ΒΟΛΕΪ

Οι αιώνιοι και η επιστροφή της ΑΕΚ

Οι αιώνιοι και η επιστροφή της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Φτωχό είναι το μεταγραφικό παζάρι μέχρι στιγμής στην Α1 βόλεϊ γυναικών με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να κρατούν τον κορμό τους. Δυναμική επιστροφή για την ΑΕΚ.

Ρευστά είναι τα πράγματα στην Α1 βόλεϊ των γυναικών. Οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι είναι περιορισμένες και οι περισσότερες ομάδες τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τα όσα θα γίνουν στο οικονομικό κομμάτι για να προχωρήσουν το σχεδιασμό τους.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει το προβάδισμα κρατώντας τον κορμό του, κάτι που έκανε και ο Παναθηναϊκός. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να επιστρέψει δυναμικά στη διεκδίκηση του τίτλου, ενώ το ρόστερ του σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρώσει και ο ΑΟ Θήρας. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά...

Οι αιώνιοι και η επιστροφή της ΑΕΚ

Με όπλο του τον κορμό

Ο Γιάννης Νικολάκης αποτελεί παρελθόν και ο Σέρβος Κοβάτσεβιτς ήρθε για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του διατηρώντας τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Η διοίκηση κράτησε τον κορμό με τις προσθαφαιρέσεις σε ό,τι έχει να κάνει τις ελληνίδες να είναι ελάχιστες.

Για την ακρίβεια σε σχέση με την περσινή ομάδα πέρα από τις τρεις ξένες αποχώρησαν οι Κωνσταντινίδου και Κοσμά. Στη θέση της πρώτης αποκτήθηκε η πρώην συμπαίκτρια της στον Πανναξιακό, Μελίνα Εμμανουηλίδου. Από εκεί και πέρα περιμένουμε από τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στην απόκτηση δύο αθλητριών από την αγορά του εξωτερικού.

Αφού η μία από τις τρεις ξένες που δικαιούται ο Ολυμπιακός είναι η Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα από τον Πανναξιακό, ενώ οι άλλες δυο που θα έρθουν θα αγωνίζονται ως ακραίες.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής

Πασαδόροι: Χριστοδούλου, Τέζα

Κεντρικές: Γιώτα, Εμμανουηλίδου, Λαμπρούση

Ακραίες: Βλαχάκη, Κωνσταντίνου

Λίμπερο: Κονόμι, Κοκκινάκη

Οι αιώνιοι και η επιστροφή της ΑΕΚ

Πρόσθεσε ποιότητα στην πάσα και συνεχίζει

Όπως και ο Ολυμπιακός, έτσι και ο Παναθηναϊκός κράτησε σε μεγάλο βαθμό τον κορμό που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια. Μεταξά, Χρήστου και οι δύο ξένες (Πατσέκο και Βίλκου) αποχώρησαν από την ομάδα.

Οι πράσινοι έκαναν μια μεγάλη επιστροφή με τη Νικολλέτα Κουτουξίδου να επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια και να δίνει ποιότητα στη θέση της πασαδόρου. Αντί της Μεταξά αποκτήθηκε η Έλενα Κωνσταντινίδου από το Ανατόλια, ενώ αποκτήθηκε και η Αγγελοπούλου η οποία καλείται να δώσει λύσεις σε άμυνα και υποδοχή παίζοντας είτε ως ακραία είτε ως λίμπερο.

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Παναθηναϊκού δεν σταματούν εδώ αφού αναμένεται να αποκτηθεί σίγουρα μία ξένη διαγώνια, αλλά και μια ακόμα ακραία από την ελληνική αγορά.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής

Πασαδόροι: Κουτουξίδου, Παπαδοπούλου

Κεντρικές: Γκούζου, Καββαδία, Κωνσταντινίδου

Ακραίες: Τζίμα, Μερτέκη, Αγγελοπούλου

Λίμπερο: Ρόγκα

Οι αιώνιοι και η επιστροφή της ΑΕΚ

Επιστρέφει δυναμικά και η ΑΕΚ

Η πιο δραστήρια ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι αυτή την περίοδο είναι η ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι βάζουν πλώρη για την επιστροφή τους στη διεκδίκηση τίτλων και εάν ξεπεράσουν το πρόβλημα με την απαγόρευση μεταγραφών ξένων αθλητριών θα είναι σίγουρα ανταγωνιστικοί.

Σε ό,τι αφορά τις παραμονές τα κιτρινόμαυρα αναμένεται να φορούν την επόμενη περίοδο σίγουρα οι Ιβάνοβα, Αργυροπούλου και Κατσαντώνη, ενώ προσπάθειες γίνονται και για την Κακουράτου η οποία ανήκει στον Πανναξιακό. Στο μεταγραφικό κομμάτι δεδομένες είναι οι συμφωνίες με τις Τσοχατζή, Καββαθά, Κωνσταντινίδου και Μεταξά. Την ίδια ώρα προχωρημένες είναι οι επαφές και με τη Σοφία Κοσμά.

Κλειδί για την πορεία της ομάδας θα είναι η εξέλιξη με τις ξένες αφού στόχος των υπεύθυνων του τμήματος είναι να γίνουν κινήσεις και από τη συγκεκριμένη αγορά.

Οι αιώνιοι και η επιστροφή της ΑΕΚ

Ο ΑΟ Θήρας και οι υπολοιποι

Από εκεί πέρα παρατηρείται μία στασιμότητα στις περισσότερες ομάδες με εξαίρεση τον ΑΟ Θήρας. Η ομάδα της Σαντορίνης κινήθηκε γρήγορα κάνοντας αρκετές κινήσεις έχοντας αυτή τη στιγμή 10 αθλήτριες στο ρόστερ τους.

Στο ρόστερ παρέμειναν οι Μαρία Οικονομίδου, Όλγα Βεργίδου, Μαριαλένα Αρτακιανού και Φερενίκη Μουντάκη, ενώ αποκτήθηκαν και οι Άρτεμις Σκορδίλη, η Ζένια Τσβετκόβα, Αγγελική Βουβουλή και Αναστασία Γεωργιάδου, Νικολέτα Καραφουλίδου και η Μιροσλάβα Κιγιακόβα. Έτσι, ο Απόστολος Οικονόμου αναζητά ακόμα δύο παίκτριες για να κλείσει το ρόστερ του.

Δραστηριότητα υπάρχει και στον Άρη που επέστρεψε στην Α1. Οι κιτρινόμαυροι έχουν αποκτήσει τις Ζου Καετάνο, Αλεξία Καλανταρίδου, Σοφία Καψαμπέλη και Ειρήνη Τσομπανίδου, ενώ ανανέωσε την συνεργασία του με Διονυσία Τυφλιώρη. Το Μαρκόπουλο ανακοίνωσε την παραμονή της Νάσιας Λιάγκη στην ομάδα, ενώ κινήσεις γίνονται και από τον νεοφώτιστο Αστέρα Αγίου Δημητρίου.

Αντίθετα, νηνεμία επικρατεί στον Πανναξιακό με τις εξελίξεις να μετατίθενται μετά τις εκλογές και με τη διοίκηση της ομάδας να ψάχνει να βρει λεφτά για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων δύο ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ