ΒΟΛΕΪ

Ντέρμπι στο Βραχάτι

Ντέρμπι στο Βραχάτι
INTIME SPORTS

Το ματς του Παμβοχαϊκού με τον Ολυμπιακό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββάτου για τη Volleyleague.

Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Παμβοχαϊκού και του Ολυμπιακού ξεχωρίζει από τους τρεις αγώνες που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το Σάββατο για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» (6η αγωνιστική, 28/11, 18.00, Novasports-3, Διαιτητές: Κουτσούλας, Φραγκάκης).

Ο Παμβοχαϊκός είναι αήττητος στην έδρα του έχοντας νικήσει 3-2 την Κηφισιά και 3-0 την Ορεστιάδα και εκτός του ότι θέλει να κρατήσει απόρθητο το Βραχάτι θέλει τη νίκη για να μην απομακρυνθεί από το το γκρουπ της πρώτης 4αδας.

Η ομάδα του Βραχατίου διανύει μία καλή περίοδο και δείχνει φορμαρισμένη. Σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιώργου Χριστόπουλου.

«Διαφήμιση για το βόλεϊ»

Ο κεντρικός του Παμβοχαϊκού και πρώην του Ολυμπιακού Παναγιώτης Πελεκούδας είπε: «Θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και να δώσουμε θέαμα στον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο ή που θα μας παρακολουθήσει από την τηλεόραση. Θα είναι καλή ευκαιρία να διαφημίσουμε το βόλεϊ. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος και για τις δύο ομάδες. Θα είναι καλό να παίξουμε όπως τον τελευταίο καιρό που παίζουμε με ενθουσιασμό. Ο Ολυμπιακός μου αρέσει πιο πολύ εφέτος γιατί είναι πιο επιθετικογενής και έχει τον Κοκκινάκη ελεύθερο μέσα στο παιχνίδι. Τον θεωρώ ηγέτη και ταλαντούχο και κάνει τη διαφορά. Εμείς είμαστε λίγο ταλαιπωρημένοι από τη δοκιμασία μας με τον Ηρακλή. Δεν ήταν εύκολο αυτό το 3-1 επί του Ηρακλή. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παίξει καλά για να μας κερδίσει».

«Έχουμε περιθώρια βελτίωσης»

Ο Ολυμπιακός έχει μόλις μία ήττα στη Σύρο από τον Φοίνικα και όπως είπε ο Ρομπέρτο Πιάτσα στόχος είναι να μην επαναληφθούν τα λάθη εκείνου του αγώνα ενόψει μάλιστα και της δύσκολης συνέχειας. Ο Ντίμα Φιλίποφ θα μείνει εκτός αποστολής σε έναν ακόμα αγώνα.

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Κώστας Στιβαχτής που αγωνίστηκε στον Παμβοχαϊκό τις σεζόν 2010-12 είπε: «Οπως φαίνεται από τις πρώτες αγωνιστικές, ο Παμβοχαϊκός είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Παίζει καλά και πάντα στην έδρα του παίζει ακόμα καλύτερα καθώς υπάρχει το κίνητρο της έδρας. Εμείς θέλουμε να νικήσουμε. Είμαστε αρκετά καλά. Πρώτα πρέπει να δούμε αυτό το ματς και μετά τη δύσκολη συνέχεια. Σιγά, σιγά βρίσκουμε το ρυθμό που θέλει ο προπονητής αλλά υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Στον Παμβοχαϊκό έπαιζα πριν πολύ καιρό. Τώρα στο μυαλό μου είναι μόνο η νίκη του Ολυμπιακού».

Φαβορί ο Φοίνικας κόντρα στη Λαμία του Ντραγκίεφ

Στο «Χαλκιοπούλειο» η Λαμία φιλοξενεί τον Φοίνικα Σύρου (6η αγωνιστική, 28/11, 18.00, Διαιτητές: Ονόπας, Αγγελίδης) που θεωρητικά είναι και το φαβορί της αναμέτρησης.

Η Λαμία αναζητά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα στην πρώτη εντός έδρας εμφάνιση με τον Πέτιο Ντραγκίεφ στον πάγκο της. Οι «ρουμελιώτες» παρά την ήττα τους στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά την Τετάρτη έκαναν βελτιωμένη εμφάνιση και δημιούργησαν προσδοκίες για καλύτερη πορεία στο μέλλον.

Πρόσωπο του αγώνα ο Πέτιο Ντραγκίεφ όχι μόνο διότι παίζει για πρώτη φορά στο Χαλκιοπούλειο αλλά και επειδή θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα, τον Φοίνικα Σύρου.

«Όπως με την Κηφισιά»

«Πέρασα δύο ωραία χρόνια στη Σύρο και έχω κάνει καλούς φίλους. Τώρα έχουμε αγώνα με διαφορετικά δεδομένα. Στόχος μου είναι να σωθεί η Λαμία και να κάνουμε την πρώτη μας νίκη. Εάν παίξουμε οπως με την Κηφισιά έχουμε ελπίδες. Θέλουμε να κάνουμε μία νίκη που θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση», είπε ο Ντραγκίεφ.

«Με όλες μας τις δυνάμεις»

Ο Φοίνικας Σύρου κατεβαίνει πανέτοιμος για τον αγώνα με στόχο να πάρει τη νίκη που θα τον διατηρήσει κοντά σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και παράλληλα θα του δώσει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια. Ο Ντούσκο Νίκολιτς δεν έχει τραυματίες στο ιατρικό του δελτίο.

Ο λίμπερο του Φοίνικα, Δημήτρης Ζήσης είπε: «Μπορεί ο αγώνας να μην έχει τον χαρακτήρα ντέρμπι από βαθμολογικής πλευράς, αλλά η αλλαγή προπονητή στη Λαμία και η ανάγκη να μαζέψει βαθμούς, σε συνδυασμό με τη δική μας θέληση να πάρουμε το τρίποντο δημιουργεί συνθήκες για μια δυνατή αναμέτρηση. Βρισκόμαστε στην αρχή δύσκολου προγράμματος. Μας περιμένει η Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ και η Κηφισιά και πρέπει να πάρουμε αυτή τη νίκη. Είμαστε καλά ψυχολογικά και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη».

Ιδιαίτερο ματς στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός θα φιλοξενήσει την Παναχαϊκή σε μία ακόμα αμφίρροπη αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής. Ο Εθνικός μετά από τρεις ήττες αναζητά τη χαρά της νίκης, ενώ η Παναχαϊκή μετά το «διπλό» στην Ορεστιάδα θέλει να ζευγαρώσει τις επιτυχίες στον Έβρο (6η αγωνιστική, 28/11, 18.00, Διαιτητές: Θεμελής, Παπαδογούλας)

Ο Εθνικός μετά από τις ήττες με Άρη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θέλει να πάρει την τρίτη του νίκη που θα τον βελτιώσει βαθμολογικά. Ο πονοκέφαλος του Σάκη Μουστακίδη είναι η συντήρηση δυνάμεων του Λούκα Σούλιαγκιτς που δεν αγωνίστηκε με τον δικέφαλο για να μην επιβαρυνθεί. Για τους ακρίτες η νίκη θα παίξει ρόλο και στην ψυχολογία ενόψει του δύσκολου προγράμματος σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

«Με τον κόσμο για τη νίκη»

Ο λίμπερο του Εθνικού Άκης Δαρίδης είπε στη σελίδα του συλλόγου στο facebοοκ: «Η επιστροφή στις επιτυχίες είναι για εμάς μονόδρομος. Έχουμε έναν αντίπαλο στα μέτρα μας και τα πάντα θα εξαρτηθούν από εμάς. Αν παίξουμε όπως πρέπει, αν ακολουθήσουμε την τακτική που θα σχεδιάσουμε και αν είμαστε συγκεντρωμένοι τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Θα παλέψουμε και είμαστε αποφασισμένοι ότι θα δώσουμε χαρά στον κόσμο που θα έρθει να μας υποστηρίξει».

Ο Δαρίδης απηύθυνε κάλεσμα στον φίλαθλο κόσμο της Αλεξανδρούπολης να γεμίσει το γήπεδο, να δώσει δυναμικό παρόν για να βοηθήσει την ομάδα. Σε ότι αφορά την καταπόνηση από τους συνεχείς αγώνες, σημείωσε ότι είναι κουραστικό, αλλά «ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε αυτά τα παιχνίδια».

«Προσοχή ως τον τελευταίο πόντο»

Η Παναχαϊκή προέρχεται και αυτή από ήττα (από τον Ολυμπιακό) και αναζητά την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα και την δεύτερη εκτός έδρας μετά το 3-2 στην Ορεστιάδα. Ο Γιώργος Λυκούδης έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του και δήλωσε για τον αγώνα με τον Εθνικό: «Αύριο δίνουμε ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας όμως πιστεύουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε πράγματα και αυτό ήρθαμε να κάνουμε. Βέβαια χρειάζεται να δείξουμε μεγάλη προσοχή από το πρώτο ως το τελευταίο πόντο του αγώνα για να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Σάββατο 28/11/2015

18:00 Εθνικός Αλεξ. - Παναχαϊκή

18:00 Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός

18:00 Λαμία -Φοίνικας Σύρου

Κυριακή 29/11/2015

18:00 Παναθηναϊκός - Ηρακλής

18:00 Π.Α.Ο.Κ. - Κηφισιά

19:00 Άρης - Ορεστιάδα

Η βαθμολογία

1 Π.Α.Ο.Κ. 14

2 Ολυμπιακός 13

3 Φοίνικας Σύρου 12

4 Κηφισιά 12

5 Παμβοχαϊκός 9

6 Εθνικός Αλεξανδρούπολης 7

7 Παναθηναϊκός. 6

8 Άρης 6

9 Παναχαϊκή 5

10 Ηρακλής 3

11 Ορεστιάδα 3

12 Λαμία 0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ