ΒΟΛΕΪ

Ντέρμπι στη Μίκρα

Ντέρμπι στη Μίκρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ματς ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Φοίνικα Σύρου ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής της Volleyleague.

Δύο εβδομάδες μετά τη μονομαχία τους στον Δ΄όμιλο του Λιγκ Καπ στη Σύρο όπου ο Ηρακλής νίκησε 3-1 σετ ο «γηραιός» θα αντιμετωπίσει και πάλι τον Φοίνικα αλλά αυτή τη φορά στη Μίκρα για την 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» (29/10, 18.00, Διαιτητές: Θεμελής, Αβραμίδης).

Και οι δύο ομάδες νίκησαν στους αγώνες που έδωσαν στην πρεμιέρα εντός έδρας. Ο Ηρακλής με αιχμές τους Λεβάν Καλαντάντζε, Θεοδόση Ηλία είχε νικήσει 3-1 τον Φοίνικα στη Σύρο για το Λιγκ Καπ και θέλει να επαναλάβει εκείνη την επιτυχία και στην έδρα του ώστε να μείνει αήττητος στο πρωτάθλημα καθώς και στην πρεμιέρα νίκησε στη Μίκρα την Ορεστιάδα με 3-1 σετ.

Ο Θεοδόσης Ηλίας είναι β΄πασαδόρος του Ηρακλή αλλά την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Φοίνικα και αύριο θα υποδεχτεί την παλιά του ομάδα. «Πέρυσι πέρασα μια πολύ ωραία χρονιά στη Σύρο που συνοδεύτηκε και από την καλή αγωνιστική εικόνα. Οι σχέσεις που ανέπτυξα με τους ανθρώπους του νησιού ήταν άψογες και συνεχίζουμε να έχουμε πολύ άριστες επαφές. Ωστόσο αύριο θα βρεθούμε αντίπαλοι. Είναι διαφορετικός αγώνας σε σχέση με αυτόν που παίξαμε στη Σύρο για το Λιγκ Καπ», είπε ο Θεοδόσης Ηλίας και πρόσθεσε: «Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Περιμένουμε τον κόσμο του Ηρακλή να έρθει να μας υποστηρίξει όπως έκανε και στον αγώνα με την Ορεστιάδα. Είμαστε μια καινούρια ομάδα και αγώνα με τον αγώνα δενόμαστε ακόμα περισσότερο και αποκτάμε καλύτερη χημεία. Στόχος μας είναι η είσοδος στην 8αδα και τα πλέι οφ και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε μια καλύτερη θέση».

Με Εφραιμίδη αντί Ρεϊνάλντο

Το διάστρεμμα που έπαθε ο Ρεϊνάλντο ντε Ουτέρο στον αγώνα με την Κηφισιά κράτησε τον Βραζιλιάνο εκτός προπονήσεων του Φοίνικα. Ο Δημήτρης Εφραιμίδης ανδρώθηκε βολεϊκά στον Ηρακλή και τώρα θα παίξει αντίπαλος του. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και θα ηγηθεί του Φοίνικα στη Μίκρα καθώς μετά τον τραυματισμό του Ρεϊνάλντο θα είναι βασικός ακραίος του «πειρατικού»:

«Μας περιμένει δύσκολο παιχνίδι. Ο Ηρακλής είναι ανανεωμένος και σωστά δομημένος. Στο Λιγκ Καπ μας έπαιξε καλά, με καλή υποδοχή, αλτικούς κεντρικούς και καλό διαγώνιο. Μας νίκησε δίκαια. Εχει ξεκινήσει καλά και θα έχει υποστήριξη των φίλων του. Όλο αυτό είναι καλό για το πρωτάθλημα. Εμείς περάσαμε δύσκολη εβδομάδα με τον τραυματισμό του Ρεϊνάλντο και τις ιώσεις κάποιων παικτών που δεν κάναμε όπως θα θέλεμε τις προπονήσεις. Δεν πάμε για να χάσουμε. Δεν θα κριθεί η 4αδα από αυτό το ματς. Ακόμα είναι νωρίς αλλά πιστεύω πως και εμείς και ο Ηρακλής θα έχουμε καλές πορείς στο πρωτάθλημα».

Ντέρμπι με φόντο το... Ζηρίνειο

Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ του ΑΟΠ Κηφισιάς και της Κύζικου Νέας Περάμου για το πρωτάθλημα Volley League θα γίνει στο Ζηρίνειο το Σάββατο 29/10 (18.30) για την 2η αγωνιστική. Η Κηφισιά στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 3-2 σετ από τον Φοίνικα στη Σύρο και στοχεύει στην πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Παραδοσιακά η Κηφισιά αξιοποιεί την έδρα της και το ίδιο θέλει να κάνει με τους νεοφώτιστους.

O προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης δήλωσε: " Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για εμάς την φετινή αγωνιστική περίοδο. Είναι η πρεμιέρα μας μπροστά στους φιλάθλους μας. Αυτή την αγωνιστική αντιμετωπίζουμε μία φιλόδοξη ομάδα, η οποία έχει στη σύνθεσή της αρκετούς αξιόλογους παίκτες. Η ομάδα μας έχει ποιοτικούς παίκτες αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο αγωνιστικό επίπεδο που επιθυμούμε. Θα απαιτηθεί χρόνος ώστε να παίξουμε το βόλεϊ που θέλουμε και μπορούμε. Καλώ τους φιλάθλους μας να έρθουν στο Ζηρίνειο και να στηρίξουν την προσπάθεια μας".

Η Κύζικος δίνει τον πρώτο εκτός έδρας αγώνα χωρίς να υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα που να προβληματίζουν τον Γιάννη Λάιο. Ο έμπειρος κεντρικός Σταύρος Κατσανεβάκης που στα 41 του χρόνια περνάει τη δεύτερη εφηβεία του στο βόλεϊ, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για δύκολο και απαιτητικό αγώνα. Είμαστε νέα ομάδα. Εχουμε αδυναμίες αλλά και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Στόχος μας είναι η παραμονή και η καθιέρωση στην κατηγορία. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η Κηφισιά έχει πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες και θα πρέπει να έχουμε υπομονή και καλή τακτική για να νικήσουμε».

Το ματς των πρώην

Στην Χαλκίδα και στο γυμναστήριο της Κανήθου ο Ηρακλής Χαλκίδας θα υποδεχτεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League.

Ο αγώνας έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία καθώς οι δύο ομάδες έχουν στόχο την παραμονή και προέρχονται από ήττες στην πρεμιέρα.

Τα πρόσωπα της αναμέτρησης είναι ο πασαδόρος του Ηρακλή Χαλκίδας Σταύρος Κασαμπαλής που ξεκίνησε το βόλεϊ στον Εθνικό και το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή και ο λίμπερο του Εθνικού Γρηγόρης Κοντοστάθης ο οποίος έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη αλλά τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε στον Ηρακλή Χαλκίδας με τον οποίο πήρε την άνοδο στην Volley League.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας κάνει ντεμπούτο στην έδρα του σε αγώνα πρωταθλήματος. Η ομάδα του Σπύρου Γκολίτση έχει στόχο την παραμονή στην κατηγορία αλλά και να φέρει τον φίλαθλο κόσμο της Χαλκίδας στο γήπεδο.

Ο πασαδόρος του Ηρακλή Χαλκίδας Σταύρος Κασαμπαλής είπε για την αναμέτετρηση κόντρα στην παλιά του ομάδα: «Είναι ένας αγώνας με μεγάλη σημασία και για τις δύο ομάδες διότι έχουν τον ίδιο στόχο. Θέλουμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη στην κατηγορία και να αξιοποιήσουμε την έδρα μας. Έχουμε καλή ομάδα που αγώνα με τον αγώνα θα είναι καλύτερη. Προσωπικά θέλω να νικήσω τον Εθνικό για να αποδείξω σε όλους και ειδικά στον προηγούμενο προπονητή μου πως η δουλειά που έκανα τόσα χρόνια στον Εθνικό έπιασε τόπο».

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά από την ήττα στην έδρα του από τον ΠΑΟΚ με 3-1 σετ κάνει την πρώτη έξοδο. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ο λίμπερο της ομάδας Γρηγόρης Κοντοστάθης είπε: «Ήμουν για ένα χρόνο στη Χαλκίδα. Πέρασα μία πολύ καλή σεζόν που πήραμε την άνοδο στην Volley League. Mε βοήθησε πολύ αυτή η σεζόν γιατί πήρα εμπειρίες μέσα από δύσκολους αγώνες κι έτσι γύρισα στη θέση του βασικού στον Εθνικό. Είναι περίεργο συναίσθημα που θα γυρίσω πάλι στην Χαλκίδα. Δέθηκα πολύ με την ομάδα του Ηρακλή και εύχομαι να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Το γυμναστήριο της Κανήθου είναι ένα ευχάριστο γήπεδο για βόλεϊ που διευκολύνει τη δουλειά των λίμπερο. Εμείς είμαστε καλοί στην υποδοχή και στην "αλλαγή" και ο Ηρακλής στην άμυνα και στο μπλοκ. Θα γίνει ωραίος αγώνας και μακάρι να είμαστε νικητές».

Το πρόγραμμα 2ης αγωνιστικής

Tετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΑΟ Ορεστιάδας - ΠΑΟΚ 0-3

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

18.00: Ηρακλής - ΑΟ Φοίνικας Σύρου

18.00: Ηρακλής Χαλκίδας - Εθνικός Αλεξανδρούπολης

18.30: ΑΟΠ Κηφισιάς - Κύζικος Νέας Περάμου

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

18.00: Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή

19.30: Ολυμπιακός - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ