ΒΟΛΕΪ

Ο Κουρνέτας ανανέωσε στον ΠΑΟΚ

Ο Κουρνέτας ανανέωσε στον ΠΑΟΚ

To ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Βασίλη Κουρνέτα (1976, 1.90μ) για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Στον ΠΑΟΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Βασίλης Κουρνέτας, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο με τον "Δικέφαλο". Μάλιστα, ο έμπειρος πασαδόρος έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις μετά την συμφωνία με τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Ο έμπειρος πασαδόρος που πέρυσι αποτέλεσε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το νταμπλ τα βρήκε σε όλα με τη διοίκηση και θα συνεχίσει να φορά τα ασπρόμαυρα και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο αρχηγός των ασπρόμαυρων που πέρυσι συνέβαλλε τα μέγιστα στην επίτευξη των στόχων υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και δήλωσε για την παραμονή του στον ΠΑΟΚ:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που παραμένω στην ομάδα με την οποία κερδίσαμε τόσα πολλά την περσινή χρονιά και ο στόχος ο δικός μου και όλης της ομάδας και της διοίκησης είναι να παραμείνουμε το ίδιο ψηλά.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα χτίσουμε μια ομάδα αντάξια των προσδοκιών όλων». Όσο για το πόσο πιο δύσκολο είναι μια ομάδα που πέρυσι κατέκτησε τα πάντα στην Ελλάδα να μείνει στην κορυφή είχε να πει: «Ισχύει ότι θα είναι πιο δύσκολο γιατί φέτος θα θεωρούν τον ΠΑΟΚ ως ένα από τα μεγάλα φαβορί και σίγουρα θα θέλουν να μας αμφισβητήσουν και να μας εκθρονίσουν. Όσο μεγάλη πρόκληση για εμάς ήταν η περσινή επιτυχία άλλο τόσο μεγάλη θα είναι να παραμείνουμε και φέτος στην κορυφή».

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ ο έμπειρος πασαδόρος τόνισε: «Είναι μεγάλη επιτυχία και αγωνιστικά και κυρίως για το βόλεϊ που συμμετέχουμε στην κορυφαία διοργάνωση. Από την πλευρά μας πρέπει να ζήσουμε αυτή την ωραία εμπειρία και να την απολαύσουμε. Θα γίνουν αγώνες κορυφαίου επιπέδου όπως είναι αυτοί του Τσάμπιονς Λιγκ που θα ευχαριστήσουν τον κόσμο αλλά και θα βοηθήσουν και εμάς στις εγχώριες διοργανώσεις".

Για την περσινή εκπληκτική παρουσία του κόσμου στους ημιτελικούς και στους τελικούς και τι περιμένει φέτος ο Βασίλης Κουρνέτας επισήμανε: "Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος εκτίμησε και εκτιμάει τις προσπάθειες της ομάδας. Έδειξε σε όλη την ομάδα και σε μένα προσωπικά το πόσο μπήκε αυτή η ομάδα στην καρδιά του φίλαθλου κόσμου. Η περσινή επιτυχία θα δώσει κίνητρο και θα ενεργοποιήσει τον κόσμο να είναι σε αυτή την ομάδα που έκανε τους πάντες χαρούμενους".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Βασίλης Κουρνέτας είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες βολεϊμπολίστες αφού έως τώρα στην καριέρα του έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα (2015, 2014, 2009, 2003, 2001, 2000, 1999, 1998) 7 κύπελλα (2015, 2014, 2009, 2001, 1999, 1998, 1997) , 1 Λιγκ Καπ (2012) , 1 Σούπερ Καπ, 1 Κύπελλο Ευρώπης (Top Teams Cup 2004), ενώ μετράει πάνω από 280 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδας.

Γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου το 1976.

Ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ στη Φιλία Ηλιουπόλεως, το 1996 πήγε στον Ολυμπιακό όπου έμεινε μέχρι το 2009.

Τον Γενάρη του 2010 αγωνίστηκε στη ρωσική Μπελογκόριε.

Το καλοκαίρι του 2010 πήγε στην Ε.Α.Πατρών και το 2011 στον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου όπου έμεινε για δύο σεζόν.

Τη σεζόν 2013-14 επέστρεψε και πάλι στον Ολυμπιακό με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ

Τη σεζόν 2014-2015 πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ