ΒΟΛΕΪ

Ο Ολυμπιακός των απαντήσεων και των λεπτομερειών

ΛΙΓΚ ΚΑΠ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΛΙΓΚ ΚΑΠ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο κομβικός ρόλος του Τσούπκοβιτς στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ για τον Ολυμπιακό και οι λεπτομέρειες που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των ερυθρόλευκων.

Στο "χρονοντούλαπο" της ιστορίας πέρασε το Λιγκ Καπ της περιόδου 2016-17 με τον Ολυμπιακό να κατακτά τον τέταρτο του τίτλο στον συγκεκριμένο θεσμό. Ένα τρόπαιο που του δίνει ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια δίνοντας παράλληλα απαντήσεις.

Ο πρώτος που απάντησε σε όσους τον επέκριναν ήταν ο Κονσταντίν Τσούπκοβιτς. Ο Σέρβος ακραίος του Ολυμπιακού δεν είχε θέλξει μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις του και δικαιολογημένα είχε βρεθεί στο στόχαστρο της κρητικής.

Στον τελικό με τον ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο του μεγάλο παιχνίδι. Ήταν πρώτος σκόρερ του τελικού με 14 πόντους έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση με 14/22. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι κατάφερε να τελειώσει ορισμένες δύσκολες μπάλες δίνοντας σημαντικές βοήθειες στον Λίμπερμαν Αγκάμες.

Για να μπορέσει να το κάνει αυτό χρειάστηκε οι Κοκκινάκης και Στεφάνου να κάνουν ένα εξαιρετικό ματς. Οι δυο τους "κάλυψαν" τον προβληματικό στην υποδοχή Σέρβο και έκαναν όλη τη "βρώμικη" δουλειά δίνοντας όσο το δυνατόν καλύτερη πρώτη μπάλα στον Στιβαχτή.

Γενικότερα ο Ολυμπιακός δεν είχε παίκτη που υστέρησε. Ο Αγκάμες ήταν... Αγκάμες και με το 50% στην επίθεση κυρίως σε δύσκολες μπάλες έκανε αυτό που έπρεπε. Ο Άθος Κόστα ήταν για ένα ακόμα ματς εξαιρετικός στην επίθεση έχοντας 8/10 επιθέσεις, ενώ το σερβίς του Σουλτανόπουλου το έβλεπαν πάλι στον ΠΑΟΚ σαν "εφιάλτη".

Έψαχναν συμπαραστάτη Σακόγλου και Ντάντε

Πάμε τώρα στον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Καλμαζίδη δεν έκαναν σε καμία περίπτωση το τέλειο παιχνίδι. Ντάντε και Σακόγλου ήταν "εκείνοι" που τράβηξαν μόνοι τους το "κουπί" στην επίθεση και έψαχναν με αγωνία να βρουν έναν τρίτο.

Ο Βραζιλιάνος μαζί με τον Έλληνα διαγώνιο πήραν το μεγάλο βάρος των επιθέσεων και ανταπεξήλθαν έχοντας πάνω από 50% αμφότεροι. Το θέμα όμως είναι ότι ο Σαφράνοβιτς δεν βοήθησε επιθετικά, ενώ και οι κεντρικοί πήραν λίγες μπάλες. Ο Ισραηλινός κράτησε στην υποδοχή, αλλά στην επίθεση έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό έχοντας 4/12.

Στο επιθετικό κομμάτι λύσεις αναμένεται να δώσει η έλευση του Στάροβιτς. Ο Σέρβος διαγώνιος είναι ένας παίκτης ο οποίος μπορεί να προσφέρει αυτό που δίνει ο Αγκάμες στον Ολυμπιακό, δηλαδή πόντους σε ψηλές μπάλες μετά από άμυνες ή "χαλασμένες" υποδοχές. Παράλληλα, θα βοηθήσει στο μπλοκ, αλλά και στο σερβίς.

Σε αυτό το σημείο όμως θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στον Σακόγλου. Ο Έλληνας διαγώνιος έχει σηκώσει μόνος του το βάρος σε Ελλάδα και Ευρώπη και αν μη τι άλλο έχει σταθεί εξαιρετικά βοηθώντας τον ΠΑΟΚ να είναι μέσα σε όλους τους στόχους του.

Το μπλοκ - άμυνα του Ολυμπιακού και τα χαμένα σερβίς του ΠΑΟΚ

Επιστρέφοντας στα του αγώνα αξίζει να σταθούμε σε συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης που μας δίνουν μία καλύτερη εικόνα για το τι είδαμε το βράδυ του Σαββάτου στο κλειστό του Ρέντη. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς έχοντας το εξαιρετικό 59% στην επίθεση με 41/70 επιθέσεις. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ τελείωσε με 49% (43/87).

Η διαφορά είναι στα επί μέρους. Ο ΠΑΟΚ έδωσε στον Ολυμπιακό εννιά εύκολους πόντους με λάθη του (τέσσερα ο Ντάντε) και δέχτηκε πέντε μπλοκ. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν μόλις 4 (!!!) σε τρία σετ, ενώ δέχτηκαν άλλα τόσα μπλοκ. Παράλληλα, οι παίκτες του Μπόσκαν έβγαλαν και εννιά περισσότερες άμυνες (30-21) από εκείνους του Καλμαζίδη.

Στο κομμάτι της επίθεσης θα πρέπει να προσθέσουμε και εκείνο του σερβίς. Οι δύο ομάδες πήραν μόλις από έναν άσο. Η διαφορά όμως στο σύνολο έγινε από τα χαμένα σερβίς. Ο Ολυμπιακός έκανε συνολικά 74 σερβίς στα οποία έκανε οκτώ λάθη. Από την πλευρά τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχε 61 (δηλαδή 13 λιγότερα) και έδωσαν στους ερυθρόλευκους 18 (!!!) εύκολους πόντους.

Έτσι, εάν συνοψίσουμε τα δύο παραπάνω στοιχεία μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι ο δικέφαλος του Βορρά έδωσε 30 από τους συνολικά 75 πόντους στον Ολυμπιακό με λάθη του, ενώ την ίδια ώρα οι ερυθρόλευκοι έδωσαν 11 στους 60. Ο ΠΑΟΚ ήθελε να πιέσει τον Ολυμπιακό από το σερβίς του ψάχνοντας κυρίως τον Τσούπκοβιτς όμως έκαναν πάρα πολλά λάθη που αυτά σε κρίσιμα ματς μετράνε.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν πολλές φορές ακόμα φέτος με πρώτη από αυτές την μεθεπόμενη Δευτέρα για τη Volleyleague. Σε αυτό το ματς θα έχουμε και το ντεμπούτο του Στάροβιτς στο πρωτάθλημα και το μόνο σίγουρο είναι ότι η σεζόν έχει μεγάλο δρόμο ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ανώτερος ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Λιγκ Καπ, 3-0 τον ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός και Κοκκινάκης 4Χ4
Τα πανηγύρια του Ολυμπιακού για το Λιγκ Καπ
Ο... τραγουδιστής Κοκκινάκης ξαναχτύπησε
Σπουδαία κίνηση από τον MVP, Τσούπκοβιτς
Καλμαζίδης: "Μικρά κομμάτια δεν πήγαν καλά"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ