ΒΟΛΕΪ

Ο Έγκλεσκαλνς, τα... τσιγάρα, το φτύσιμο και η τρελή ατμόσφαιρα

Ο Έγκλεσκαλνς, τα... τσιγάρα, το φτύσιμο και η τρελή ατμόσφαιρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαγώνιος της Τουρ, Έρμανς Έγκλεσκαλνς μίλησε για την αναμέτρηση της γαλλικής ομάδας με τον Ολυμπιακό και θυμήθηκε όσα έζησε στη χώρα μας με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Τη σεζόν 2015-16 ήταν το βαρύ όπλο των ερυθρόλευκων στην επίθεση και κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Παρ' όλα αυτά δεν παρέμεινε στον Πειραιά και τώρα επιστρέφει ως αντίπαλος στο "Μελίνα Μερκούρη".

Ο λόγος για τον Έρμανς Έγκλεσκαλνς ο οποίος πλέον αγωνίζεται στην Τουρ με την οποία και θα τεθεί αντιμέτωπος το απόγευμα της Τετάρτης (6/12, 18.00) ο Ολυμπιακός.

Ο Λετονός διαγώνιος παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στη Γαλλία όπου και μίλησε για τις αναμνήσεις του από τη χώρα μας. Αρχικά του ζητήθηκε να μιλήσει για τον Ολυμπιακό και είχε μόνο καλά λόγια να πει: "Ο Ολυμπιακός είναι ένα καλό κλαμπ με επαγγελματική δομή. Έχει πάρα πολλά τμήματα. Εκτός από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, διαθέτει και τμήματα και στα άλλα σπορ όπως είναι το πόλο τα οποία και αυτά είναι οργανωμένα σε επαγγελματικά πρότυπα. Είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα ο οποίος παρά την κρίση κατάφερε διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο. Ο ένας χρόνος που αγωνίστηκα εκεί ήταν μία εξαιρετική εμπειρία. Έμενα ακριβώς δίπλα στη θάλασσα".

Στη συνέχεια τον ρώτησαν για το εάν το κοινό του Ολυμπιακού είναι το ίδιο φανατικό και στο βόλεϊ όπως είναι στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και τόνισε: "Το κοινό μπορεί να "τρελαθεί" και στο βόλεϊ. Ο κόσμος καπνίζει την ώρα του αγώνα και όχι μόνο τσιγάρα. Δεν είναι ένα κοινό που συναντάς στα υπόλοιπα γήπεδα της Ευρώπης. Στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ή στα ματς με τον ΠΑΟΚ τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο "τρελά". Σε αυτά τα ματς υπάρχει ακόμα περισσότερος κόσμος".

Μετά του ζήτησαν να θυμηθεί ορισμένα σκηνικά από όσα έζησε στα ελληνικά γήπεδα με τον Λετονό διαγώνιο να δηλώνει: "Θυμάμαι ένα ματς κόντρα στον Ηρακλή, την άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία τώρα παίζει σε ένα μικρό γήπεδο. Υπήρχε κόσμος στο γήπεδο και ο κόσμος ήταν δύο μέτρα πίσω από αυτόν που έκανε το σερβίς με μόνο ένα δίχτυ προστασίας να τους χωρίζει. Πήγα να σερβίς και ένιωσα κάποιος να φτύνει. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ υπήρχαν στο γήπεδο 10.000 φίλαθλοι. Κερδίσαμε εκεί αλλά δεν μπορούσαμε να πανηγυρίσουμε γιατί έπρεπε να τρέξουμε γρήγορα για τα αποδυτήρια. Υπήρχε κίνδυνος να μπουν φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο. Είναι λίγο επικίνδυνο και παράξενο, αλλά ενδιαφέρον όπως και να έχει. Πάντως, όταν δεν είναι ντέρμπι ο αγώνας δεν υπάρχει τόσος κόσμος στο γήπεδο και η ατμόσφαιρα δεν είναι τόσο τρελή".

Η κουβέντα στη συνέχεια πήγε στο ρόστερ και στις αλλαγές που έχουν γίνει: "Από τότε που έφυγα εγώ έχει παραμείνει μόνο ένας παίκτης, ο δεύτερος πασαδόρος (εννοεί τον Κώστα Στιβαχτή). Στον Ολυμπιακό όταν μία ομάδα δεν κατακτά τίτλους την αλλάζουν κατευθείαν. Κάπως έτσι δουλεύουν τα πράγματα στην Ελλάδα. Όταν ήμουν εκεί κατακτήσαμε το Λιγκ Καπ, το Κύπελλο και χάσαμε το πρωτάθλημα. Έτσι, άλλαξαν όλη την ομάδα. Πέρσι ήταν πιο δυνατοί αλλά και πάλι έχασαν στον τελικό οπότε και πάλι άλλαξαν τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός είναι σαν την Τουρ στη Γαλλία. Ο σύλλογος θέλει να κατακτά τα πάντα στις εγχώριες διοργανώσεις".

Για τη δυναμική του Ολυμπιακού φέτος: ""Σίγουρα θα θέλουν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, αυτό είναι το πιο σημαντικό απ όλα. Φέτος όμως πιστεύω ότι έχουν μία δυνατή ομάδα ομάδα με πολλούς διεθνείς παίκτες οι οποίοι θα ήθελαν να κατακτήσουν το Challenge Cup. Υπάρχει ένα εξαιρετικός Πολωνός πασαδόρος, ο Ντζίζγκα, ο Γερμανός κεντρικός (Μπέμε) και δύο καλοί ακραίοι ο Ράουβερντινκ και ο Αλεξίεφ. Υπάρχει και ο Οϊβάνεν, ένας ικανός διαγώνιος".

Τέλος, αναφερόμενος στην αναμέτρηση του απογεύματος δήλωσε: "Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι περίεργο το να παίζουμε με αυτούς στον πρώτο γύρο για εμάς. Ειδικά όταν βλέπεις κάποια άλλα ζευγάρια. Βέβαια, δεν έχει σημασία με ποιον παίζουμε. Το πιο σημαντικό είναι το πως θα παίξουμε εμείς. Όταν παίζουμε καλά, σε επίπεδο ανάλογο με αυτό που μπορούμε, δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Έχουμε απέναντι μας έναν καλό αντίπαλο και πρέπει να τον κερδίσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ