ΒΟΛΕΪ

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών
INTIME SPORTS

Ο σχεδιασμός των ομάδων της Α1 βόλεϊ των γυναικών για την επόμενη περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και το Sport24.gr καταγράφει τα όσα έχουν γίνει.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας περιόδου έχει ξεκινήσει με τις ομάδες να ετοιμάζονται σε λίγες μέρες να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους. Tο Sport24.gr καταγράφει τις κινήσεις που έχουν γίνει αλλά και εκείνες που είναι στα σκαριά.

Αναλυτικά όλα όσα έχουν γίνει:

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Ολυμπιακός: Η πρώτη ομάδα που ολοκλήρωσε το ρόστερ της είναι ο Ολυμπιακός κρατώντας και μια ακόμα για τον Δεκέμβρη εάν χρειαστεί. Οι θέσεις των κεντρικών έχουν καλυφθεί από τις Γιώτα, Λαμπρούση και Κωνσταντινίδου, στην πάσα θα βρίσκονται οι Χριστοδούλου και η Τέζα. Στις ακραίες υπάρχουν η Μπραμπόροβα, η Κοσμά, η Κωνσταντίνου, η Βλαχάκη, ενώ διαγώνια θα είναι τελικά η Μποσκάτσι η οποία πήρε τη θέση της Στεπανένκο.

Βασικό λίμπερο της ομάδας για μία ακόμα χρονιά θα είναι η Αρέτα Κονόμι η οποία θα παραμείνει και εκείνη στην ομάδα.

Το ρόστερ της επόμενης περιόδου

Όνομα Ηλικία Θέση
Στέλλα Χριστοδούλου 23 Πασαδόρος
Αρετή Τέζα 34 Πασαδόρος
Κατερίνα Γιώτα 24 Κεντρική
Τζίνα Λαμπρούση 21 Κεντρική
Αλίκη Κωνσταντινίδου 25 Κεντρική
Σοφία Κοσμά 21 Ακραία
Μανωλίνα Κωνσταντίνου 21 Ακραία
Κωνσταντίνα Βλαχάκη 19 Ακραία
Ιβάνα Μπραμπόροβα 29 Ακραία
Λετίσια Μποσκάτσι 28 Διαγώνια
Αρέτα Κονόμι 25 Λίμπερο

Προπονητής: Γιάννης Νικολάκης

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

ΑΕΚ: Την τελική του μορφή αρχίζει και παίρνει το ρόστερ της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ.

Η Γιακουμή έμεινε στην ομάδα, ενώ αποκτήθηκαν οι Κακουράτου και Παρασκάκη. Στο ρόστερ της ομάδας προστέθηκαν και η Λαγουδάκη με την Νικούλη οι οποίες αναμένεται να βοηθήσουν, ενώ τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθούν ακόμα τέσσερις κινήσεις.

Ο λόγος για την παραμονή της Ιβάνοβα και την απόκτηση των Αργυροπούλου, Κατσαντώνη και Κουνάδη. Τέλος στην ομάδα θα παραμείνει και η Ζωή Φάκη, αναζητείται ακόμα μία κεντρική και θα συμπληρωθεί το ρόστερ και με κορίτσια από την ομάδα νεανίδων.

Όνομα Ηλικία Θέση
Γιούλη Παρασκάκη 33 Πασαδόρος
Φαίη Κουνάδη 31 Πασαδόρος
Δήμητρα Γιακουμή 32 Κεντρική
Βάσω Νικούλη 30 Κεντρική
Κεντρική
Ιζαμπέλα Ιβάνοβα 22 Ακραία
Στέλλα Λαγουδάκη 27 Ακραία
Ευδοξία Αργυροπούλου 28 Ακραία
Ακραία
Ιωάννα Κατσαντώνη 26 Διαγώνια
Ζωή Φάκη 16 Διαγώνια
Ξένια Κακουράτου Λίμπερο

Προπονητής: Μανώλης Ρουμελιώτης

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Παναθηναϊκός: Το ρόστερ του ολοκλήρωσε και ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι κράτησαν τον βασικό τους κορμό κάτι που αποτελούσε προτεραιότητα των ανθρώπων του συλλόγου. Τσίμα, Καββαδία, Γκούζου, Μερτέκη ανανέωσαν. Στο μεταγραφικό παζάρι ο Παναθηναϊκός απέκτησε από την ελληνική αγορά την Ναταλία Μεταξά, την Εύη Χρήστου, την Πέννυ Ρόγκα και την Άντζελα Βαμβακούση.

Η θέση της βασικής πασαδόρου καλύφθηκε με την απόκτηση της Σοριάνα Πατσέκο από τη Βενεζουέλα, ενώ αναπληρωματική της θα είναι η μικρή Χαρά Παπαδοπούλου. Στη θέση της Ανθής Βασιλαντωνάκη η οποία θα συνεχίσει στην Ιταλία αποκτήθηκε η Αντριάνα Βίλκου.

Την ίδια ώρα η Τζόρτζια Τσατσούρι θα παραμείνει στην ομάδα αλλάζοντας θέση και από κεντρική θα δοκιμάσει ως ακραία κάτι που ήθελε να κάνει.

Το ρόστερ της επόμενης περιόδου

Όνομα Ηλικία Θέση
Σοριάνα Πατσέκο 27 Πασαδόρος
Χαρά Παπαδοπούλου 18 Πασαδόρος
Ράνια Γκούζου 33 Κεντρική
Αγγελική Καββαδία 20 Κεντρική
Ναταλία Μεταξά 22 Κεντρική
Τζόρτζια Τσατσούρι 19 Κεντρική - Ακραία
Ζένια Τσίμα 28 Ακραία
Ευαγγελία Μερτέκη 23 Ακραία
Εύη Χρήστου 27 Ακραία
Αντριάνα Βίλκου 23 Διαγώνια - Ακραία
Ηλιάνα Γιαννακοπούλου 18 Ακραία - Διαγώνια
Πέννυ Ρόγκα 27 Λίμπερο
Άντζελα Βαμβακούση 21 Λίμπερο

Προπονητής: Γιώργος Ρούσης

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Πανναξιακός: Μπορεί να άργησε αλλά ο Πανναξιακός ξεκίνησε τις ανακοινώσεις αθλητριών.

Οι συμφωνίες που είχαν γίνει γνωστές εδώ και καιρό πήραν επίσημη μορφή με ανακοινώσει. Λαδένη, Σαλούστρου και Κελεσίδου είναι πλέον και επίσημα κάτοικοι Νάξου, ενώ το ίδιο συνέβη και με την Τσέσλαρ η οποία θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά στο νησί.

Παράλληλα, αποκτήθηκαν και τρεις νεαρές αθλήτριες. Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Πασσιά, την Ελεάννα Πολίτη και την Τάνια Κουτσιούπη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκαν και οι κινήσεις αφού αναμένεται σύντομα να έχουμε και συνέχεια.

Τέλος παίκτρια του Πανναξιακού πρέπει να θεωρείται και η Σία Τοτσίδου.

Το ρόστερ της επόμενης περιόδου: Τσέσλαρ, Πασσιά (πασαδόροι), Σαλούστρου, Κουτσιούπη (κεντρικές), Λαδένη (ακραία), Κελεσίδου, Πολίτη (λίμπερο)

Όνομα Ηλικία Θέση
Κριστίνα Τσέσλαρ 29 Πασαδόρος
Κωνσταντίνα Πασσιά 21 Πασαδόρος
Μελίνα Εμμανουηλίδου 20 Κεντρική
Άννα Σαλούστρου 29 Κεντρική
Τάνια Κουτσιούπη 18 Κεντρική
Σία Τοτσίδου 25 Ακραία
Αφροδίτη Λαδένη 21 Ακραία
Ειρήνη Κελεσίδου 23 Λίμπερο
Ελεάννα Πολίτη 18 Λίμπερο

Προπονητής: Ζόραν Κόβατσιτς

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

ΟΠΕ Ρεθύμνου: Τον περσινό του κορμό κράτησε σε μεγάλο βαθμό ο ΟΠΕ Ρεθύμνου.

Οι περισσότερες αθλήτριες έχουν ήδη ανανεώσει τη συνεργασία τους με τον Σύλλογο και πιο συγκεκριμένα οι Αθηνά Ροδινού, Σοφία Χατζοπούλου, Μάγδα Δραμιτινού, Μαριλί Βροντάκη, Μαρία Μυτηλιναίου, Ελένη Σμπιράκη, Ιρίνα Φεντότοβα και Φιντάνκα Σαπαρέφσκα.

Παράλληλα, η ομάδα του Ρεθύμνου περιμένει να ολοκληρωθεί το ρόστερ της με την απόκτηση τριών αθλητριών από το εξωτερικό.

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Ηρακλής: Ανατροπή δεδομένων είχαμε στον Ηρακλή. Μπορεί από την ομάδα να έχουν αποχωρήσει ήδη οι Ελένη Κωνσταντινίδου, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου, Όλγα Στράντζαλη, Μαριαλένα Αρτακιανού, ωστόσο, γίνονται προσπάθειες ώστε να αποκτηθούν κάποιες παίκτριες για να βοηθήσουν τα νεαρά κορίτσια που έχουν απομείνει στην ομάδα.

Ήδη στην ομάδα παρέμεινε η Κλαίρη Βέλλιου η οποία θα είναι και η βασική ακραία, ενώ παρέμειναν και οι Κατερίνα Αλτίνη, Νατάσα Καλαΐτζίδου, Γιώτα Δαμιανίδου, Άννα Δάρδα και Αμαρυλλίς Ηλιάδου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει συμφωνία και με την Γιακιμόβσκα η οποία πέρσι έπαιζε στον Ηρακλή Κηφισιάς.

Τη θέση της λίμπερο στην ομάδα θα καλύψει η Μαρία Παλτιμσιζόγλου η οποία αποκτήθηκε από τους Μακεδόνες Αξιού, ενώ τρίτη ακραία στην ομάδα θα είναι η Έφη Καρατερζή. Μία από τις δυο πασαδόρους της ομάδας θα είναι η Βασιλική Κουσιδώνη από τον ΔΑΣΩ με την Μαρία Στεφανίδου να προστίθεται στις κεντρικές.

Στον Ηρακλή επέστρεψε και η Νικολέτα Καραφουλίδου, ενώ αποκτήθηκε η Άννα Αγγελοπούλου.

Το ρόστερ της επόμενης περιόδου:

Όνομα Ηλικία Θέση
Στελλα Τουκμενιδου 16 Πασαδόρος
Βασιλική Κουσιδώνη 15 Πασαδόρος
Μαρία Σεφανίδου 19 Κεντρική
Άννα Δάρδα 17 Κεντρική
Νικολέτα Καραφουλίδου 21 Κεντρική
Έλενα Πάντεβα 19 Ακραία
Κλαίρη Βέλλιου 20 Ακραία
Γιώτα Δαμιανίδου 18 Ακραία
Έφη Καρατερζή 18 Ακραία
Άννα Αγγελοπουλου 16 Ακραία
Κατερίνα Αλτίνη 22 Διαγώνια
Μαρία Παλτιμσιζόγλου 22 Λίμπερο

Προπονητής: Γιάννης Πετίδης

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Μακεδόνες: Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε αρκετές αλλαγές στον κορμό της αφού κάποιες αθλήτριες αποχώρησαν και έπρεπε να αντικατασταθούν. Από την ομάδα έφυγαν οι Βεργίδου (ΑΟ Θήρας), Μεταξά (Παναθηναϊκός), Τυφλιώρη (Άρης), Δραγουμάνου, Παντελίδου (Ανατόλια) και Παλτιμσιζόγλου (Ηρακλής).

Ήδη, ανανέωσε το λίμπερο της ομάδα, Βιβή Αναγνώστου, ενώ αποκτήθηκαν η Μαρία Γάτση από τον Άρη, η Ιωάννα Πολυνοπούλου από τη Νέα Γενεά, η Μαριάντζελα Χαραβελούλη από τον Φιλαθλητικό Λάρισας, η Ελένη Σπανού από τον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης και η Κορίνα Γιαννούλη από τον Ασκληπιό Τρικάλων. Την απόκτηση τριών ακόμα κοριτσιών, τόσο για τη γυναικεία ομάδα, όσο και για τα χαμηλότερα κλιμάκια, ανακοίνωσαν οι Μακεδόνες Αξιού.

Η Ελένη Γκοβεδάρου είναι 1.86 και αγωνίζεται ως ακραία, η Ευφροσύνη Αλεξάκου αναμένεται να βοηθήσει και στις νεάνιδες, αποκτήθηκε επίσης η Μαρία Μυρίδου, με υποσχετική από τον Αία Ευόσμου. Το τελευταίο απόκτημα είναι η Σοφία Μπούσια που αγωνίζεται ως κεντρική.

Παράλληλα, η Ελευθεριά Μηλοβιανού αποσύρθηκε από τα γήπεδα.

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Μαρκόπουλο: Στην ομάδα του Μαρκόπουλου θα συνεχίσουν δύο από τα σημαντικότερα όπλα της ομάδας την περσινή περίοδο. Ο λόγος για την Αλεξάνδρα Ψωμά και την Νάσια Λιάγκη. Παράλληλα, υπάρχει συμφωνία με την Νατάσα Κωνσταντώνη.

Βασική πασαδόρος της ομάδας θα είναι η Αμερικανίδα Κρίστιν Κάρπεντερ η οποία μαζί με την Σταύρια Πολυδώρου θα είναι οι δύο πασαδόροι του ΑΟΜ. Την ίδια ώρα στο Μαρκόπουλο θα συνεχίσουν οι αδερφές Γιαννέλου και η Βιργινία Δικαιούλια. Λύσεις θα προσφέρει η έμπειρη Βραζιλιάνα Ρενάτα Λουσία Σμουτζ η οποία στα 36 της θα κληθεί να βοηθήσει τη νεανική ομάδα του Μαρκόπουλου.

Αντίθετα, αποχώρησαν η Αναστασία Γεωργιάδου η οποία θα συνεχίσει στον Ηρακλή Κηφισιάς και οι αδερφές Ζήση.

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Ηλιούπολη: Στην ομάδα της Ηλιούπολης έχουμε τρεις ανανεώσεις. Ο λόγος για την ακραία Γεωργία Μπόκα, την κεντρική Αναστασία Μαρκοπούλου και την ακραία Μάρθα Κούρδογλου. Είναι φανερό ότι σκοπός της διοίκησης είναι να κρατήσει τον περσινό κορμό και με τις κατάλληλες προσθήκες να κάνει την ομάδα ανταγωνιστική στην κορυφαία κατηγορία.

Στο μεταγραφικό κομμάτι αποκτήθηκαν η Μάρβη Γιοβάνη για τη θέση της διαγώνιας, η έμπειρη κεντρική Κατερίνα Σταυροπούλου, αλλά και οι μικρές Σεβαστή Μπανίκα, Λαμπρινή Μπανίκα και Μαριφένια Πατεράκη από την Ένωση Βύρωνα, αλλά και η Ζωή Γεωργίου από τον Παναθηναϊκό.

Στις τελευταίες κινήσεις της ομάδας προστέθηκαν στο ρόστερ η Σοφία Γκιαούρη για τη θέση της λίμπερο, ενώ τόσο στη συγκεκριμένη θέση όσο και ως ακραία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της η Μαρίνα Αργυροπούλου.

Η ομάδα της Ηλιούπολης ενισχύθηκε με την απόκτηση δύο ξένων αθλητριών. Η πρώτη όπως αναμενόταν αγωνίζεται ως πασαδόρος και είναι η Τες Έντουαρτας. Μάλιστα, η 26χρονη Καναδή βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, ενώ σε περίπου δέκα ημέρες θα έρθει και η Έμιλι Αλέξις η οποία αγωνίζεται ως ακραία.

Το ρόστερ της επόμενης περιόδου: Έντουαρτς, Γεωργίου (Πασαδόρος), Αλέξις, Αργυροπούλου, Μπόκα, Λ. Μπανίκα (Ακραίες), Μαρκοπούλου, Σταυροπούλου, Πατεράκη, Καπέλλου (Κεντρικές), Γιοβάνη, Μπανίκα (Διαγώνιες), Γκιαούρη (λίμπερο)

Όνομα Ηλικία Θέση
Τες Έντουαρτς Πασαδόρος
Ζωή Γεωργίου Πασαδόρος
Αναστασία Μαρκοπούλου Κεντρική
Κατερίνα Σταυροπούλου Κεντρική
Ευαγγελία Καπέλλου Κεντρική
Μαριφένεια Πατεράκη Κεντρική
Γεωργία Μπόκα Ακραία
Έμιλι Αλέξις Ακραία
Σεβαστή Μπανίκα Ακραία
Μαρίνα Αργυροπούλου Ακραία
Μάρβη Γιοβάνη Διαγώνια
Λαμπρινή Μπανίκα Διαγώνια
Σοφία Γκιαούρη Λίμπερο

Προπονήτρια: Δήμητρα Λυκογιάννη

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

A.O. Θήρας: Η ομάδα της Σαντορίνης έχει βάλει πλώρη για τετράδα. Με το ρόστερ που έχει δημιουργήσει έχει φτιάξει μία ομάδα ικανή να κάνει μια εξαιρετική πορεία. Κράτησε τις Νίκη Μουντάκη, Ιωσηφίνα και Μαριάννα Ψυλλάκη, ενώ απέκτησε τις Τένεβα, Οικονομίδου, Καββαθά, Αρτακιανού, Καρπουζά, Βαρουδάκη, Βεργίδου και Ξαγοραράκη. Με την απόκτηση και της Βεργίδου ολοκληρώθηκε το ρόστερ της ομάδας το οποίο θα συμπληρώνεται από μία αθλήτρια από τις ακαδημίες του συλλόγου.

Το ρόστερ της επόμενης περιόδου

Όνομα Ηλικία Θέση
Όλγα Βεργίδου 23 Πασαδόρος
Γεωργία Ξαγοραράκη 23 Πασαδόρος
Μαρία Οικονομίδου 22 Κεντρική
Άννα Καβαθά 27 Κεντρική
Ιωσηφίνα Ψυλλάκη 23 Κεντρική
Ράντι Τένεβα 34 Ακραία
Δάφνη Βαρουδάκη 20 Ακραία
Νίκη Μουντάκη 31 Ακραία
Άννα Καρπουζά 24 Διαγώνια
Μαριάννα Ψυλλάκη 20 Διαγώνια
Μαριαλένα Αρτακιανού 20 Λίμπερο

Προπονήτρια: Ελένη Μεμετζή

Οι κινήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών

Ανατόλια: Κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες ημέρες και στο Ανατόλια ειδικά στο κομμάτι των ανανεώσεων. Παίκτριες της ομάδας για την επόμενη περίοδο θα είναι η αρχηγός της ομάδας, Αναστασία Νικολαΐδου (πασαδόρος), όπως και οι Τσοπούλου (ακραία), Ρεΐζογλου (λίμπερο) και Τσιούκαρη (διαγώνια).

Στο μεταγραφικό κομμάτι έχουν γίνει πέντε κινήσεις. Η απόκτηση της Φλώρας Ιωαννίδου λύνει το θέμα του λίμπερο μια και καλή. Παράλληλα, αποκτήθηκαν από τους Μακεδόνες η Μαριαλένα Δραγουμάνου (ακραία) και η Μελίνα Παντελίδου (πασαδόρος).

Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αγωνίζονται η πρώην κεντρική του Ηρακλή, Ελένη Κωνσταντινίδου και η Κωνσταντίνα Μπαχαράκη (διαγώνια) από τον ΔΑΣ Ωραιοκάστρου

Το ρόστερ της επόμενης περιόδου: Νικολαΐδου, Παντελίδου (πασαδόροι), Καετάνο, Δραγουμάνου, Τσοπούλου, Ρεΐζογλου (ακραίες), Κωνσταντινίδου (Κεντρική), Τσιούκαρη, Μπαχαράκη (διαγώνιες), Ιωαννίδου (λίμπερο)

Όνομα Ηλικία Θέση
Αναστασία Νικολαϊδου 22 Πασαδόρος
Μελίνα Παντελίδου 19 Πασαδόρος
Ελένη Κωνσταντινίδου 22 Κεντρική
Κεντρική
Κεντρική
Ζου Καετάνο 27 Ακραία
Μαριαλένα Δραγουμάνου 22 Ακραία
Κωνσταντίνα Τσοπούλου 21 Ακραία
Φωτεινή Ρεϊζόγλου 22 Ακραία
Γεωργία Τσιούκαρη 21 Διαγώνια
Κωνσταντίνα Μπαχαράκη 24 Διαγώνια
Φλώρα Ιωαννίδου 29 Λίμπερο

Προπονητής: Σωκράτης Τζιουμάκας

* Στις υπόλοιπες ομάδες υπάρχουν κινήσεις αλλά δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο. Όταν θα υπάρξει θα ανανεωθεί και το κείμενο.

** Παρουσιάζονται τα ρόστερ των ομάδων που έχουν κάνει τις περισσότερες κινήσεις και έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα.

*** Τα Βριλήσσια όπως είναι γνωστό δεν θα κατέβουν στην Α1 και περιμένουμε να μάθουμε την ομάδα που θα πάρει τη θέση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ