ΒΟΛΕΪ

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ραβένα 26 χρόνια μετά

Ο Ολυμπιακός κόντρα στη Ραβένα 26 χρόνια μετά

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Ραβένα στην τελική φάση του Challenge Cup σχεδόν 26 χρόνια μετά την πρώτη τους αναμέτρηση στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών. (VIDEO)

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Challenge Cup και θα παίξει κόντρα στην ιταλική Ραβένα η οποία έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μάλι Μίλι Πιγιάνκο και πήρε την πρόκριση.

Οι ερυθρόλευκοι θα ξαναβρουν στο δρόμο τους την ιταλική ομάδα σε ευρωπαϊκό τελικό για δεύτερη φορά με τις συμπτώσεις να είναι αρκετές.

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το Final 4 είχε φιλοξενηθεί στο ΣΕΦ, ενώ τώρα εκεί θα φιλοξενηθεί ο δεύτερος τελικός! Ο Ολυμπιακός τότε διέθετε έναν εξαιρετικό κορμό Ελλήνων παικτών όπως οι Μουστακίδης, Ντράγκοβιτς, Τριανταφυλλίδης, Αμαριανάκης, Καζάζης πλαισιωμένους από τους Βίλντε και Ουρμπανοβιτς. Όπως τώρα έτσι και τότε ο Ολυμπιακός απέκλεισε μία ομάδα από τη Ρωσία για να φτάσει στον τελικό. Τότε ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ τώρα απέκλεισε την Σουργκούτ.

Η βασική διαφορά του τελικού του 1992 με αυτούς που θα γίνουν τώρα είναι ο τίτλος του φαβορί. Τότε η Ραβένα ήταν μία ομάδα η οποία δεν παιζόταν. Με παικταράδες όπως Πάβι, Βούλο, Φόμιν, Γκαρντίνι, Κίραλι και Τίμονς, αλλά και τον Ντανιέλε Ρίτσι στον πάγκο της σάρωνε όλους τους τίτλους.

Τώρα, το φαβορί θα είναι ο Ολυμπιακός. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε επένδυση για να φτάσουν οι ερυθρόλευκοι στον τελικό του Challenge Cup και έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα η κατάκτηση του μοιάζει με μονόδρομο.

ΦΑΪΝΑΛ-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ (ΣΕΦ 28-29/2/92)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Λάιος): Μουστακίδης, Τριανταφυλλίδης, Ντράγκοβιτς, Βίλντε, Αμαριανάκης, Ουρμπάνοβιτς, Δ.Καζάζης, Ξεροβάσιλας, Τερζάκης, Φάκας, Θεοδωρίδης, Λυκούδης.

Α΄ημιτελικός: Μασσατζέρο Ραβένα (Ιταλία) – Κάννες (Γαλλία) 3-0 (15-9, 15-9, 15-11)

Β΄ημιτελικός: Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 3-0 (15-8, 15-7, 15-4)

Μικρός τελικός: ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) – Κάννες (Γαλλία) 3-1 (7-15, 15-4, 15-13, 17-16)

Τελικός (29/2/92): Μασσατζέρο Ραβένα (Ιταλία) – Ολυμπιακός 3-0 (15-4, 15-9, 15-5)

Δείτε ένα μεγάλο απόσπασμα από εκείνο τον αγώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ