ΒΟΛΕΪ

"O Νόμος της διοικητικής ευτυχίας των ομάδων"

"O Νόμος της διοικητικής ευτυχίας των ομάδων"

Με ανακοινώσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα ο Στάθης Ντονάς και ο Νίκος Ρουμελιώτης βάλουν κατά της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ για το θέμα της ρύθμισης των χρεών των ομάδων.

Το θέμα των χρεών των ομάδων προς τους παίκτες συνεχίζει το ελληνικό ανδρικό βόλεϊ. Δύο από τους αθλητές στους οποίους οφείλονται χρήματα πέρασαν στην αντεπίθεση βγάζοντας καυστικές ανακοινώσεις αναφορικά με τη ρύθμιση των χρεών που προωθούνται από ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ και τον κ. Ανδριανό.

Ο λόγος για τους Στάθη Ντονά και Νίκο Ρουμελιώτη. Στον πρώτο οφείλονται χρήματα από τον Παναθηναϊκό και για αυτό τον λόγο άλλωστε έχει επιβληθεί και απαγόρευση μεταγραφών στο Τριφύλλι. Στον Ρουμελιώτη οφείλονται χρήματα από τον Άρη.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Στάθη Ντονά: "Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της αποπληρωμής οφειλών με δόσεις των ΤΑΑ υποχρεωτικά προς όλους τους αθλητές μέσω υπουργικής απόφασης και ένταξης αυτής στον αθλητικό νόμο.

Τα τελευταία 3 χρόνια στην υπόθεση τουλάχιστον των οφειλών προς εμένα αλλά και προς άλλους συναδέλφους έχει επιστρατευτεί κάθε πιθανός και απίθανος τρόπος κωλυσιεργίας αποπληρωμής μας από τα ΤΑΑ με αρωγό την ΕΣΑΠ. Το παράδοξο δε είναι πως όλες αυτές οι ομάδες αυτά τα χρόνια συνεχίζουν να κάνουν μεταγραφές και να δημιουργούν νέες οφειλές. Όλο αυτό το διάστημα κανένας Υπουργός και κανένα δικαιοδοτικό όργανο δεν νοιάστηκε για τους αθλητές, για το πως ζούνε οι αθλητές και αν έχουν βιοποριστικό πρόβλημα ειδικά στο άθλημά μας, που όπως όλοι γνωρίζουν οι αμοιβές έχουν κατρακυλήσει.

Αντ’ αυτού βλέπουμε τη στιγμή που δικαιωνόμαστε τελεσίδικα και περιμένουμε εμείς και οι οικογένειες μας τα δεδουλευμένα μας γίνεται προσπάθεια ετσιθελικά με την υποβολή μνημονίου από την ΕΣΑΠ, λαμβάνοντας τη συναίνεση του ΠΑΣΑΠ και της ΕΟΠΕ, να παρασύρουν τον Υφυπουργό Αθλητισμού σε σχέδιο νόμου που θα προσβάλει και θα αλλοιώνει τελεσίδικες αποφάσεις οι οποίες αφορούν αμοιβές ιδιωτών και όχι δημόσιο χρήμα.

Γνώμη μου είναι οι Υπουργοί των μνημονίων να προτείνουν σχέδια νόμου ελάφρυνσης των Ελλήνων πολιτών από τα χαράτσια που τους έχουν επιβάλει και όχι να «μπαίνουν» διαιτητές μεταξύ εταιριών (ΤΑΑ) και ελεύθερων επαγγελματιών και να σκαρφίζονται νόμους που αναιρούν τελεσίδικες αποφάσεις.

Δυστυχώς το όλο σύστημα ψάχνει τρόπους να την «πληρώνει» πάντα ο τελευταίος τροχός της αμάξης δηλαδή ο αθλητής και τα ΤΑΑ να συνεχίζουν να υφίστανται.

Είμαι αποφασισμένος να ασκήσω όλα τα συνταγματικά δικαιώματα μου ως Έλληνας πολίτης για τη κατοχύρωση των δικαιωμάτων μου καθώς και τη προσφυγή μου στις νομικές υπηρεσίες της CEV & FIVB.

Θλίβομαι για τη στάση του ΠΑΣΑΠ και για τους συναθλητές μου που ενώ ήρθε η ώρα να δικαιωθούν οι αθλητές και να γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα ώστε να πραγματοποιηθεί ένα επιτέλους υγιές πρωτάθλημα, συναινούν στην εξευτελιστική πρόταση της ΕΣΑΠ για 70 δόσεις των δεδουλευμένων τους, δηλαδή να αγωνίζονται το 2014 και να αποπληρώνονται προοδευτικά το 2020.

Γνωρίζουν άραγε όλοι οι επαγγελματίες του πρωταθλήματος κε. Ψάρρα, πρόεδρε του ΠΑΣΑΠ, ότι προσπαθείτε να βάλετε τη ταφόπλακα στο ελληνικό βόλεϊ;

Έκανα υπομονή 3 ολόκληρα χρόνια και απαιτώ από την ΕΣΑΠ να τηρήσει της προκηρύξεις της καθώς και το αθλητικό δίκαιο.

Με Εκτίμηση,

Ευστάθιος Ντονάς"

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Νίκου Ρουμελιώτη: "Κατ’αρχήν να ξεκινήσω με τα συγχαρητήρια μου στην Εθνική μας ομάδα των Νεανίδων για την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μια επιτυχία που σηματοδοτεί κατά τη γνώμη μου μια νέα αφετηρία στο ελληνικό γυναικείο βόλεϊ.

Αλλάζω κλίμα και περνάω στα του αντρικού βόλεϊ και το καυτό θέμα των ημερών, το ζήτημα της αλλαγής του Νομού για τα χρωστούμενα των αθλητών.

Είναι γνωστή η πρόθεση του Υπουργείου,καθώς και των διοικήσεων των ομάδων και περιέργως και του ΠΑΣΑΠ (θυμίζω είναι το όργανο που εκπροσωπεί τους αθλητές!!!) να αλλάξει το καθεστώς των αποπληρωμών και να υπάρξει από τις ομάδες «μονόπλευρος-αναγκαστικός διακανονισμός» με μεγάλη περίοδο χάριτος π.χ 60 δόσεις ή 100, ασχέτου της βούλησης ή της ανάγκης των αθλητών να λάβουν τα οφειλόμενα ακόμα και μετά από 5-8 χρόνια από τότε που ήταν στην συγκεκριμένη ή σε όποια ομάδα τους όφειλε.

Εγώ ως Νίκος Ρουμελιώτης και Διοικούντας της Παναχαικής, ευχαριστώ όλους όσους με το νέο «Σουπερ - Νόμο» με τοποθετούν σε πρωταγωνιστή του αθλήματος και απόλυτο ρυθμιστή των οικονομικών μου οφειλών προς τους αθλητές μου,είτε έχω χρήματα είτε οχι, είτε χρωστάω πολλά είτε λίγα.Μου δίνουν το δικαίωμα να αυθαιρετώ με τις ευλογίες του Νόμου, κλείνοντας αθλητές ξένους ή ελληνες με «τόσα-όσα» και στο τέλος της χρόνιας να παίρνουν μέχρι το 1/5 απο αυτά και να μπορώ ακολούθως να τους ξεχρεώνω μεσα στα επόμενα 2-3 χρόνια. Είναι υπέροχο για όσες διοικήσεις ήδη πλέουν σε «πελάγη χρεών» να μεταπηδήσουν «νόμιμα» σε «πελάγη ευτυχίας και δόσεων».

Ως αθλητής ακόμα βέβαια, κλαίω γιατί μου οφείλονται μετά από 4-5 χρόνια τα χρωστούμενα και δεδουλευμένα του Άρη , τα οποία ίσως τα πάρω και εγώ σε δόσεις όπως και οι υπόλοιποι συναθλητές μου, δεν ξέρω μετά από πόσο καιρό.

Όσο για την ευτυχή συγκυρία του να είμαι διοίκηση και παίκτης...σκέφτομαι να λύσω το δίλημμα ..αποπληρώνοντας τον εαυτό μου σε δόσεις...όσες περισσότερες γίνεται για να μην μπω και μέσα!!

Καλή προετοιμασία σε όλους,

Με εκτίμηση

Νίκος Ρουμελιώτης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ