. Φέτος η ομάδα αποτελεί ουσιαστικά δικό του δημιούργημα, σε αντίθεση με πέρσι όπου την βρήκε έτοιμη. Ο Παμβοχαϊκός μοιάζει να έχει αρκετές λύσεις αφού στον πάγκο του θα έχει παίκτες όπως ο Ασπιώτης και ο Σαρικεΐσογλου. Ο Γιώργος Κλαρούδας σίγουρα δεν θα έχει εύκολο έργο ωστόσο τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ελπιδοφόρα για το μέλλον της ομάδας στην Α1.

ΉΡΘΑΝ: Θάνος Τερζής (Π. - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου), Άντελιν Τσουκ (Δ - ΑCH Λιουμπλιάνα - Kροατία), Νεμάνια Στεβάνοβιτς (Α. - Ριβιέρα), Σάμπολκς Νέμεθ (Α. - Αζαξιό), Σίμε Βούλιν (Κ, Αζαξιό), Ανδρόνικος Βανδώρος (Α, Λήμνος), Γιώργος Παπαδόπουλος (Κ, Λαμία), Μιχάλης Σαρικεΐσογλου (Κηφισιά)

ΈΜΕΙΝΑΝ: Γιώργος Δρογκάρης (Π), Δημήτρης Ζήσης (Λ), Μάκης Κανέλλος (Κ.), Άκης Ασπιώτης (Δ-Α), Άγγελος Γεωργίου (Π)

ΈΦΥΓΑΝ: Νίκος Καραγιάννης, Τζάρεντ Κράουσε, Γέρνεϊ Ποτόσνικ, Μαριάνο Τζουστινιάνο, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μάρκου, Παύλος Κουζούνης, Μαρκ Ντουσάρμ, Τόμισλαβ Ντόκιτς, Χρήστος Παπαδόπουλος, Παντελής Νούλας.

Πρόβλεψη: Ένα γεμάτο ρόστερ έχει στα χέρια του ο Κλαρούδας κάτι που φάνηκε και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Εκτός απροόπτου ο Παμβοχαϊκός θα παίξει για τις θέσεις 5-8 και πολλά θα εξαρτηθούν από τον Τσουκ.

Θέση: 5-8

Αναλυτικά το ρόστερ του Παμβοχαϊκού:

Οι μονομάχοι της Α1
Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Το βήμα παραπάνω θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ ο οποίος ξεκινά τη σεζόν ως η ομάδα που μοιάζει περισσότερο ικανή να κοντράρει τον Ολυμπιακό.

Φυσικά οι προσδοκίες δεν δημιούργηθηκαν τυχαία, αλλά από τις καλές μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι. Ο πρώτος μεγάλος στόχος του δικεφάλου είναι να μπει στην 4αδα και από εκεί στον τελικό. Η καλύτερη θέση που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ είναι η 3η τη σεζόν 2012-13.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης μετά τη σωτηρία του Παναθηναϊκού την περσινή σεζόν που ισοδυναμούσε με άθλο πήγε στον ΠΑΟΚ με σκοπό να κάνει πρωταθλητισμό.

Οι μονομάχοι της Α1

Τι έκανε στις μεταγραφές: Το "σοκ" από τη φυγή του Λόουσον ήρθε να παγώσει τους πάντες στην ομάδα. Ο Αμερικανός ήταν ο πρώτος που ανανέωσε και ο μοναδικός που υπήρχε στο ρόστερ όταν ανέλαβε ο Καλμαζίδης, ωστόσο κούνησε μαντήλι και ο "δικέφαλος του Βορρά" τρέχει για τον αντικαταστάτη του. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ έκανε σημαντικές μεταγραφές.

Τα μεγάλα αστέρια είναι ο Βενεζουελάνος διαγώνιος Ερνάντο Γκόμεζ που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από επτά χρόνια και ο πασαδόρος Βασίλης Κουρνέτας που έφυγε από τον νταμπλούχο Ολυμπιακό. Αμφότεροι είχαν συνεργαστεί στον Ολυμπιακό την τετραετία 2000-04. Σημαντικές παρουσίες είναι του Αμερικανού κεντρικού Τζάρεντ Μουρ που έκανε πολύ καλό Β΄γύρο με τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη σεζόν αλλά και ο έμπειρος αρχηγός της Εθνικής Ισραήλ Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς.

Οι μονομάχοι της Α1

Πάγκος: Οι συστάσεις είναι περιττές για τον Γιάννη Καλμαζίδη. Ο Έλληνας τεχνικός πέρσι έκανε το δικό του άθλο σώζοντας τον Παναθηναϊκό και εάν είχε λίγο χρόνο ακόμα μπροστά του οι πράσινοι θα έπαιζαν και στα πλέι οφ. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μπορέσει να δημιουργήσει την ομάδα που θέλει ο ΠΑΟΚ. Το έργο του δεν είναι εύκολο αφού έχει να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή, ενώ η φυγή του Λόουσον του δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο. Έχει αποδείξει όμως ότι του αρέσουν τα δύσκολα.

ΉΡΘΑΝ: Δημήτρης Εφραιμίδης (Α), Τάσος Αναστασιάδης (Π - Νίκη Αιγινίου), Βασίλης Κουρνέτας (Π - Ολυμπιακός), Γιάννης Κυριακίδης (Α - Α.Σ.Άρης), Ερνάντο Γκόμεζ (Δ), Δημήτρης Γκαράς (Λ. - Α.Σ.Άρης), Αλέξανδρος Σαμπανάι (Δ - Μίλων), Θανάσης Ντίνας (Κ - Α.Σ.Άρης), Τζάρεντ Μουρ ((ΗΠΑ, Κ - Παναθηναϊκός), Βασίλης Καρασαββίδης (Λ. - Αίαντας Ευόσμου), Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς (Α), Δημοσθένης Μακράκης (Α - Ασκληπιός Τρικάλων)

ΈΜΕΙΝΑΝ: Γιάννης Παντακίδης (Κ)

ΕΦΥΓΑΝ: Χρήστος Στεφανίδης, Δημήτρης Χαραλαμπίδης, Στέλιος Πιπέργιας, Κωνσταντίνος Γεροβασιλείου, Γιέρνι Ποτόσνικ, Λάμπης Μπαμπαλιούτας, Στέλιος Νικηφορίδης, Κάσσανδρος Στίγγας, Μιχάλης Χριστοφορίδης, Αλεξάντερ Μίλκοφ, Σίμο Ντάμποβιτς, Ράιλι Μακίμπιν, Αινείας Τζελάτι.

Πρόβλεψη: Στην αφετηρία της χρονιάς μοιάζει ως ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακού με τη φυγή του Λόουσον να πληγώνει την ομάδα. Περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του αν και εκτός απροόπτου ο ΠΑΟΚ όταν δέσει θα είναι στους τελικούς.

Θέση: 1-4

Αναλυτικά το ρόστερ του ΠΑΟΚ

Οι μονομάχοι της Α1
Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Από καταβολής του τμήματος βόλεϊ οι ομάδες της ΑΕΚ έχουν συνηθίσει να πορεύονται με όνειρα, προδοκίες αλλά και προβλήματα. Η απουσία των τεσσάρων ξένων στο Λιγκ Καπ επειδή δεν είχαν πληρωθεί τα παράβολα των μεταγραφών τους κόστισε τον αποκλεισμό από το φάιναλ-4 της διοργάνωσης κι έτσι η «Ένωση» δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η διοίκηση του τμήματος δίνει καθημερινά της μάχη της επιβίωσης και για να διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο το αγωνιστικό φρόνημα παικτών και προπονητή. Η κατάκτηση του Λιγκ Καπ τον περασμένο Φεβρουάριο στην Αλεξανδρούπολη απογείωσε τις προσδοκίες και δημιούργησε τις βάσεις για μία νέα ομάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι μονομάχοι της Α1
INTIME SPORTS

Τι έκανε στις μεταγραφές: Ούτε μία, ούτε δύο αλλά συνολικά εννιά μεταγραφές έκανε αυτό το καλοκαίρι η ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι απέκτησαν ως επί το πλείστον έμπειρους παίκτες.

Από την περσινή ομάδα έμειναν πλέον μόνοι οι Κατσανεβάκης, Παγιάν, Πέτρογλου και Γκούζντα με τους δύο τελευταίους να ξεπερνούν σημαντικές περιπέτειες με την υγείας τους. Σε ό,τι αφορά τα αποκτήματα ξεχωρίζει ο Ίνοσλαβ Κρνιτς ο οποίος με την εμπειρία του αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ΑΕΚ.

Οι μονομάχοι της Α1

Πάγκος: Την ευθύνη της ομάδας είχε αναλάβει ανεπίσημα ο Χόρχε Ελγκέτα από το τέλος της προηγούμενης σεζόν και σχεδίασε την ομάδα από την οποία πρόσφατα υπήρξαν αποχωρήσεις μεταξύ αυτών και του Γιάννη Μαντέκα που πήγε στην Κηφισιά. Ο Αργεντινός τεχνικός προσπαθεί να κρατήσει την ενότητα και το ηθικό των παικτών σε υψηλό επίπεδο ελπίζοντας παράλληλα πως θα ξεπεραστούν τα προβλήματα. Αν το καταφέρει αυτό η διοίκηση η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες που φτάνουν και εντός της πρώτης 4αδας.

Ήρθαν: Ινοσλαβ Κρνιτς (Π - Κροατία, Λέφσκι Σόφιας Βουλγαρία), Ανδρέας Ανδρεάδης (Κ - Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Βαλεντίν Μπουρκόφσκι (Κ. - Ανόρθωση), Νίκος Αλεξάκης (Κ. - ΓΕΑ), Μπάλσο Ραντούνοβιτς (Α), Τσέντομιρ Ίλιτς (Α-Δ), Δημήτρης Ωρολογάς (Α - ΣΦΠ Χανίων), Ναπολέων Οικονόμου (Α (Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων), Γιάννης Δημητρούδης (Π - Ορεστιάδα), Γιώργος Μιχαλόπουλος (Α - Κολέγιο Αθηνών)

ΈΜΕΙΝΑΝ: Πέτρος Πέτρογλου (Α), Χόρχε Παγιάν (Δ), Κόνραντ Γκούζντα (Λ), Κατσανεβάκης (Κ)

ΈΦΥΓΑΝ: Γκαρσία Τόρες (Κ), Νίκος Κρέτσης (Π), Ντούσαν Νοβοσέλατς (Π - Σερβία), Γιάννης Αλεξίου (Α. - Λαμία), Ηρακλής Παπαδόπουλος (Δ. - Λαμία), Γιάννης Μαντέκας (Α - Κηφισιά)

Πρόβλεψη: Η ΑΕΚ έχει το ρόστερ για να είναι στις υπολογίσιμες δυνάμεις της κατηγορίας αλλά το μεγάλο ερωτηματικό είναι τα εξωαγωνιστικά προβλήματα. Αν βρεθούν λύσεις σε αυτά τότε ο Ελγκέτα έχει τους παίκτες για να κάνει μια αξιόμαχη ομάδα με παίκτη κλειδί τον Κρνιτς.

Θέση: 5-8

Αναλυτικά το ρόστερ της ΑΕΚ:

Οι μονομάχοι της Α1
Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Την 10η συνεχόμενη παρουσία της στην Volleyleague απολαμβάνει ο Γ.Σ.Λαμία και συνεχίζει με την ίδια επιτυχημένη συνταγή για το μεγάλο στόχο της γρήγορης και ασφαλούς παραμονής κι αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την είσοδο στην 8αδα.

Αν και η ομάδα στελεχώθηκε σχετικά αργά η εμπειρία της διοίκησης αλλά και του νέου προπονητή Γιάννη Μέλκα εγγυήθηκαν για έξυπνες και αξιόπιστες επιλογές στη στελέχωση του ρόστερ με γνώμονα τον σφιχτό προϋπολογισμό.

Οι μονομάχοι της Α1

Τι έκανε στις μεταγραφές: Συνολικά έγιναν 11 μεταγραφές παικτών και αποκτήθηκαν τέσσερις ξένοι εκ των οποίων τρεις είναι Αμερικανοί. Από την περσινή ομάδα έμειναν δύο παίκτες.

Τα αδέλφια Μακίμπιν, ο ακραίος Μάντισον και ο πασαδόρος Ρίλεϊ που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ είναι δύο από τα αστέρια της ομάδας, ενώ και ο τρίτος Αμερικανός, ο λίμπερο Τσίπ Μακάνα έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία στις πρώτες εμφανίσεις. Ο Κώστας Γκιρτζίκης επέστρεψε στην Volleyleague για λογαριασμό του Γ.Σ.Λαμία, ενώ το βάρος της επίθεσης σηκώνει ο Βραζιλιάνος Λεόν και ο Ηρακλής Παπαδόπουλος που έχει την ευκαιρία καριέρας για να δείξει την αξία του.

Οι μονομάχοι της Α1

Πάγκος: Ιδιαίτερα δύσκολο έργο αναμένεται να έχει ο Γιάννης Μέλκας ο οποίος ανέλαβε φέτος τις τύχες της ομάδας. Η Λαμία άργησε να στελεχώσει το ρόστερ της φτιάχνοντας ένα κράμα έμπειρων και νεαρών παικτών. Στα πρώτα φιλικά η ομάδα του Μέλκα έχει δείξει αρκετά καλά στοιχεία και δίχως αμφιβολία θα είναι ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο δύσκολα θα εγκαταλείπει κάποιων αγώνα.

ΉΡΘΑΝ: Γιάννης Αλεξίου (Α. - Α.Ε.Κ), Γιάννης Μαδούρας (Κ. - Παναθηναϊκός), Ηρακλής Παπαδόπουλος (Δ. - Α.Ε.Κ.), Ούγκο Ντε Λεόν Γκιμαράες (Α. - Βραζιλία), Αλέξανδρος Χήρας (Κ), Κώστας Βλαχόπουλος (Π), Στράτος Καββαδάς (Α), Μάντισον ΜακΚίμπιν (Α), Ρίλεϊ ΜακΚίμπιν (Π), Κώστας Γκιρτζίκης (Κ - ΣΦΠ Χανίων), Μάθιου Τσιπ (Λ - Χαβάι)

ΈΜΕΙΝΑΝ: Καραγάτσος (Κ), Καββαδάς (Α), Κουτσονίκας (Α-Λ)

ΈΦΥΓΑΝ: Αποχώρησαν οι Νικήτας Εφραιμίδης, Ρουσέλ Λαβάγια, Έρικ Βανς, Αναστάσιος Παπακυριάκου, Χρήστος Αντωνακάκης, Μίχαελ Όλιεμαν, Μανώλης Δημητριάδης, Δημήτρης Ριζόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Μητρόπουλος.

Πρόβλεψη: Φαντάζει ως μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Θα μπορέσει να σωθεί; Δύσκολο αλλά σίγουρα θα το παλέψει. Αν και λογικά θα έχουμε και φέτος πλέι άουτ στο τέλος της χρονιάς.

Θέση: 9-12

Αναλυτικά το ρόστερ της Λαμίας:

Οι μονομάχοι της Α1
Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Από χίλια κύματα πέρασε αυτό το καλοκαίρι ο Άρης. Μέχρι και το τέλος Αυγούστου όλοι είχαν αρχίζει να απελπίζονται με τις διοικητικές και οικονομικές εξελίξεις στον Α.Σ.Άρης αλλά η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου μαζί με τους παράγοντες που παραδοσιακά στηρίζουν το τμήμα βόλεϊ βρήκαν λύσεις και σημαντική χορηγία που εξασφάλισε την υλοποίηση των σχεδίων μιας ομάδας που θα στηριχτεί κατά 95% σε έμπειρους Έλληνες παίκτες.

Η νίκη με 3-0 επί του ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή για το Λιγκ Καπ και η παρθενική πρόκριση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης «απογείωσε» τις προσδοκίες για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. Βέβαια, ο στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή στην Α1.

Οι μονομάχοι της Α1

Τι έκανε στις μεταγραφές: Όπως αναφέραμε και πιο πάνω ο Άρης επέλεξε να αποκτήσει έμπειρους Έλληνες οι οποίοι ξέρουν την κατηγορία.

Κατά τα 2/3 το περσινό ρόστερ ανανεώθηκε καθώς αποκτήθηκαν 8 νέοι αθλητές. Από την περσινή ομάδα έμειναν οι Κυριακίδης, Χατζηπαραδείσης, Χαριτωνίδης και Κουτσονίκας, ενώ πολλά θα στηρίξει οι ομάδα και σε αυτούς που έχουν μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία όπως είναι οι Μπέλος, Μπαμπαλιούτας και Πιπέργιας. Παράλληλα, υπάρχουν νεαροί ταλαντούχοι παίκτες όπως είναι οι Στίγγας, Μαυροβουνιώτης και ο μοναδικός ξένος του ρόστερ, Κόνορ Ντόκερτι.

Οι μονομάχοι της Α1

Πάγκος: Με προπονητή τον Γιώργο Γιάτση που μετά τον κύκλο του σε Λαμία και ΠΑΟΚ επέστρεψε στον πάγκο, ο Άρης ξεκίνησε πιο αργά απ΄όλους προετοιμασία. Ο νεαρός κόουτς εμπιστεύτηκε σε μεγάλο βαθμό παίκτες που ήξερε και έχουν συνεργαστεί ξανά μαζί του. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους μισούς που αποκτήθηκαν ήταν παίκτες του την περσινή περίοδο στον ΠΑΟΚ.

ΗΡΘΑΝ: Μπέλος (Δ. - Παναθηναϊκός), Νικηφορίδης (Α - ΠΑΟΚ), Πιπέργιας (Π - ΠΑΟΚ), Μπαμπαλιούτας (Λ - ΠΑΟΚ), Μαυροβουνιώτης (Α - Νίκη Αιγινίου), Στίγγας (Κ - ΠΑΟΚ), Ντόκερτι Κόνορ (Κ - ΗΠΑ)

ΕΜΕΙΝΑΝ: Χαριτωνίδης (Π.), Κουτσονίκας (Α), Κυριακίδης (Α), Χατζηπαραδείσης (Κ)

ΕΦΥΓΑΝ: Γιάννης Κυριακίδης (Α - Π.Α.Ο.Κ.), Δημήτρης Γκαράς (Λ - ΠΑΟΚ), Αρμενάκης (Δ. - Αλεσάνο), Θεόδωρος Παπαδημητρίου, Κυριάκος Τσομπάνογλου, Τσέντομιρ Ίλιτς (Δ. - ΑΕΚ), Αναστάσιος Γάτσης, Σίμο Ντάμποβιτς (Π - Φοίνικας Σύρου), Ζένια Γκόρτσανιουκ.

Πρόβλεψη: Με το ελληνικό στοιχείο πιο έντονο από ποτέ ο Άρης θα παλέψει και εκείνος με τη σειρά του να αποφύγει τον υποβιβασμό. Από τις ομάδες που φαίνονται να είναι στο ίδιο καζάνι έχει την εμπειρία για να τα καταφέρει.

Θέση: 9-12

Αναλυτικά το ρόστερ του Άρη:

Οι μονομάχοι της Α1
Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Με τον βραχνά των χρεών πάντα να τον κυνηγάει ο Παναθηναϊκός προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να κάνει μία νέα αρχή. Πρώτος στόχος για το άκρως ανανεωμένο τριφύλλι είναι να βγάλει από πάνω του το άγχος των πλέι άουτ και να πάει ένα βήμα παραπάνω.

Το ρόστερ του δείχνει ικανό να τον βάλει μέσα στην πρώτη οκτάδα κάτι που έχει να συμβεί εδώ και τρία χρόνια. Από τη σεζόν 2011-12 και έπειτα ο Παναθηναϊκός έπαιζε πάντοτε πλέι άουτ και οι πράσινοι μπορούν φέτος να το αλλάξουν αυτό.

Άλλωστε και πέρσι θα τα είχαν καταφέρει εάν ο Γιάννης Καλμαζίδης ήταν από την αρχή στον πάγκο τους. Με τα "εάν" και τα "θα", όμως, δεν γράφεται ιστορία.

Οι μονομάχοι της Α1
INTIME SPORTS

Τι έκανε στις μεταγραφές: Στο αγωνιστικό κομμάτι σίγουρα ξεχωρίζει η επιστροφή του Σωτήρη Πανταλέων στην ομάδα αλλά και εκείνη του Θανάση Πρωτοψάλτη ο οποίος πέρσι έκανε εξαιρετική περίοδο με την Κηφισιά.

"Μαέστρος" παραμένει ο Κώστας Στιβαχτής, ο οποίος μαζί με τον Αλέξανδρο Πολυχρονιάδη είναι οι μόνοι οι οποίοι παρέμειναν από το περσινό ρόστερ. Παράλληλα, στις θέσεις των ξένων αποκτήθηκαν οι Τζάιρο Χόι (Ολλανδός κεντρικός 36 ετών), ο Μπράιαν Κουκ (Αμερικανός ακραίος 22 ετών) και ο Μίκαλ Καμίνσκι (Πολωνός διαγώνιος 27 ετών).

Την ίδια στιγμή για να προσφέρουν λύσεις από τον πάγκο αποκτήθηκαν και οι Δημήτρης Ψάρρης, Αλέξανδρος Αριστόπουλος, Αλέξανδρος Μπούρας, Δημήτρης Δημητριάδης, Αθανάσιος Σάμαντας, Βαγγέλης Λουκάς και Παναγιώτης Αδαμόπουλος.

Οι μονομάχοι της Α1

Ο πάγκος: Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος επιστρέφει στα πράσινα και κάθεται πλέον στον πάγκο της ομάδας. Η αξία του είναι γνωστή και θέλει να βοηθήσει και εκείνος από την πλευρά του ώστε ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να επανέλθει σιγά σιγά στις κορυφαίες θέσεις της Α1. Η αποστολή μόνο εύκολη δεν είναι αλλά στόχος του είναι η ομάδα να βαδίσει βήμα βήμα ώστε να μπορέσει στο μέλλον να πρωταγωνιστήσει και πάλι. Στα χέρια του έχει μια ολοκαίνουργια ομάδα η οποία ουσιαστικά έχει μία πολύ καλή επτάδα και παίκτες που μπορούν να δώσουν συγκεκριμένες λύσεις από τον πάγκο.

ΗΡΘΑΝ: Σωτήρης Πανταλέων (Κάννες), Θανάσης Πρωτοψάλτης (Κηφισιά), Τζάιρο Χόι (Μιτελντόιτσλαντ), Μπράιαν Κουκ (Στάνφορντ), Μίκαλ Καμίνσκι (Τσεστόχοβα), Δημήτρης Ψάρρης (Παλλήνη), Αλέξανδρος Αριστόπουλος (Σ.Α.Κ.Α.), Αλέξανδρος Μπούρας (Κηφισιά), Δημήτρης Δημητριάδης (Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων), Αθανάσιος Σάμαντας (Α.Ο.Ν.Α.), Βαγγέλης Λουκάς (Α.Ο.Ν.Α.), Παναγιώτης Αδαμόπουλος (Πανερυθραϊκός)

ΈΜΕΙΝΑΝ: Κώστας Στιβαχτής, Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης

ΈΦΥΓΑΝ: Καπίρης (Α - Χανιά), Μουρ (Κ - ΠΑΟΚ), Αμορόσο (Κ.), Γκάλιτς (Α.), Λιόντας (Π. - Πανερυθραϊκός), Μαδούρας (Κ. - Λαμία)

Πρόβλεψη: Ξεκάθαρος στόχος του Παναθηναϊκού είναι να ξεφύγει έπειτα από τρία χρόνια από την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι άουτ. Αποστολή η οποία δεν είναι εύκολη, αλλά οι πράσινοι μπορούν αν είναι μέσα στην οκτάδα.

Θέση: 5-8

Αναλυτικά το ρόστερ του Παναθηναϊκού:

Οι μονομάχοι της Α1
Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Την παρθενική της είσοδο στην Volleyleague ετοιμάζεται να κάνει η Μ.Ε.Ν.Τ. Ο ιστορικός σύλλογος της Τούμπας την τελευταία δεκαετία έκανε μεγάλη και σοβαρή επένδυση στο βόλεϊ και δικαιώθηκε με την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία. Μάλιστα η δημιουργία του Τ.Α.Α. μετράει λίγες ημέρες ζωής και προέκυψε μετά από συνένωση με την Ενωση Τούμπας.

Η Μ.Ε.Ν.Τ. έκανε τη μεγάλη έκπληξη τη σεζόν 2013-14. Αν και τερμάτισε πίσω από την Ορεστιάδα στο πρωτάθλημα του Γ΄ομίλου Α2 ανδρών στα μπαράζ κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση μεταξύ των ομάδων που ήταν δευτεραθλήτριες και στη συνέχεια να πάρει και τον τίτλο της κατηγορίας αλλά και την πανηγυρική άνοδο μέσω των μπαράζ που έγιναν στη Νέα Πέραμο και στην Ορεστιάδα.

Οι μονομάχοι της Α1

Τι έκανε στις μεταγραφές: Το καλοκαίρι έγιναν 10 μεταγραφές εκ των οποίων οι δύο είναι ξένοι αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη για τρεις. Αυτό αποδεικνύει τη θέληση των ανθρώπων του συλλόγου να διατηρήσουν το τμήμα στην ελίτ του ελληνικού βόλεϊ ενισχύοντας την εκπροσώπηση των ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Το μεγάλο της αστέρι είναι ο κεντρικός Τζούλιαν Μπίσετ από την Αγία Λουκία, ενώ ξεχωρίζει και ο έμπειρος Ιταλός πασαδόρος Ματέο Πάρις. Ο Δημήτρης Χατζηηλιάδης και ο Ζένια Γκόρτσανιουκ θα σηκώσουν μεγάλο βάρος, ενώ χρονιά πρόκληση θα είναι για τον διαγώνιο Χαράλαμπο Σακόγλου αλλά και για τον έμπειρο λίμπερο Γιώργο Κνάπεκ.

Οι μονομάχοι της Α1

Πάγκος: Ο Σπύρος Γκολίτσης είναι στο τιμόνι της ομάδας από το 2003 και είναι ο μακροβιότερος προπονητής στον πάγκο των 12 ομάδων του νέου πρωταθλήματος. Πρώτος στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Στη συνέχεια θέλει να αποφύγει τα πλέι άουτ μέσω πλασαρίσματος στην 8αδα. Αναμένεται να στηριχτεί στους Σακόγλου, Χατζηηλιάδη, Μπίσετ, Πάρις, Σφενδυλάκη, Αντιφάκο και Κνάπεκ.

ΉΡΘΑΝ: Νίνο Παπαπαναγιώτου (Δ - Αίας Ευόσμου), Τζούλιαν Μπισέτ (Κ - Αγία Λουκία), Γιώργος Σφενδυλάκης (Κ - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου), Ματέο Πάρις (Π. - Ιταλία), Νίκος Παντίρης (Π. - Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΕΜΕΙΝΑΝ: Χαράλαμπος Σακόγλου (Δ), Δημήτρης Χρυσάφης (Α), Αργύρης Αντιφάκος (Κ), Δημήτρης Χατζηηλιάδης (Α), Γιάννης Παπαϊακώβου (Κ), Γιώργος Κνάπεκ (Λ).

ΕΦΥΓΑΝ: Γιάννης Παραδεισιανός (Κ), Δημήτρης Βέλο (Δ - Νέα Μουδανιά), Χρήστος Μπαλάσκας (Π), Γιάννης Τσακογιάννης (Λ - Ροδίων Αθλεσης), Γιώργος Κωσταρέλλης (Κ - σταματάει ενεργό δράση), Θεόδωρος Μποζίδης (Γ.Σ.Ηρακλής), Θωμάς Δημητριάδης (Α - Εθνικός Αλεξανδρούπολης).

Πρόβλεψη: Ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Άρη, τη Λαμία και την Ορεστιάδα. Στην αφετηρία μοιάζουν να είναι οι πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας και θα δώσουν μάχη για την παραμονή τους.

Θέση: 9-12

Αναλυτικά το ρόστερ της ΜΕΝΤ:

Οι μονομάχοι της Α1
Οι μονομάχοι της Α1

Tips: Μετά από επτά χρόνια απουσίας ο Α.Ο.Ορεστιάδας γύρισε στην Volleyleague με στόχο να μείνει και να μην ξαναμπεί σε περιπέτειες.

Με σύμβουλο τα λάθη του παρελθόντως και κουβαλώντας τη βαριά παράδοση από τη χρυσή εποχή δύο δεκαετιών (1986-2006) ο ακριτικός σύλλογος προσπαθεί να αντέξει τον ανταγωνισμό φτιάχνοντας μια νέα ομάδα. Το μεγάλο στοίχημα για όλους στην Ορεστιάδα είναι η αναβίωση των ακαδημιών που θα αναδείξουν και πάλι μεγάλα ταλέντα όπως ο Νίκος Σαμαράς, ο Αντώνης Τσακιρόπουλος, ο Θεόδωρος Μποζίδης κ.α.

Οι μονομάχοι της Α1

Τι έκανε στις μεταγραφές: Το καλοκαίρι έγιναν 7 μεταγραφές εκ των οποίων τέσσερις ξένοι. Στόχος άλλωστε των ανθρώπων της ομάδας δεν είναι μόνο η άνοδος αλλά η παραμονή της ομάδας στην Α1. Το μεγάλο της αστέρι στην επίθεση είναι ο βραζιλιάνος Λούνα Ροντρίγκεζ Αλεσάντρο, ενώ οι δύο μεταγραφές Ελλήνων που ήταν και οι ακρογωνιαίοι λίθοι του σχεδιασμού ήταν ο πασαδόρος Μανώλης Δημητριάδης και ο ακραίος Δημήτρης Ριζόπουλος που ήρθαν από τον Γ.Σ.Λαμία.

Οι μονομάχοι της Α1

Πάγκος: Αλλαγή είχαμε και στον πάγκο αφού παρά την άνοδο η διοίκηση της ομάδας αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή προπονητή. Έτσι, ανέλαβε ο Κώστας Δεληκώστας στη θέση του Νίκου Αντωνιάδη ο οποίος πήρε μετάθεση στη Ρόδο και ανέλαβε τη Ροδίων Άθλεσις. Ο Δεληκώστας βασίστηκε σε δύο γνώριμους του από τη Λαμία σε ό,τι αφορά τον ελληνικό κορμό, ενώ αποκτήθηκαν ξένοι με εμπειρία. Πρώτος στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και στη συνέχεια να αποφύγει τα πλέι άουτ μέσω πλασαρίσματος στην 8αδα.

ΕΜΕΙΝΑΝ: Δημήτρης Ριζόπουλος (Α - Γ.Σ.Λαμία), Μανώλης Δημητριάδης (Π - Γ.Σ.Λαμία), Γκιλιέρμε Φερέιρα ντα Σίλβα (Α. - Μινέιρο), Γκρέγκορι Μανν (Α. - Αυστραλία), Λούνα Ροντρίγκεζ Αλεσάντρο (Δ. - Βραζιλία), Ράιαν Σκοτ Τόμσον (Α - ΗΠΑ), Γιώργος Πεντίδης (Κ - Νέα Βύσσα)

ΗΡΘΑΝ: Δημήτρης Βλασακίδης (Α - Λ), Θεόδωρος Χουσίδης (Κ), Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Λ), Πασχάλης Ποτολίδης (Κ), Γιάννης Δημητρούδης (Π.)

ΕΦΥΓΑΝ: Βασίλης Προδρομίδης, Γιώργος Δούλιας, Γιάννης Δημητρούδης, Πέτρος Κοφίδης, Βασίλης Νένογλου, Θεόδωρος Χουσίδης. Σταμάτησε την ενεργό δράση: Στέλιος Κεμανετζής.

Πρόβλεψη: Η Ορεστιάδα επανήλθε και θέλει να μείνει. Σίγουρα καθοριστικό ρόλο θα παίξει η έδρα της η οποία είναι δεδομένο ότι θα είναι κατάμεστη σε κάθε παιχνίδι. Μάχη για την παραμονή λοιπόν και βλέπουμε...

Θέση: 9-12

Αναλυτικά το ρόστερ της Ορεστιάδας:

Οι μονομάχοι της Α1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ